Σημαία Φινλανδίας

Σημαία Φινλανδίας

Η σημαία της Φινλανδίας, η οποία λέγεται και Siniristilippu (σημαία με το γαλάζιο σταυρό), χρονολογείται από τις αρχές του 20ού αιώνα και βασίζεται στη σημαία της Δανίας. Έχει έναν μπλε σκανδιναβικό σταυρό σε λευκό φόντο.

Το μπλε συμβολίζει τις λίμνες και τον ουρανό, ενώ το λευκό χρώμα αντιπροσωπεύει το χιόνι και τις λευκές νύχτες του φινλανδικού καλοκαιριού.

Η κρατική σημαία που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση έχει στο κέντρο το εθνόσημο της Φινλανδίας και χωρίς αυτό είναι πανομοιότυπη με τη σημαία που χρησιμοποιούν οι πολίτες. Η σημαία με την ουρά χελιδονιού είναι σε χρήση από το στρατό. Η προεδρική σημαία είναι ίδια με την κρατική σημαία με την ουρά χελιδονιού με τη διαφορά ότι επάνω αριστερά στη γωνία έχει έναν Σταυρό της Ελευθερίας, που προέρχεται από το Τάγμα του Σταυρού της Ελευθερίας, του οποίου Άρχοντας είναι ο εκάστοτε Πρόεδρος της Φινλανδίας.

Από σύμπτωση, η σημαία της Φιλανδίας είναι ίδια με τη σημαία των νησιών Σέτλαντ, με τη διαφορά ότι τα χρώματα είναι αντεστραμμένα.

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Σε έρευνα των γεωγραφικών, το 97% απάντησε ότι η παρουσία μιας υδρόγειου σφαίρας στο σπίτι βοηθάει στην καλύτερη αντίληψη του κόσμου. Τις καλύτερες υδρόγειες σφαίρες θα τις βρείτε εδώ.

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Αν εκτιμάτε την προσπάθεια που γίνεται εδώ στους γεωγραφικούς και θέλετε να με κερνάτε ένα καφεδάκι τον μήνα μέσω του Patreon θα με βοηθούσε να μένω ξύπνιος περισσότερες ώρες και να ανεβάζω περισσότερες γεωγραφικές πληροφορίες. Κάνετε εγγραφή από εδώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ