Σημαία Ισημερινού

Σημαία Ισημερινού

Η εθνική σημαία του Ισημερινού (Εκουαδόρ) (ονομασία: La Tricolor) αποτελείται από 3 οριζόντιες λωρίδες χρώματος κίτρινου (με διπλάσιο πάχος), μπλε και κόκκινου, με το εθνόσημο της χώρας να βρίσκεται στο κέντρο.

Η τελική μορφή της σημαίας καθιερώθηκε το 1900 όπου προστέθηκε και το εθνόσημο της χώρας στο κέντρο της. Πριν τη τρίχρωμη σημαία, ο Ισημερινός χρησιμοποιούσε μια γαλανόλευκη σημαία με αστέρια που κάθε αστέρι συμβόλιζε και μια επαρχία της χώρας.

Ο σχεδιασμός της σημαίας είναι όμοιος με τη σημαία της Κολομβίας και της Βενεζουέλας που είναι επίσης πρώην εδάφη της Μεγάλης Κολομβίας. Και οι τρεις σημαίες έχουν βασιστεί στο σχέδιο του βενεζουελάνου στρατηγού Francisco de Miranda, το οποίο υιοθετήθηκε από την Βενεζουέλα το 1811 και αργότερα από την Μεγάλη Κολομβία.

Οι αναλογίες της σημαίας είναι 2:3.

Κίτρινο

Κωδικός Χρώματος: #ffdd00

Το κίτρινο χρώμα συμβολίζει τις καλλιέργειες και το εύφορο έδαφος.

Μπλε

Κωδικός Χρώματος: #034ea2

Το μπλε χρώμα συμβολίζει τον ωκεανό και τον καθαρό ουρανό.

Κόκκινο

Κωδικός Χρώματος: #034ea2

Το κόκκινο χρώμα συμβολίζει το αίμα που χύθηκε από τους ήρωες που πέθαναν στο όνομα της πατρίδας και της ελευθερίας των συμπατριωτών τους.

Σημαίες Χωρών Νότιας Αμερικής

Εξαρτημένα Εδάφη

  • Σημαία Γαλλικής Γουιάνας (Γαλλία)
  • Σημαία Αρούμπα (Κάτω Χώρες)
  • Σημαία Κουρασάο (Κάτω Χώρες)
  • Σημαία Μποναίρ (Κάτω Χώρες)
  • Σημαία Νήσων Φώκλαντ (Ηνωμένο Βασίλειο
  • Σημαία Νοτίου Γεωργίας και Νότιων Νησιών Σάντουιτς (Ηνωμένο Βασίλειο)

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Σε έρευνα των γεωγραφικών, το 97% απάντησε ότι η παρουσία μιας υδρόγειου σφαίρας στο σπίτι βοηθάει στην καλύτερη αντίληψη του κόσμου. Τις καλύτερες υδρόγειες σφαίρες θα τις βρείτε εδώ.

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Αν εκτιμάτε την προσπάθεια που γίνεται εδώ στους γεωγραφικούς και θέλετε να με κερνάτε ένα καφεδάκι τον μήνα μέσω του Patreon θα με βοηθούσε να μένω ξύπνιος περισσότερες ώρες και να ανεβάζω περισσότερες γεωγραφικές πληροφορίες. Κάνετε εγγραφή από εδώ!

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Βρέθηκε το καλύτερο Κουίζ Γεωγραφίας! Καλείσαι να αποδείξεις τις γνώσεις σου στη Γεωγραφία μέσα από έξι συναρπαστικά mini-games του zoo.gr. Ελάτε να παίξουμε μαζί. Θα το βρείτε και για android και για apple.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ