Σημαία Λιβερίας

Σημαία Λιβερίας

Η σημαία της Λιβερίας έχει μεγάλη ομοιότητα με τη σημαία των ΗΠΑ, καταδεικνύοντας τις ρίζες των πρώην σκλάβων από τη Λιβερία στην Αμερική. Η λιβεριανή σημαία έχει κι αυτή κόκκινες και άσπρες λωρίδες, όπως και ένα μπλε τετράγωνο με ένα λευκό αστέρι στο κέντρο.

Οι 11 λωρίδες συμβολίζουν τους 11 υπογράψαντες της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Λιβερίας, ενώ το ερυθρό και το λευκό χρώμα αποτελούν σύμβολα του θάρρους και του εξαίρετου ήθους. Το λευκό αστέρι εκπροσωπεί την ελευθερία που δόθηκε στους άλλοτε σκλάβους, πάνω από το μπλε τετράγωνο που αναφέρεται στην αφρικανική ήπειρο.

Η σημαία χρησιμοποιείται ευρέως από πλοία σε όλο τον κόσμο ως σημαία ευκαιρίας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, 1.600 πλοία χρησιμοποιούν την εν λόγω σημαία ως σημαία ευκαιρίας. Οι πλοιοκτήτριες εταιρείες κάνουν αυτό για να αποφύγουν τη φορολογία και τις κυρώσεις τις οποίες επιβάλλουν οι άλλες χώρες.

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Σε έρευνα των γεωγραφικών, το 97% απάντησε ότι η παρουσία μιας υδρόγειου σφαίρας στο σπίτι βοηθάει στην καλύτερη αντίληψη του κόσμου. Τις καλύτερες υδρόγειες σφαίρες θα τις βρείτε εδώ.

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Αν εκτιμάτε την προσπάθεια που γίνεται εδώ στους γεωγραφικούς και θέλετε να με κερνάτε ένα καφεδάκι τον μήνα μέσω του Patreon θα με βοηθούσε να μένω ξύπνιος περισσότερες ώρες και να ανεβάζω περισσότερες γεωγραφικές πληροφορίες. Κάνετε εγγραφή από εδώ!

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Βρέθηκε το καλύτερο Κουίζ Γεωγραφίας! Καλείσαι να αποδείξεις τις γνώσεις σου στη Γεωγραφία μέσα από έξι συναρπαστικά mini-games του zoo.gr. Ελάτε να παίξουμε μαζί. Θα το βρείτε και για android και για apple.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ