Σημαία Φινλανδίας

Σημαία Φινλανδίας

Η σημαία της Φινλανδίας, η οποία λέγεται και Siniristilippu (σημαία με το γαλάζιο σταυρό), χρονολογείται από τις αρχές του 20ού αιώνα και βασίζεται στη σημαία της Δανίας. Έχει έναν μπλε σκανδιναβικό σταυρό σε λευκό φόντο.

Το μπλε συμβολίζει τις λίμνες και τον ουρανό, ενώ το λευκό χρώμα αντιπροσωπεύει το χιόνι και τις λευκές νύχτες του φινλανδικού καλοκαιριού.

Η κρατική σημαία που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση έχει στο κέντρο το εθνόσημο της Φινλανδίας και χωρίς αυτό είναι πανομοιότυπη με τη σημαία που χρησιμοποιούν οι πολίτες. Η σημαία με την ουρά χελιδονιού είναι σε χρήση από το στρατό. Η προεδρική σημαία είναι ίδια με την κρατική σημαία με την ουρα χελιδονιού με τη διαφορά ότι επάνω αριστερά στη γωνία έχει έναν Σταυρό της Ελευθερίας, που προέρχεται από το Τάγμα του Σταυρού της Ελευθερίας, του οποίου Άρχοντας είναι ο εκάστοτε Πρόεδρος της Φινλανδίας.

Από σύμπτωση, η σημαία της Φιλανδίας είναι ίδια με τη σημαία των νησιών Σέτλαντ, με τη διαφορά ότι τα χρώματα είναι αντεστραμμένα.

Κάντε μια κοινοποίηση αν σας φάνηκε ενδιαφέρουσα η ανάρτηση —->
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Αν σας αρέσει το περιεχόμενο που ανεβάζουμε, ακολουθείστε μας στο Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Pinterest  για πιο άμεση επικοινωνία.

Μην χάσετε τα παρακάτω άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε Περισσότερα
Youtube

Οι Γεωγραφικοί στο YouTube

Προτάσεις