Σημαία Ανατολικού Τιμόρ

Σημαία Ανατολικού Τιμόρ

Η σημαία του Ανατολικού Τιμόρ (Τιμόρ-Λέστε) υιοθετήθηκε στις 20 Μαΐου του 2002 και είναι ίδια με αυτήν του 1975. Είναι ορθογώνια και αποτελείται από δύο ισοσκελή τρίγωνα, οι βάσεις των οποίων συμπίπτουν. Το ένα τρίγωνο είναι μαύρο με το ύψος του να είναι το μισό του μήκους της σημαίας. Στο κέντρο του μαύρου τριγώνου βρίσκεται ένα πεντάκτινο αστέρι χρώματος λευκού, το οποίο συμβολίζει το φως που καθοδηγεί. Μία από τις άκρες του λευκού αστεριού είναι στραμμένη προς την αριστερή άκρη της σημαίας.

Το κίτρινο τρίγωνο αντιπροσωπεύει τα ίχνη της αποικιοκρατίας στην ιστορία της χώρας και το μαύρο τρίγωνο το σκοταδισμό, ο οποίος είναι απαραίτητο να ξεπεραστεί. Το κόκκινο φόντο της σημαίας συμβολίζει τον αγώνα για την εθνική απελευθέρωση και το λευκό αστέρι την ειρήνη. Το άσπρο αστέρι έχει μία από τις ακτίνες του στραμμένη προς το αριστερό άκρο της σημαίας.

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Σε έρευνα των γεωγραφικών, το 97% απάντησε ότι η παρουσία μιας υδρόγειου σφαίρας στο σπίτι βοηθάει στην καλύτερη αντίληψη του κόσμου. Τις καλύτερες υδρόγειες σφαίρες θα τις βρείτε εδώ.

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Αν εκτιμάτε την προσπάθεια που γίνεται εδώ στους γεωγραφικούς και θέλετε να με κερνάτε ένα καφεδάκι τον μήνα μέσω του Patreon θα με βοηθούσε να μένω ξύπνιος περισσότερες ώρες και να ανεβάζω περισσότερες γεωγραφικές πληροφορίες. Κάνετε εγγραφή από εδώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ