Σημαία Λευκορωσίας

Σημαία Λευκορωσίας​

Η σύγχρονη σημαία της Λευκορωσίας υιοθετήθηκε στις 7 Ιουνίου 1995 έπειτα από δημοψήφισμα που διεξήχθη τον προηγούμενο μήνα. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος (το οποίο δεν αναγνωρίστηκε ως «μη δημοκρατικό» από τους διεθνείς παρατηρητές) ήταν υπέρ της αλλαγής της ιστορικής σημαίας του 1918, η οποία επαναφέρθηκε μετά την ανεξαρτησία της χώρας από την ΕΣΣΔ, το 1991. Η σημερινή σημαία είναι μία τροποποίηση της σημαίας της σοβιετικής Λευκορωσίας του 1951.

Το σχέδιο της σημερινής σημαίας είναι ένα ορθογώνιο ύφασμα που αποτελείται από δύο μακριές λωρίδες. Η επάνω λωρίδα είναι κόκκινη (τα 2/3 της σημαίας) και η κάτω είναι πράσινη (το 1/3 της σημαίας). Υπάρχει επίσης ένα ερυθρόλευκο κάθετο διακοσμητικό σχέδιο, το οποίο καταλαμβάνει το 1/9 του μήκους της σημαίας.

Το κόκκινο χρώμα συμβολίζει την αρχαία ιστορία της Λευκορωσίας και το πράσινο είναι για τα δάση και το λαμπρό μέλλον της.

Κάντε μια κοινοποίηση αν σας φάνηκε ενδιαφέρουσα η ανάρτηση —->
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Αν σας αρέσει το περιεχόμενο που ανεβάζουμε, ακολουθείστε μας στο Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Pinterest  για πιο άμεση επικοινωνία.

Μην χάσετε τα παρακάτω άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε Περισσότερα
Youtube

Οι Γεωγραφικοί στο YouTube

Προτάσεις