Σημαία Λάος​

Σημαία Λάος

Η σημαία του Λάος αποτελείται από τρεις οριζόντιες λωρίδες. Η μεσαία γαλάζια λωρίδα είναι διπλάσια στο ύψος αναφορικά με τις επάνω και κάτω κόκκινες λωρίδες. Στο κέντρο υπάρχει ένας λευκός δίσκος, με διάμετρο 0,8 φορές το ύψος της μπλε λωρίδας. Οι αναλογίες της είναι 2:3. Το κόκκινο στη σημαία συμβολίζει το αίμα που χύθηκε κατά τον αγώνα για ανεξαρτησία, ενώ το γαλάζιο αποτελεί σύμβολο πλούτου για τη χώρα. Ο λευκός δίσκος εκπροσωπεί το φεγγάρι πάνω από τον ποταμό Μεκόνγκ, όπως επίσης και την ενότητα της χώρας υπό κομμουνιστική κυβέρνηση. Η σημαία καθιερώθηκε στις 2 Δεκεμβρίου του 1975. Νωρίτερα, χρησιμοποιούνταν από τη βραχύβια εθνικιστική κυβέρνηση του 1945 (ως το 1952).

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Σε έρευνα των γεωγραφικών, το 97% απάντησε ότι η παρουσία μιας υδρόγειου σφαίρας στο σπίτι βοηθάει στην καλύτερη αντίληψη του κόσμου. Τις καλύτερες υδρόγειες σφαίρες θα τις βρείτε εδώ.

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Αν εκτιμάτε την προσπάθεια που γίνεται εδώ στους γεωγραφικούς και θέλετε να με κερνάτε ένα καφεδάκι τον μήνα μέσω του Patreon θα με βοηθούσε να μένω ξύπνιος περισσότερες ώρες και να ανεβάζω περισσότερες γεωγραφικές πληροφορίες. Κάνετε εγγραφή από εδώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ