Σημαία Μπρουνέι

Σημαία Μπρουνέι

Η εθνική σημαία του Μπρουνέι καθιερώθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου του 1959, όταν η χώρα ήταν βρετανικό προτεκτοράτο και παρέμεινε όταν το Μπρουνέι έγινε ανεξάρτητο την Πρωτοχρονιά του 1984 με την ονομασία Μπρουνέι Νταρουσαλάμ (Κράτος του Μπρουνέι, Κατοικία της Ειρήνης). Η σημαία έχει το εθνόσημο της χώρας στο κέντρο, σε κίτρινο φόντο. Το φόντο διακόπτεται από μαύρες και λευκές διαγώνιες λωρίδες,παρά το γεγονός ότι λέγονται επίσημα παραλληλόγραμμα.

Το εθνόσημο έχει την ημισέληνο, που συμβολίζει το Ισλάμ ενωμένη με μια ομπρέλα για τον ήλιο, σύμβολο της μοναρχίας και δύο γάντια στις εκατέρωθεν πλευρές. Πάνω στην ημισέληνο σε κορδέλα υπάρχουν στα αραβικά οι επιγραφές, που γράφουν Κράτος του Μπρουνέι, Κατοικία της Ειρήνης και το εθνικό ρητό της χώρας, «Πάντα στην υπηρεσία με τη βοήθεια του Θεού».

Στη Νοτιοανατολική Ασία, το κίτρινο αποτελεί παραδοσιακά το χρώμα της βασιλικής οικογένειας. Το κίτρινο φόντο χρησιμοποιείται επίσης στη σημαία του Προέδρου της Ινδονησίας και στα βασιλικά εμβλήματα σε Μαλαισία και Ταϊλάνδη.

Κάντε μια κοινοποίηση αν σας φάνηκε ενδιαφέρουσα η ανάρτηση —->
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Αν σας αρέσει το περιεχόμενο που ανεβάζουμε, ακολουθείστε μας στο Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Pinterest  για πιο άμεση επικοινωνία.

Μην χάσετε τα παρακάτω άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε Περισσότερα
Youtube

Οι Γεωγραφικοί στο YouTube

Προτάσεις