13 επίσημες σημαίες με όπλα

Στην ενασχόληση μας με τις επίσημες σημαίες των κρατών, έχουμε συναντήσει πολλά περίεργα σύμβολα. Μερικές από τις πιο εντυπωσιακές σημαίες είναι αυτές που διαθέτουν όπλα (DISCLAIMER: ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ, ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ). Συγκεντρώσαμε λοιπόν 13 σημαίες χωρών στις οποίες φιγουράρουν από αρχαία σπαθιά μέχρι σύγχρονα καλάζνικοφ!

Σημαία Μοζαμβίκης

Μοζαμβίκη

Η πιο χαρακτηριστική σημαία που έχει όπλο. Ένα AK47, γνωστό και ως καλάσνικοφ βρίσκεται στην σημαία της Μοζαμβίκης! Απίστευτο κι όμως αληθινό! Χαρακτηρίζει τον ένοπλο αγώνα για την ανεξαρτησία και την άμυνα της χώρας.

Σημαία Αϊτής

Αϊτή

H σημαία της Αϊτής έχει κανόνια και όπλα με ξιφολόγχες, που συμβολίζουν τον αγώνα για την ανεξαρτησία της.

σημαία Γουατεμάλας

Γουατεμάλα

Στον θυρεό της χώρας διακρίνονται σταυρωμένα τουφέκια και σπαθιά. Τα τουφέκια τύπου Remington, χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1871 και αντιπροσωπεύουν τη βούληση να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της Γουατεμάλας, ενώ τα σπαθιά αντιπροσωπεύουν την δικαιοσύνη και την τιμή.

σημαία Βολιβίας

Βολιβία

Και η Βολιβία στον θυρεό της σημαίας της έχει κανόνια και τουφέκια. Συμβολίζουν, ως συνήθως, την άμυνα και τους αγώνες της χώρας.

Αφήνουμε τώρα τα «πυροβόλα» όπλα και συνεχίζουμε με πιο παραδοσιακά:

Σημαία Σαουδικής Αραβίας

Σαουδική Αραβία

Ένα σπαθί βρίσκεται κάτω από την αραβική γραφή το οποίο συμβολίζει τους στρατιωτικούς θριάμβους της οικογένειας Saud και αντιπροσωπεύει αυστηρότητα στην εφαρμογή της δικαιοσύνης.

Σημαία Σρι Λάνκα

Σρι Λάνκα

Στην όμορφη σημαία της χώρας αυτής, υπάρχει ένα λιοντάρι το οποίο κρατάει ένα ξίφος. Το ξίφος αυτό συμβολίζει την κυριαρχία του κράτους.

Σημαία Αγκόλας

Αγκόλα

Στο μέσο της σημαίας ένα από τα σύμβολα της που βρίσκονται εκεί είναι μια χατζάρα-μαχαίρα-ματσέτα, όπως θέλει ας την πει κανείς. Αντιπροσωπεύει την αγροτιά, τη γεωργική παραγωγή και τον ένοπλο αγώνα.

Σημαία Ιράν

Ιράν

Αν και δεν διακρίνεται εύκολα, και στο έμβλημα του Ιράν υπάρχει ένα σπαθί, συμβολίζοντας τους αγώνες του Ιράν, αλλά μαζί και με τις ημισελήνους, που όλα μαζί δημιουργούν μια τουλίπα, είναι και ένας από τους πέντε στύλους του Ισλάμ.

Σημαία Ομάν

Ομάν

Στην σημαία του σουλτανάτου, απεικονίζονται σταυρωτά ξίφη πάνω από ένα παραδοσιακό στιλέτο της χώρας σε σχήμα «Γ», που ονομάζεται khanjar, όπως λέμε εμείς χατζάρα πιθανόν. Συμβολίζουν τα ιστορικά όπλα που χρησιμοποίησαν οι λαοί του Ομάν.

Σημαία Μάλτας

Μάλτα

Σπαθί εμφανίζεται, αν και όχι τόσο ευδιάκριτα, στο σύμβολο της σημαίας της Μάλτας. Το κρατάει ο Αγ. Γεώργιος που κάθεται πάνω στο άλογο.

Σημαία Κένυα

Κένυα

Στην σημαία της Κένυας εμφανίζονται δυο σταυρωτά δόρατα μαζί με την ασπίδα των Μασάι. Συμβολίζουν την άμυνα και τον αγώνα της χώρας για ανεξαρτησία.

Σημαία Εσουατίνι

Εσουατίνι (Ζουαζιλάνδη)

Στο κέντρο της σημαίας είναι μια ασπίδα των Νγκούνι (Nguni) και δύο δόρατα, που συμβολίζουν την προστασία από τους εχθρούς της χώρας.

Σημαία Μπαρμπάντος

Μπαρμπάντος

Στην σημαία του νησιωτικού αυτού κράτους υπάρχει μια σπασμένη μαύρη τρίαινα. Το σύμβολο της τρίαινας λήφθηκε από το αποικιακό σήμα των Μπαρμπάντος, όπου εμφανίζεται η τρίαινα του Ποσειδώνα να την κρατάει η Μπριτάνια (σύμβολο του ΗΒ). Το σπασμένο κάτω μέρος συμβολίζει την διάλυση από την κατάστασή του ως αποικία. Τα τρία σημεία της τρίαινας αντιπροσωπεύουν τις τρεις αρχές της δημοκρατίας: Κυβέρνηση του λαού, Κυβέρνηση για το λαό και Κυβέρνηση από το λαό.

Προτεινόμενη σημαία του ελληνικού κράτους από τον Ρήγα Φεραίο

Bonus Fact

Η σημαία που είχε προτείνει ο Ρήγας Φεραίος ως σημαία του Ελληνικού κράτους είχε ένα ρόπαλο. Πρόκειται για το ρόπαλο του Ηρακλή. Και όπως αναφέρεται, το ρόπαλο συμβόλιζε την δύναμη των σκλαβωμένων, οι οποίοι με την επανάστασή τους θα άρπαζαν τα άρματα και θα γκρέμιζαν την δύναμη των αρμάτων της απολυταρχικής εξουσίας του σουλτάνου, δημιουργώντας κατ' αυτόν τον τρόπο την δημοκρατική αντιπροσωπευτική πολιτεία στον Βαλκανικό χώρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *