Σημαία Νέας Ζηλανδίας

Σημαία Νέας Ζηλανδίας

Η σημαία της Νέας Ζηλανδίας έχει σκούρο μπλε φόντο και χωρίζεται σε δύο τμήματα. Στο αριστερό τμήμα και στην επάνω γωνία βρίσκεται η Σημαία της Ένωσης, που συμβολίζει το Ηνωμένο Βασίλειο και τη συμμετοχή της Νέας Ζηλανδίας στην Βρετανική Κοινοπολιτεία και στην δεξιά πλευρά της έχει τέσσερα κόκκινα αστέρια με λευκό περίγραμμα που συμβολίζουν τον Σταυρό του Νότου.

Η σημαία της Νέας Ζηλανδίας άρχισε να χρησιμοποιείται το 1869 από τα εμπορικά πλοία της αποικίας και καθιερώθηκε ώς επίσημη σημαία της χώρας και στη σημερινή της μορφή στις 24 Μαρτίου του 1902.

Η συζήτηση που έχει ξεκινήσει για την αλλαγή της σημαίας είχε ως αποτέλεσμα να διεξαχθούν δύο δημοψηφίσματα, το 2015 και το 2016 με ερώτημα την αλλαγή ή μη της σημαίας. Η δεύτερη φάση ολοκληρώθηκε στις 24 Μαρτίου 2016. Οι πολίτες υπερψήφισαν την πρόταση να διατηρηθεί η τρέχουσα σημαία, σε ποσοστό 57% έναντι 43% που τάχθηκαν υπέρ ενός νέου σχεδίου για σημαία (με ασημένια φτέρη).

Κάντε μια κοινοποίηση αν σας φάνηκε ενδιαφέρουσα η ανάρτηση —->
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Αν σας αρέσει το περιεχόμενο που ανεβάζουμε, ακολουθείστε μας στο Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Pinterest  για πιο άμεση επικοινωνία.

Μην χάσετε τα παρακάτω άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε Περισσότερα
Youtube

Οι Γεωγραφικοί στο YouTube

Προτάσεις