Σημαία Γουατεμάλας

Σημαία Γουατεμάλας​

Η σημαία της Γουατεμάλας σχεδιάστηκε σε δύο χρώματα: στο μπλε του ουρανού και το λευκό. Η άσπρη λωρίδα ανάμεσα στις δύο μπλε αντιπροσωπεύει το γεγονός ότι η Γουατεμάλα είναι χώρα που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ωκεανούς, τον Ειρηνικό και τον Ατλαντικό. Το λευκό χρώμα συμβολίζει επίσης την ειρήνη και την αγνότητα. Το σχέδιο των γραμμών βασίζεται στη σημαία των Ηνωμένων Επαρχιών της Κεντρικής Αμερικής, παρ’ όλο που σε αυτήν οι λωρίδες ήταν οριζόντιες και οι έξω λωρίδες ήταν γαλάζιες και όχι στο μπλε του ουρανού. Στο κέντρο της σημαίας βρίσκεται το εθνόσημο της Γουατεμάλας, το οποίο περιλαμβάνει το Resplendent Quetzal, εθνικό πτηνό της χώρας και σύμβολο ελευθερίας, μια περγαμηνή, η οποία αναγράφει την ημερομηνία ανεξαρτησίας της Κεντρικής Αμερικής από την Ισπανία (15 Σεπτεμβρίου 1821), σταυρωτά όπλα, που δείχνουν την προθυμία της χώρας για αυτοάμυνα ακόμα και με τη χρήση βίας άμα χρειαστεί, ένα δάφνινο στέμμα, σύμβολο νίκης και διασταυρωμένα ξίφη, που είναι σύμβολα τιμής.

Το παρόν σχέδιο της σημαίας ανάγεται στο 1871. Το Resplendent Quetzal νωρίτερα εμφανίστηκε στη σημαία του Los Altos, στην Κεντρική Αμερική, στη δεκαετία του 1830. Υιοθετήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1885.

Κάντε μια κοινοποίηση αν σας φάνηκε ενδιαφέρουσα η ανάρτηση —->
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Αν σας αρέσει το περιεχόμενο που ανεβάζουμε, ακολουθείστε μας στο Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Pinterest  για πιο άμεση επικοινωνία.

Μην χάσετε τα παρακάτω άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε Περισσότερα
Youtube

Οι Γεωγραφικοί στο YouTube

Προτάσεις