Σημαία Νήσων Μάρσαλ

Σημαία Νήσων Μάρσαλ

Η σημαία των Νήσων Μάρσαλ, υιοθετήθηκε την 1η Μαΐου 1979, όταν η νησιωτική χώρα απέκτησε αυτοδιοίκηση.

Όπως και οι σημαίες άλλων χωρών του Ειρηνικού, το γαλάζιο της σημαίας συμβολίζει τον ωκεανό. Η αναδυόμενη διαγώνια λωρίδα αποτελεί σύμβολο του ισημερινού και το επάνω αστέρι συμβολίζει το αρχιπέλαγος στο Βόρειο Ημισφαίριο. Οι λευκές και πορτοκαλί πλευρές της σημαίας, συμβολίζουν αντίστοιχα την ανατολή του και τη δύση του ηλίου, όπως επίσης την ειρήνη και το θάρρος. Το αστέρι έχει 24 ακτίνες, όσες ακριβώς είναι και οι εκλογικές περιφέρειες ενώ τα τέσσερα μακρά σημεία συμβολίζουν τα τέσσερα πολιτιστικά κέντρα των Ματζούρο, Τζαλουίτ, Γουότζε και Εμπέγιε.

Η σημαία σχεδιάστηκε από την Πρώτη Κυρία της χώρας, την Εμλέν Καμπούα.

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Σε έρευνα των γεωγραφικών, το 97% απάντησε ότι η παρουσία μιας υδρόγειου σφαίρας στο σπίτι βοηθάει στην καλύτερη αντίληψη του κόσμου. Τις καλύτερες υδρόγειες σφαίρες θα τις βρείτε εδώ.

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Αν εκτιμάτε την προσπάθεια που γίνεται εδώ στους γεωγραφικούς και θέλετε να με κερνάτε ένα καφεδάκι τον μήνα μέσω του Patreon θα με βοηθούσε να μένω ξύπνιος περισσότερες ώρες και να ανεβάζω περισσότερες γεωγραφικές πληροφορίες. Κάνετε εγγραφή από εδώ!

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Βρέθηκε το καλύτερο Κουίζ Γεωγραφίας! Καλείσαι να αποδείξεις τις γνώσεις σου στη Γεωγραφία μέσα από έξι συναρπαστικά mini-games του zoo.gr. Ελάτε να παίξουμε μαζί. Θα το βρείτε και για android και για apple.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ