Σημαία Μπρουνέι

Σημαία Μπρουνέι

Η εθνική σημαία του Μπρουνέι καθιερώθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου του 1959, όταν η χώρα ήταν βρετανικό προτεκτοράτο και παρέμεινε όταν το Μπρουνέι έγινε ανεξάρτητο την Πρωτοχρονιά του 1984 με την ονομασία Μπρουνέι Νταρουσαλάμ (Κράτος του Μπρουνέι, Κατοικία της Ειρήνης). Η σημαία έχει το εθνόσημο της χώρας στο κέντρο, σε κίτρινο φόντο. Το φόντο διακόπτεται από μαύρες και λευκές διαγώνιες λωρίδες,παρά το γεγονός ότι λέγονται επίσημα παραλληλόγραμμα.

Το εθνόσημο έχει την ημισέληνο, που συμβολίζει το Ισλάμ ενωμένη με μια ομπρέλα για τον ήλιο, σύμβολο της μοναρχίας και δύο γάντια στις εκατέρωθεν πλευρές. Πάνω στην ημισέληνο σε κορδέλα υπάρχουν στα αραβικά οι επιγραφές, που γράφουν Κράτος του Μπρουνέι, Κατοικία της Ειρήνης και το εθνικό ρητό της χώρας, «Πάντα στην υπηρεσία με τη βοήθεια του Θεού».

Στη Νοτιοανατολική Ασία, το κίτρινο αποτελεί παραδοσιακά το χρώμα της βασιλικής οικογένειας. Το κίτρινο φόντο χρησιμοποιείται επίσης στη σημαία του Προέδρου της Ινδονησίας και στα βασιλικά εμβλήματα σε Μαλαισία και Ταϊλάνδη.

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Σε έρευνα των γεωγραφικών, το 97% απάντησε ότι η παρουσία μιας υδρόγειου σφαίρας στο σπίτι βοηθάει στην καλύτερη αντίληψη του κόσμου. Τις καλύτερες υδρόγειες σφαίρες θα τις βρείτε εδώ.

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Αν εκτιμάτε την προσπάθεια που γίνεται εδώ στους γεωγραφικούς και θέλετε να με κερνάτε ένα καφεδάκι τον μήνα μέσω του Patreon θα με βοηθούσε να μένω ξύπνιος περισσότερες ώρες και να ανεβάζω περισσότερες γεωγραφικές πληροφορίες. Κάνετε εγγραφή από εδώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ