Σημαία Νέας Ζηλανδίας

Σημαία Νέας Ζηλανδίας

Η σημαία της Νέας Ζηλανδίας έχει σκούρο μπλε φόντο και χωρίζεται σε δύο τμήματα. Στο αριστερό τμήμα και στην επάνω γωνία βρίσκεται η Σημαία της Ένωσης, που συμβολίζει το Ηνωμένο Βασίλειο και τη συμμετοχή της Νέας Ζηλανδίας στην Βρετανική Κοινοπολιτεία και στην δεξιά πλευρά της έχει τέσσερα κόκκινα αστέρια με λευκό περίγραμμα που συμβολίζουν τον Σταυρό του Νότου.

Η σημαία της Νέας Ζηλανδίας άρχισε να χρησιμοποιείται το 1869 από τα εμπορικά πλοία της αποικίας και καθιερώθηκε ώς επίσημη σημαία της χώρας και στη σημερινή της μορφή στις 24 Μαρτίου του 1902.

Η συζήτηση που έχει ξεκινήσει για την αλλαγή της σημαίας είχε ως αποτέλεσμα να διεξαχθούν δύο δημοψηφίσματα, το 2015 και το 2016 με ερώτημα την αλλαγή ή μη της σημαίας. Η δεύτερη φάση ολοκληρώθηκε στις 24 Μαρτίου 2016. Οι πολίτες υπερψήφισαν την πρόταση να διατηρηθεί η τρέχουσα σημαία, σε ποσοστό 57% έναντι 43% που τάχθηκαν υπέρ ενός νέου σχεδίου για σημαία (με ασημένια φτέρη).

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Σε έρευνα των γεωγραφικών, το 97% απάντησε ότι η παρουσία μιας υδρόγειου σφαίρας στο σπίτι βοηθάει στην καλύτερη αντίληψη του κόσμου. Τις καλύτερες υδρόγειες σφαίρες θα τις βρείτε εδώ.

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Αν εκτιμάτε την προσπάθεια που γίνεται εδώ στους γεωγραφικούς και θέλετε να με κερνάτε ένα καφεδάκι τον μήνα μέσω του Patreon θα με βοηθούσε να μένω ξύπνιος περισσότερες ώρες και να ανεβάζω περισσότερες γεωγραφικές πληροφορίες. Κάνετε εγγραφή από εδώ!

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Βρέθηκε το καλύτερο Κουίζ Γεωγραφίας! Καλείσαι να αποδείξεις τις γνώσεις σου στη Γεωγραφία μέσα από έξι συναρπαστικά mini-games του zoo.gr. Ελάτε να παίξουμε μαζί. Θα το βρείτε και για android και για apple.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ