Σημαία Ανατολικού Τιμόρ

Σημαία Ανατολικού Τιμόρ

Η σημαία του Ανατολικού Τιμόρ (Τιμόρ-Λέστε) υιοθετήθηκε στις 20 Μαΐου του 2002 και είναι ίδια με αυτήν του 1975. Είναι ορθογώνια και αποτελείται από δύο ισοσκελή τρίγωνα, οι βάσεις των οποίων συμπίπτουν. Το ένα τρίγωνο είναι μαύρο με το ύψος του να είναι το μισό του μήκους της σημαίας. Στο κέντρο του μαύρου τριγώνου βρίσκεται ένα πεντάκτινο αστέρι χρώματος λευκού, το οποίο συμβολίζει το φως που καθοδηγεί. Μία από τις άκρες του λευκού αστεριού είναι στραμμένη προς την αριστερή άκρη της σημαίας.

Το κίτρινο τρίγωνο αντιπροσωπεύει τα ίχνη της αποικιοκρατίας στην ιστορία της χώρας και το μαύρο τρίγωνο το σκοταδισμό, ο οποίος είναι απαραίτητο να ξεπεραστεί. Το κόκκινο φόντο της σημαίας συμβολίζει τον αγώνα για την εθνική απελευθέρωση και το λευκό αστέρι την ειρήνη. Το άσπρο αστέρι έχει μία από τις ακτίνες του στραμμένη προς το αριστερό άκρο της σημαίας.

Κάντε μια κοινοποίηση αν σας φάνηκε ενδιαφέρουσα η ανάρτηση —->
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Αν σας αρέσει το περιεχόμενο που ανεβάζουμε, ακολουθείστε μας στο Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Pinterest  για πιο άμεση επικοινωνία.

Μην χάσετε τα παρακάτω άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε Περισσότερα
Youtube

Οι Γεωγραφικοί στο YouTube

Προτάσεις