Σημαία Λιβερίας

Σημαία Λιβερίας

Η σημαία της Λιβερίας έχει μεγάλη ομοιότητα με τη σημαία των ΗΠΑ, καταδεικνύοντας τις ρίζες των πρώην σκλάβων από τη Λιβερία στην Αμερική. Η λιβεριανή σημαία έχει κι αυτή κόκκινες και άσπρες λωρίδες, όπως και ένα μπλε τετράγωνο με ένα λευκό αστέρι στο κέντρο.

Οι 11 λωρίδες συμβολίζουν τους 11 υπογράψαντες της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Λιβερίας, ενώ το ερυθρό και το λευκό χρώμα αποτελούν σύμβολα του θάρρους και του εξαίρετου ήθους. Το λευκό αστέρι εκπροσωπεί την ελευθερία που δόθηκε στους άλλοτε σκλάβους, πάνω από το μπλε τετράγωνο που αναφέρεται στην αφρικανική ήπειρο.

Η σημαία χρησιμοποιείται ευρέως από πλοία σε όλο τον κόσμο ως σημαία ευκαιρίας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, 1.600 πλοία χρησιμοποιούν την εν λόγω σημαία ως σημαία ευκαιρίας. Οι πλοιοκτήτριες εταιρείες κάνουν αυτό για να αποφύγουν τη φορολογία και τις κυρώσεις τις οποίες επιβάλλουν οι άλλες χώρες.

Κάντε μια κοινοποίηση αν σας φάνηκε ενδιαφέρουσα η ανάρτηση —->
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Αν σας αρέσει το περιεχόμενο που ανεβάζουμε, ακολουθείστε μας στο Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Pinterest  για πιο άμεση επικοινωνία.

Μην χάσετε τα παρακάτω άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε Περισσότερα
Youtube

Οι Γεωγραφικοί στο YouTube

Προτάσεις