Σημαία Μπαχαμών

Σημαία Μπαχαμών

Η σημαία των νησιών Μπαχάμες καθιερώθηκε στις 10 Ιουλίου 1973 και έχει λόγο σχεδόν 1:2. Δημιουργήθηκε από τον Δρα Χέρμπερτ Μπέιν.

Μαζί με την νέα σημαία, το 1973, άλλαξε και η ονομασία της χώρας που από Νήσοι Μπαχάμα (the Bahama Islands) μετονομάσεηκε σε Μπαχάμες (the Bahamas).

Το μαύρο τρίγωνο στα αριστερά αντιπροσωπεύει την ενότητα του πληθυσμού της νησιωτικής χώρας, που είναι 300.000, κυρίως με αφρικανικές ρίζες. Στα δεξιά του τριγώνου, οι γαλάζιες γραμμές στην κορυφή και στο κάτω μέρος της σημαίας συμβολίζουν την Καραϊβική Θάλασσα και τον Ατλαντικό Ωκεανό, ενώ η χρυσή γραμμή στο μέσο είναι για τον ήλιο και την άμμο, που υπάρχει στις παραλίες.

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Σε έρευνα των γεωγραφικών, το 97% απάντησε ότι η παρουσία μιας υδρόγειου σφαίρας στο σπίτι βοηθάει στην καλύτερη αντίληψη του κόσμου. Τις καλύτερες υδρόγειες σφαίρες θα τις βρείτε εδώ.

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Αν εκτιμάτε την προσπάθεια που γίνεται εδώ στους γεωγραφικούς και θέλετε να με κερνάτε ένα καφεδάκι τον μήνα μέσω του Patreon θα με βοηθούσε να μένω ξύπνιος περισσότερες ώρες και να ανεβάζω περισσότερες γεωγραφικές πληροφορίες. Κάνετε εγγραφή από εδώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ