Σημαία Νίγηρα

Σημαία Νίγηρα

Η σημαία του Νίγηρα υιοθετήθηκε πριν από την ανεξαρτησία της χώρας από τη Γαλλική Δυτική Αφρική. Αποτελείται από τρεις λωρίδες, χρώματος πορτοκαλί, άσπρου και πράσινου. Η άνω πορτοκαλί λωρίδα συμβολίζει τις βορειότερες περιοχές της Ερήμου Σαχάρας, η μεσαία λευκή εκπροσωπεί την αγνότητα και η κάτω πράσινη την ελπίδα αλλά και τις εύφορες περιοχές του Νότου της χώρας. Ο πορτοκαλί κύκλος στη μέση της λευκής λωρίδας συμβολίζει τον ήλιο.

Η σημαία της Ινδίας έχει σημαντική ομοιότητα, που όμως οφείλεται σε σύμπτωση. Τα ίδια χρώματα συναντάμε και στη σημαία της Ακτής Ελεφαντοστού.

Όπως και σε άλλα πρώην γαλλικά εδάφη και πρώην αποικίες της Γαλλίας, έτσι και η σημαία του Νίγηρα είναι τρίχρωμη. Είναι ασυνήθιστος ο λόγος της σημαίας που δεν αποτελεί τετράγωνο.

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Σε έρευνα των γεωγραφικών, το 97% απάντησε ότι η παρουσία μιας υδρόγειου σφαίρας στο σπίτι βοηθάει στην καλύτερη αντίληψη του κόσμου. Τις καλύτερες υδρόγειες σφαίρες θα τις βρείτε εδώ.

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Αν εκτιμάτε την προσπάθεια που γίνεται εδώ στους γεωγραφικούς και θέλετε να με κερνάτε ένα καφεδάκι τον μήνα μέσω του Patreon θα με βοηθούσε να μένω ξύπνιος περισσότερες ώρες και να ανεβάζω περισσότερες γεωγραφικές πληροφορίες. Κάνετε εγγραφή από εδώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ