Ένας ποταμός 10,000 βιβλίων πλημμύρησε τους δρόμους του Τορόντο

ποταμός βιβλίων

Το Literature Vs Traffic (Λογοτεχνία εναντίον Κυκλοφορίας) ήταν ένα project της Luzinterruptus, μιας ανώνυμης ομάδας που πραγματοποιεί αστικές παρεμβάσεις σε δημόσιους χώρους. Για την συγκεκριμένη τους εγκατάσταση, η καλλιτεχνική κολεκτίβα μετέτρεψε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του Τορόντο σε ένα ποτάμι 10.000 λαμπερών βιβλίων, και όπως μπορείτε να δείτε από τις παρακάτω εικόνες, το αποτέλεσμα ήταν αρκετά θεαματικό.

Η εγκατάσταση ήταν μέρος της Nuit Blanche (Λευκής Νύχτας) του 2016, ενός φεστιβάλ τέχνης που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια μιας νύχτας που κανείς δεν κοιμάται. Τα βιβλία δωρίστηκαν από την Salvation Army και περισσότεροι από 50 εθελοντές εργάστηκαν για 12 ημέρες για να γεμίσουν την πολυσύχναστη οδό Hagerman στο κέντρο της πόλης με ένα ποτάμι με φωτισμένα βιβλία.

«Έτσι, μια περιοχή της πόλης που συνήθως προορίζεται για ταχύτητα, ρύπανση και θόρυβο, θα γίνει, για μια νύχτα, ένα μέρος για ησυχία, ηρεμία και συνύπαρξη που φωτίζεται από το αόριστο, απαλό φως που βγαίνει από τις φωτιζόμενες σελίδες», δήλωσαν οι καλλιτέχνες στον ιστότοπό τους. «Τα βιβλία θα είναι εκεί για όσους θέλουν να τα πάρουν, οπότε η εγκατάσταση θα ανακυκλωθεί και θα διαρκέσει όσο οι επισκέπτες θελήσουν». Εν τέλει, η εγκατάσταση διήρκεσε μόνο δέκα ώρες, αλλά είμαστε σίγουροι ότι οι συμμετέχοντες θα την θυμούνται για αρκετά περισσότερο.

Τορόντο

Είχαν προηγηθεί οι εκδηλώσεις σε Μαδρίτη και Νέα Υόρκη, ενώ το τελευταίο Literature vs Traffic έγινε στο Μίσιγκαν τον Οκτώβριο του 2018, υπό την αιγίδα του University of Michigan Institute for the Humanities.

Μίσιγκαν

Κάντε μια κοινοποίηση αν σας φάνηκε ενδιαφέρουσα η ανάρτηση —->
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Αν σας αρέσει το περιεχόμενο που ανεβάζουμε, ακολουθείστε μας στο Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Pinterest  για πιο άμεση επικοινωνία.

Μην χάσετε τα παρακάτω άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε Περισσότερα
Youtube

Οι Γεωγραφικοί στο YouTube

Προτάσεις