Κριτική: Αιχμάλωτοι της Γεωγραφίας του Tim Marshall από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ

Το βιβλίο «Αιχμάλωτοι της γεωγραφίας» του Βρετανού δημοσιογράφου Tim Marshall είναι ένα βιβλίο που σε ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας σου γνώσεις γεωγραφίας και ιστορίας. Κυκλοφορεί και σε εικονογραφημένη έκδοση ιδανικά διαμορφωμένη για να αγαπήσουν και τα παιδιά την γεωγραφία. Αν αγαπάτε την γεωγραφία και την εξερεύνηση, μαθαίνοντας συγχρόνως στοιχεία για γνωστά και όσο τόσο δημοφιλή μέρη του κόσμου, τότε το βιβλίο αυτό αναμφίβολα θα σας ενθουσιάσει.

Μπορείτε να βρείτε και την αναθεωρημένη έκδοση του διεθνούς Best seller «Αιχμάλωτοι της Γεωγραφίας» με πολιτικούς χάρτες και αναλύσεις ώστε με την πραγματικά υπέροχη ανάλυση του Tim Marshall να αντιληφθείτε τις ρίζες και τις αιτίες πολιτικών και πολιτισμικών συγκρούσεων. Όπως την επεκτατική εμμονή του Πούτιν με την Κριμαία αλλά και διάφορα άλλα όπως γιατί η Κίνα εξαπλώνεται θεαματικά. Η γεωγραφία θέτει τις βάσεις και τα όρια και γνωρίζοντας την μπορούμε να πάρουμε απαντήσεις για πολλά ιστορικά και πολιτικά γεγονότα.

Την περίοδο που πέρασε το κοινό που στράφηκε στην γεωγραφία αυξήθηκε σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό, με σελίδες στα κοινωνικά δίκτυα να βλέπουν τους ακόλουθους τους να αυξάνονται θεαματικά μέρα με την μέρα, κάνοντας την γεωγραφία ένα από τα πιο cool και ενδιαφέροντα θέματα συζήτησης και ενασχόλησης. Το βιβλίο «Αιχμάλωτοι της γεωγραφίας» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα και αποτελεί μια από τις κορυφαίες προτάσεις βιβλίων για εσάς που η γεωγραφία συνιστά ένα συναρπαστικό και μαγικό ταξίδι επαφής με κάθε μέρος της γης.

Από την άλλη το βιβλίο αυτό αποτελεί την πιο όμορφη και διασκεδαστική πρόταση για να κάνετε τα παιδιά σας να αγαπήσουν την γεωγραφία και συγχρόνως να μάθουν πανέμορφα μέρη που υπάρχουν στον κόσμο. Είναι άλλωστε σημαντικό τόσο για τους ενήλικες, όσο και για τα παιδία, να ανοίγουν τους ορίζοντες τους και να εξερευνούν τον κόσμο.

Οι αιχμάλωτοι της γεωγραφίας

Η γεωπολιτική διάσταση του βιβλίου

Το βιβλίο «Αιχμάλωτοι της γεωγραφίας» έχει χαρακτηριστεί επάξια ένα από καλύτερα και σημαντικότερα βιβλία γεωπολιτικής, με διεθνή αναγνώριση και αποδοχή. Επικεντρώνεται στις τρεις διαστάσεις του χρόνου, παρελθόν, παρόν και μέλλον, πραγματοποιώντας μια διεισδυτική και εμπεριστατωμένη ανάλυση, ξεδιπλώνοντας στον κάθε άγνωστη τους παράγοντες που καθόρισαν και συνεχίζουν να καθορίζουν ως και σήμερα καταλυτικά την παγκόσμια ιστορία. Η διαμόρφωση άλλωστε της ιστορίας και της πολιτικής κάθε χώρας επηρεάζεται σημαντικά από τη γεωγραφική της θέση.

Στο βιβλίο μπορούμε να δούμε την γεωπολιτική και ιστορική αυτή διάσταση και να ενημερωθούμε σε βάθος και με αξιοπιστία. Μέσα από αυτό βιβλίο του Tim Marshall μαθαίνουμε για τις πολύπλευρες πτυχές των χωρών, τα κράτη και ανακαλύπτουμε μέρη άγνωστα με εκπληκτικά στοιχεία γεωγραφικής ποικιλομορφίας. Ο εξαίρετος αυτός συγγραφέας μετά από λεπτομερή και πολυετή ερευνά συνέθεσε ένα πολύτιμο «θησαυρό» γνώσεων με χιούμορ, αντικειμενικότητα και κυρίως αγάπη.

Ο Tim Marshall με ειδίκευση στις διεθνείς σχέσεις και στην γεωπολιτική, με εμπειρία ως πολεμικός ανταποκριτής σε πάνω από τριάντα χώρες ανά τον κόσμο, μέσα από το βιβλίο του εξηγεί με τρόπο κατανοητό την σημασία της γεωγραφίας ως σημαντικό στοιχειό για τη δόμηση μιας ολοκληρωμένης άποψης και γνώμης για την κάθε χώρα. Τονίζει πως μονάχα ανακαλύπτοντας και μαθαίνοντας την γεωγραφία, κατανοώντας τον ανθρωπινό παράγοντα , τις ιδέες, την ιστορία και τα κινήματα θα έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον κόσμο και θα μπορούμε να κατανοήσουμε και να ερμηνεύσουμε τις διεθνείς εξελίξεις.

Το βιβλίο Αιχμάλωτοι της Γεωγραφίας του Τιμ Μάρσαλ μπορείτε να το βρείτε εδώ.

«Αιχμάλωτοι της Γεωγραφία: 12 Μεγάλοι Χάρτες για να ανακαλύψετε την ιστορία και τον πολιτισμό του κόσμου»: Η εικονογραφημένη έκδοση ειδικά για παιδιά

Η γεωγραφία είναι εξαιρετικά σημαντική για την αντίληψη του κόσμου από πλήθος διαστάσεων, κοινωνικών, οικονομικών, πολιτισμικών κ.α. Μπορούμε να κατανοήσουμε πιο σφαιρικά πως τα ποτάμια, τα νησιά, τα βουνά, επηρεάζουν την ταυτότητα, την ιστορία και τον πολιτισμό ενός κράτους. Πως η τοποθεσία μιας χώρας, οι φυσικοί πόροι που διαθέτει και τα σύνορα της καθορίζουν καταλυτικά την οικονομία, την πολιτική και την θέση και δύναμη τους στην διεθνή σκηνή. Οι Αιχμάλωτοι της Γεωγραφίας για παιδιά καλούν τους μικρούς φίλους να εξερευνήσουν τον κόσμο αναπτύσσοντας συγχρόνως τις γνώσεις τους με τρόπο ενδιαφέρον και προσιτό ακόμη και στις μικρότερες ηλικίες.

Αιχμάλωτοι της γεωγραφίας - 12 μεγάλοι χάρτες για να ανακαλύψετε την ιστορία και τον πολιτισμό του κόσμου

Η εικονογραφημένη έκδοση μπορεί επίσης να προσφέρει στα παιδιά σας μια σφαιρική γνώση για τον κόσμο, ανακαλύπτοντας τον με τρόπο που θα τα κάνει να αγαπήσουν την γεωγραφία και την ιστορία, μπαίνοντας σε έναν απέραντό κόσμο που θα τα ενθουσιάσει και που θα αυξήσει την κριτική τους ικανότητα. Ο Tim Marshall με εξαιρετικά απλοϊκό και απολαυστικά γραμμένο τρόπο εξηγεί στα παιδιά γιατί γίνονται πόλεμοι στον κόσμο αλλά και γιατί υπάρχει ανισότητα στον πλούτο. Ο ίδιος εξηγεί μέσα από πολύχρωμους χάρτες πώς η γεωγραφία έχει διαμορφώσει την ιστορία και τον πολιτισμό του κόσμου και πως συνεχίζει ως και τώρα να το κάνει.

Κρίνεται συνετό να αναφερθεί ότι η εικονογραφημένη έκδοση έχει διακριθεί με βραβεία και διθυραμβικές κριτικές για την ποιότητα του περιεχόμενου της αλλά και για τον άμεσο τρόπο που προσκαλεί τα παιδιά να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με την γεωγραφία και με τις μοναδικά ενδιαφέρουσες διαστάσεις αυτής.

Το βιβλίο Αιχμάλωτοι της Γεωγραφίας για παιδιά μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Εξερευνήστε και άλλα βιβλία του Tim Marshall:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *