Σημαίες και Σελήνη

Σημαίες και Σελήνη

Η ανθρωπότητα είχε πάντα εμμονή με τον ουρανό και τα ουράνια σώματα, επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτά τα στοιχεία έχουν ενσωματωθεί ως σύμβολα σε πολλές σημαίες κρατών. Η Σελήνη είναι ένα τέτοιο σύμβολο και εμφανίζεται σε 18 σημαίες κρατών.

Χώρες που έχουν στη σημαία τους την Σελήνη

Η σημαία του Λάος έχει τρεις οριζόντιες λωρίδες, δύο λεπτές κόκκινες και μια ευρύτερη μπλε στη μέση. Στο κέντρο της βρίσκεται ένα λευκό φεγγάρι. Η σημαία καθιερώθηκε το 1945 και είναι η μόνη κομμουνιστική σημαία που δεν φέρει το συνηθισμένο πεντάκτινο αστέρι.

Η σημαία της Τυνησίας είναι κόκκινη με ένα κόκκινο φεγγάρι κι ένα αστέρι σε λευκό κύκλο στο κέντρο της.

Στη σημαία της Σιγκαπούρης υπάρχει μια ημισέληνος στην επάνω αριστερή γωνία της.

Η σημαία του Νεπάλ, η μόνη μη ορθογώνια κρατική σημαία στον κόσμο έχει μια ημισέληνο στη κορυφή της.

Η Μαλαισία έχει κι αυτή ημισέληνο που συμβολίζει την εθνική θρησκεία της χώρας, το Ισλάμ.

Η σημαία της Μογγολίας έχει τρεις οριζόντιες λωρίδες μπλε κόκκινου και μπλε χρώματος. Στην αριστερή λωρίδα υπάρχει ένα κίτρινο έμβλημα που φέρει το σχήμα του φεγγαριού που είναι μέρος του συμβόλου που ονομάζεται Soyombo και είναι μια γεωμετρική αναπαράσταση του ήλιου, της φωτιάς, της γης, του νερού και του ίδιου του φεγγαριού.

Η σημαία της Αλγερίας αποτελείται από δύο ισομεγέθεις λωρίδες, χρώματος άσπρου και πράσινου και φέρει στο κέντρο ένα κόκκινο αστέρι και ένα μισοφέγγαρο.

Η σημαία του Τουρκμενιστάν αποτελείται από πράσινο φόντο με μια κόκκινη λωρίδα κοντά στην πλευρά που ανεμίζει η σημαία. Η λωρίδα περιέχει πέντε σχέδια που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή ταπήτων, τα οποία είναι επάνω από δύο διασταυρούμενα κλαδιά ελιάς. Στην πάνω γωνία υπάρχει μία λευκή ημισέληνος, σύμβολο της ελπίδας του λαού για το αύριο και πέντε πεντάκτινα αστέρια.

Η σημαία του Νίγηρα έχει τρεις οριζόντιες λωρίδες, πορτοκαλί, λευκή και πράσινη και στο κέντρο της βρίσκεται το φεγγάρι σε πορτοκαλί χρώμα. Η σημαία υιοθετήθηκε το 1959 μετά την ανεξαρτησία της από τη Γαλλία.

Το Μπρουνέι, του οποίου το φεγγάρι είναι ορατό στην κορυφή της σημαίας.

Η σημαία του Μπανγκλαντές έχει ένα κόκκινο φεγγάρι στο κέντρο ενός σκούρου πράσινου φόντου και η σημαία υιοθετήθηκε το 1972. Το κόκκινο φεγγάρι υποδηλώνει το αίμα που έχυσε ο λαός στον αγώνα για ανεξαρτησία. Το πράσινο συμβολίζει την καταπράσινη γη.

Η Μαυριτανία έχει πράσινη σημαία με κίτρινη ημισέληνο και ένα αστέρι. 

Η σημαία του Παλάου είναι γαλάζια με ένα κίτρινο φεγγάρι τοποθετημένο ελαφρώς μακριά από το κέντρο. Η σημαία χρησιμοποιείται από το 1981, όταν το νησί αποχώρησε από την Επικράτεια των Ηνωμένων Εθνών.

Η σημαία της Τουρκίας είναι κόκκινη με ένα αστέρι και ένα μισοφέγγαρο.

Το Αζερμπαϊτζάν έχει κι αυτό στη σημαία του ένα μισοφέγγαρο και ένα αστέρι.

Η Λιβύη, της οποίας η σημαία έχει ρίγες κόκκινου, μαύρου και πράσινου χρώματος με μια λευκή ημισέληνο και αστέρι στο κέντρο.

Η σημαία του Πακιστάν είναι λευκή και πράσινη με ένα λευκό μισοφέγγαρο και ένα αστέρι. Η σημαία είναι γνωστή κοινώς ως Σαμπζ Χιλαλί Παρτσάμ (στην κυριολεξία: πράσινη σημαία με ημισέληνο) και Παρτσάμ-ε-Σιτάρα ο Χιλάλ (που σημαίνει: η σημαία της ημισελήνου και του άστρου.).

Η σημαία του Ουζμπεκιστάν αποτελείται από τρία ισομεγέθη τμήματα χρώματος γαλάζιου, άσπρου και πράσινου που διαχωρίζονται από δύο λεπτές κόκκινες γραμμές. Στα αριστερά του γαλάζιου τμήματος υπάρχει μία λευκή ημισέληνος και δώδεκα λευκά αστέρια.

Η εθνική σημαία της Μολδαβίας είναι τρίχρωμη: μπλε, κίτρινη και κόκκινη και εμπεριέχει στη μεσαία λωρίδα το Μολδαβικό θυρεό: ένας αετός που κρατά ασπίδα με την εικόνα ενός ταύρου και στην κάτω δεξιά άκρη υπάρχει μια μικρή ημισέληνος.

Χώρες που έχουν τη σημαία τους στην Σελήνη

Στις αρχές του Δεκέμβρη η Κίνα έγινε η δεύτερη χώρα που τοποθετεί τη σημαία της στο φεγγάρι μετά τις ΗΠΑ με το ρομποτικό σκάφος Chang’e 5.

Κάντε μια κοινοποίηση αν σας φάνηκε ενδιαφέρουσα η ανάρτηση —->
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Αν σας αρέσει το περιεχόμενο που ανεβάζουμε, ακολουθείστε μας στο Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Pinterest  για πιο άμεση επικοινωνία.

Μην χάσετε τα παρακάτω άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ακολουθείστε μας στο Instagram