20 επίσημες σημαίες με φυτά

Σημαίες με φυτά

γράφει ο Άρης Ανδρουλάκης

Σε συνέχεια προηγούμενης ανάρτησης, με σημαίες που είχαν ζώα, και μετά από απαίτηση του κοινού θα ασχοληθούμε με σημαίες ανεξαρτήτων χωρών που έχουν φυτά αυτή τη φορά!

Υπάρχουν 20 χώρες που στην σημαία τους έχουν κάτι με βλάστηση!

Συνοπτικά είναι: Λίβανος, Αϊτή, Ισημερινή Γουινέα, Μπελίζ, Φίτζι, Καναδάς, Κύπρος, Γουατεμάλα, Ελ Σαλβαδόρ, Δομινικανή Δημοκρατία, Παραγουάη, Μεξικό, Βανουάτου, Μολδαβία, Άγιος Μαρίνος, Ερυθραία, Αφγανιστάν, Ισπανία, Γρενάδα και Σρι Λάνκα.

Αρχίζοντας με τα «μεγάλα» φυτά, τα δέντρα δηλαδή, έχουμε τις παρακάτω:
Σημαία Λίβανου

Λίβανος

Πρέπει να είναι η πιο γνωστή σημαία με δέντρο πάνω της. Έχει στην μέση έναν καταπράσινο κέδρο, ο οποίος βρίσκεται στα βουνά του Λιβάνου, και συμβολίζει την αιωνιότητα και την ειρήνη.

Σημαία Αϊτής

Αϊτή

Στην σημαία της βρίσκουμε έναν φοίνικα, που το είδος του είναι εγγενής στα νησιά της Καραϊβικής. Συμβολίζει την ανεξαρτησία.

Σημαία Ισημερινής Γουινέας

Ισημερινή Γουινέα

Στον θυρεό της σημαίας της χώρας αυτής, βρίσκουμε το δέντρο καπόκ που είναι εγγενής της περιοχής. Η ιστορία λέει ότι κάτω από ένα τέτοιο δέντρο υπογράφηκε η πρώτη συμφωνία μεταξύ Πορτογάλων και του τοπικού άρχοντα.

Σημαία Μπελίζ

Μπελίζ

Στην σημαία του βλέπουμε το δέντρο από το οποίο βγαίνει το ξύλο μαόνι και ήταν σημαντικό για την οικονομία της Μπελίζ τον 19ο αιώνα.

Σημαία Φίτζι

Φίτζι

Η σημαία της νησιωτικής αυτής χώρας, βρίθει από φυτά. Βλέπουμε στο θυρεό έναν φοίνικα, ζαχαροκάλαμα, ένα κλάδο μπανανιάς και επίσης, μια μικρή λεπτομέρεια εδώ, στο στόμα του λιονταριού έναν σπόρο κακαόδεντρου. Όλα τα παραπάνω συμβολίζουν τους φυσικούς πόρους της χώρας, δεδομένου ότι πρόκειται για βασικές γεωργικές καλλιέργειες στα Φίτζι.

Ξεφεύγοντας από τα δέντρα συνεχίζουμε με άλλου είδους φυτά.

Σημαία Καναδά

Καναδάς

Έχει ένα φύλλο σφενδάμου, που είναι ένα είδος πλατάνου, και χρησιμοποιείται ως σύμβολο για να υμνήσει τη φύση και το περιβάλλον του σημερινού Καναδά.

Σημαία Κύπρου

Κύπρος

Κάτω από το νησί της Κύπρου υπάρχουν δύο πράσινα κλαδιά ελιάς, ενωμένα στις άκρες που συμβολίζουν την ειρήνη μεταξύ όλων των κατοίκων της Κύπρου.

σημαία Γουατεμάλας

Γουατεμάλα

Γύρω από τον θυρεό της Γουατεμάλας υπάρχουν 2 κλαδιά δάφνης που συμβολίζουν την νίκη.

Σημαία Ελ Σαλβαδόρ

Ελ Σαλβαδόρ

Όπως και στην σημαία της Γουατεμάλας, έτσι αντίστοιχα και στον θυρεό του Ελ Σαλβαδόρ υπάρχουν 2 κλαδιά δάφνης που συμβολίζουν την νίκη. Επίσης όμως είναι χωρισμένα σε 14 τμήματα που συμβολίζουν τα 14 τμήματα της χώρας.

Σημαία Δομινικανής Δημοκρατίας

Δομινικανή Δημοκρατία

Τον θυρεό της σημαίας της τον περικλείει ένα κλαδί δάφνης (από τα αριστερά) και ένα κλαδί φοίνικα (από τα δεξιά). Σύμβολα νίκης και τοπικής βλάστησης.

Σημαία Παραγουάης

Παραγουάη

Αντιστοίχως με τις προηγούμενες σημαίες, έτσι και στον θυρεό της σημαίας της Παραγουάης βλέπουμε έναν κλαδί φοίνικα, που συμβολίζει την νίκη, από την μία και ένα κλαδί ελιάς από την άλλη, που συμβολίζει την ειρήνη.

Σημαία Μεξικού

Μεξικό

Ο κάκτος, εγγενής στην χώρα του Μεξικού και σύμβολο των Αζτέκων, βρίσκεται στον θυρεό της χώρας. Υποτίθεται ότι οι Αζτέκοι θα έχτιζαν την πόλη τους εκεί που θα υπήρχαν κάκτοι και ένας αετός θα καθόταν πάνω σε αυτόν και θα έτρωγε ένα φίδι. Γύρω από αυτόν βλέπουμε ένα κλαδί δρυός (βελανιδιάς) και ένα κλαδί από δάφνη.

Σημαία Βανουάτου

Βανουάτου

Αν και δεν είναι τόσο ευδιάκριτα, στην σημαία του Βανουάτου στο κέντρο που κάνει ο κύκλος από το χαυλιόδοντα, εμφανίζονται δυο κλαδιά, ενός είδους φοίνικα, ονομαζόμενο και ως νεμέλε, και συμβολίζουν την ειρήνη.

σημαία Μολδαβίας

Μολδαβία

Ο αετός στον θυρεό της Μολδαβίας κρατάει στο ένα του πόδι ένα κλαδί ελιάς, που συμβολίζει την ειρήνη.

Σημαία Σαν Μαρίνο

Άγιος Μαρίνος

Στον θυρεό αυτού του μικροσκοπικού κράτους, εμφανίζονται ένα κλαδί δρυός (βελανιδιάς) και ένα κλαδί δάφνης και είναι σύμβολα για τη σταθερότητα της δημοκρατίας και την υπεράσπιση της ελευθερίας.

Σημαία Ερυθραίας

Ερυθραία

Η σημαία της Ερυθραίας φέρει στο κόκκινο τμήμα της κλαδιά ελιάς, σύμβολο ειρήνης και νίκης. Έχει 30 φύλλα, που συμβολίζουν τα 30 χρόνια πάλης για ανεξαρτησία.

Σημαία Αφγανιστάν

Αφγανιστάν

Γύρω από το σύμβολο στην σημαία του Αφγανιστάν εμφανίζονται στάχυα σιταριού, που αντιπροσωπεύουν τη συγκομιδή και τη γονιμότητα.

σημαία Ισπανίας

Ισπανία

Αν και δύσκολα διακρίνεται, στο κάτω μέρος του θυρεού της Ισπανίας εμφανίζεται ένα κλαδί με ένα ρόδι. Είναι σύμβολο της επαρχίας της Γρανάδας της Ισπανίας.

Σημαία Γρενάδας

Γρενάδα

Η εμφάνιση ενός μοσχοκάρυδου στην σημαία της Γρενάδας, είναι συμβολική ως το πρώτο και κύριο εξαγωγικό προϊόν του νησιού.

Σημαία Σρι Λάνκα

Σρι Λάνκα

Εδώ κι αν δεν είναι τόσο εμφανές, αλλά στις τέσσερεις γωνίες, στην μωβ περιοχή με το λιοντάρι, υπάρχουν 4 φύλλα από συκιά. Το ιερό σύκο θεωρείται ότι έχει θρησκευτική σημασία και στις τρεις μεγάλες θρησκείες που προέρχονταν από την περιοχή της Ινδίας.

Κάντε μια κοινοποίηση αν σας φάνηκε ενδιαφέρουσα η ανάρτηση —->
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Αν σας αρέσει το περιεχόμενο που ανεβάζουμε, ακολουθείστε μας στο Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Pinterest  για πιο άμεση επικοινωνία.

Μην χάσετε τα παρακάτω άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε Περισσότερα
Youtube

Οι Γεωγραφικοί στο YouTube