Σημαία Δομινίκας

Σημαία Δομινίκας

Η σημαία της Δομινίκας καθιερώθηκε στις 3 Νοεμβρίου 1978 με κάποιες μικρές τροποποιήσεις να γίνονται τα έτη 1981, 1988 και 1990. Το φόντο είναι πράσινο, ενώ ένας κόκκινος κύκλος στο κέντρο απεικονίζει έναν παπαγάλο Σισερού (Amazona imperialis), ο οποίος περιβάλλεται από 10 πράσινα αστέρια, σύμβολα των 10 ενοριών. Υπάρχουν επίσης τέσσερις γραμμές από τρεις χρωματιστές λωρίδες (κίτρινες, μαύρες και άσπρες), οι οποίες διέρχονται οριζόντια και κάθετα από τον κύκλο.

Ο παπαγάλος είναι εθνικό πτηνό της χώρας και συμβολίζει τη θέληση του λαού για επίτευξη των στόχων του. Τα αστέρια είναι σύμβολα ελπίδας και ισότητας, εκτός από την αριθμητική εκπροσώπηση των ενοριών της χώρας. Οι ενωμένες γραμμές σχηματίζουν έναν σταυρό, αντανακλώντας τη χριστιανική πίστη του νησιού και οι τρεις γραμμές συμβολίζουν ξεχωριστά την Αγία Τριάδα. Τα χρώματα της σημαίας επίσης επιλέχθηκαν για τη σχέση τους με το έθνος: πράσινο για το φυσικό τοπίο, κόκκινο για την κοινωνική δικαιοσύνη, κίτρινο για τη λάμψη του ήλιου και τη γεωργική παραγωγή, μαύρο για τη γη και τις αφρικανικές ρίζες και τέλος άσπρο για τα καθαρά νερά και την αγνότητα.

Κάντε μια κοινοποίηση αν σας φάνηκε ενδιαφέρουσα η ανάρτηση —->
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Αν σας αρέσει το περιεχόμενο που ανεβάζουμε, ακολουθείστε μας στο Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Pinterest  για πιο άμεση επικοινωνία.

Μην χάσετε τα παρακάτω άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε Περισσότερα
Youtube

Οι Γεωγραφικοί στο YouTube

Προτάσεις