Σημαία Μαυρίκιου

Σημαία Μαυρίκιου

Η σημαία του Μαυρίκιου υιοθετήθηκε με την ανεξαρτησία της χώρας, στις 12 Μαρτίου 1968. Αποτελείται από τέσσερις ισομεγέθεις οριζόντιες λωρίδες, με χρώματα (από την κορυφή προς τα κάτω) κόκκινο, μπλε, κίτρινο και πράσινο.

Το πολιτικό έμβλημα για ιδιωτικά σκάφη και το κυβερνητικό έμβλημα για κυβερνητικά σκάφη είναι σημαίες χρώματος κόκκινου και μπλε, αντίστοιχα, η καθεμία με την εθνική σημαία της χώρας στο πάνω αριστερά μέρος και το Εθνόσημο του Μαυρίκιου στο πέτασμα.

Το ναυτικό έμβλημα, που χρησιμοποιείται από τα σκάφη της Ακτοφυλακής, είναι ένα ασυνήθιστο σχέδιο αποτελούμενο από κόκκινες, λευκές και μπλε κάθετες λωρίδες, ανισομεγέθεις, η ευκρίνεια των οποίων καταστρέφεται από μια κεντρική άγκυρα, σημαντικό έμβλημα για τη χώρα.

Τα χρώματα στη σημαία συμβολίζουν:

  • Κόκκινο: τον αγώνα για ελευθερία και ανεξαρτησία.
  • Μπλε: τον Ινδικό Ωκεανό, στη μέση του οποίου είναι τοποθετημένη γεωγραφικά η χώρα.
  • Κίτρινο: το νέο φως της ανεξαρτησίας που λάμπει πάνω από τη νησιωτική χώρα.
  • Πράσινο: τη γεωργική παραγωγή του νησιού σε όλη τη διάρκεια του έτους (12 μήνες).
ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Σε έρευνα των γεωγραφικών, το 97% απάντησε ότι η παρουσία μιας υδρόγειου σφαίρας στο σπίτι βοηθάει στην καλύτερη αντίληψη του κόσμου. Τις καλύτερες υδρόγειες σφαίρες θα τις βρείτε εδώ.

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Αν εκτιμάτε την προσπάθεια που γίνεται εδώ στους γεωγραφικούς και θέλετε να με κερνάτε ένα καφεδάκι τον μήνα μέσω του Patreon θα με βοηθούσε να μένω ξύπνιος περισσότερες ώρες και να ανεβάζω περισσότερες γεωγραφικές πληροφορίες. Κάνετε εγγραφή από εδώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ