Σημαία Κένυας

Σημαία Κένυας

Η σημαία της Κένυας υιοθετήθηκε επίσημα στις 12 Δεκεμβρίου 1963.

Eίναι τρίχρωμη. Δύο λευκές μικρές οριζόντιες ταινίες χωρίζουν αυτή σε τρεις ισοπλατείς λωρίδες από άνω προς τα κάτω: μαύρη, κόκκινη και πράσινη. Στο κέντρο φέρεται κάθετα η παραδοσιακή ασπίδα της φυλής των Μασάι πίσω από την οποία φέρονται επίσης διασταυρούμενα δύο λευκά ακόντια.

Το σχέδιό της προέρχεται από την Αφρικανική Εθνική Ένωση της Κένυας, το κόμμα που συνδέθηκε με τον αγώνα για ανεξαρτησία από τη Βρετανία. Τα χρώματα συμβολίζουν την πλειοψηφία των μαύρων και το αίμα (κόκκινο) που χύθηκε για την ελευθερία. Το πράσινο συμβολίζει το φυσικό πλούτο, ενώ το λευκό την ειρήνη. Το μαύρο, κόκκινο και άσπρο χρώμα στην παραδοσιακή ασπίδα των Μασάι και δύο δόρατα συμβολίζουν την άμυνα όλων των προαναφερόμενων αντικειμένων.

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Σε έρευνα των γεωγραφικών, το 97% απάντησε ότι η παρουσία μιας υδρόγειου σφαίρας στο σπίτι βοηθάει στην καλύτερη αντίληψη του κόσμου. Τις καλύτερες υδρόγειες σφαίρες θα τις βρείτε εδώ.

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Αν εκτιμάτε την προσπάθεια που γίνεται εδώ στους γεωγραφικούς και θέλετε να με κερνάτε ένα καφεδάκι τον μήνα μέσω του Patreon θα με βοηθούσε να μένω ξύπνιος περισσότερες ώρες και να ανεβάζω περισσότερες γεωγραφικές πληροφορίες. Κάνετε εγγραφή από εδώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ