Σημαία Λευκορωσίας​

Σημαία Λευκορωσίας​

Η σύγχρονη σημαία της Λευκορωσίας υιοθετήθηκε στις 7 Ιουνίου 1995 έπειτα από δημοψήφισμα που διεξήχθη τον προηγούμενο μήνα. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος (το οποίο δεν αναγνωρίστηκε ως «μη δημοκρατικό» από τους διεθνείς παρατηρητές) ήταν υπέρ της αλλαγής της ιστορικής σημαίας του 1918, η οποία επαναφέρθηκε μετά την ανεξαρτησία της χώρας από την ΕΣΣΔ, το 1991. Η σημερινή σημαία είναι μία τροποποίηση της σημαίας της σοβιετικής Λευκορωσίας του 1951.

Το σχέδιο της σημερινής σημαίας είναι ένα ορθογώνιο ύφασμα που αποτελείται από δύο μακριές λωρίδες. Η επάνω λωρίδα είναι κόκκινη (τα 2/3 της σημαίας) και η κάτω είναι πράσινη (το 1/3 της σημαίας). Υπάρχει επίσης ένα ερυθρόλευκο κάθετο διακοσμητικό σχέδιο, το οποίο καταλαμβάνει το 1/9 του μήκους της σημαίας.

Το κόκκινο χρώμα συμβολίζει την αρχαία ιστορία της Λευκορωσίας και το πράσινο είναι για τα δάση και το λαμπρό μέλλον της.

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Σε έρευνα των γεωγραφικών, το 97% απάντησε ότι η παρουσία μιας υδρόγειου σφαίρας στο σπίτι βοηθάει στην καλύτερη αντίληψη του κόσμου. Τις καλύτερες υδρόγειες σφαίρες θα τις βρείτε εδώ.

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Αν εκτιμάτε την προσπάθεια που γίνεται εδώ στους γεωγραφικούς και θέλετε να με κερνάτε ένα καφεδάκι τον μήνα μέσω του Patreon θα με βοηθούσε να μένω ξύπνιος περισσότερες ώρες και να ανεβάζω περισσότερες γεωγραφικές πληροφορίες. Κάνετε εγγραφή από εδώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ