Σημαία Νορβηγίας

Σημαία Νορβηγίας

Η σημαία της Νορβηγίας είναι κόκκινη με έναν μπλε σκανδιναβικό σταυρό με άσπρο περίγραμμα, ο οποίος προεκτείνεται και στις άκρες της σημαίας. Το κατακόρυφο μέρος του σταυρού μετακινείται στην πλευρά που κυματίζει η σημαία, όπως είναι η Σημαία της Δανίας. Οι αναλογίες της σημαίας είναι 22:16 και της κρατικής σημαίας 27:16, ή 6:1:2:1:6:11 οριζόντια και 6:1:2:1:6 κάθετα. Μοιάζει με την σημαία της Ισλανδίας, με μόνη διαφορά το γεγονός ότι το κόκκινο και το μπλε είναι ανεστραμμένο και χρησιμοποιείται ελαφρώς διαφορετική απόχρωση.

Ο Σταυρός είναι χριστιανικός και ακολουθεί την παράδοση άλλων σκανδιναβικών χωρών, όπως η Δανία και η Σουηδία. Η επιλογή των χρωμάτων υποδηλώνει τη δημοκρατία, καθώς τα χρώματα αυτά (κόκκινο, λευκό, μπλε) χρησιμοποιούνται κυρίως από δημοκρατικές χώρες, όπως η Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και οι ΗΠΑ. Το σχέδιο του Μέλτσερ αναφέρεται επίσης στη σημαία της Δανίας, η οποία είναι κόκκινη και λευκή. Ο γαλάζιος σταυρός ήταν πιθανότατα μια αναφορά στο μπλε της σουηδικής σημαίας.

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Σε έρευνα των γεωγραφικών, το 97% απάντησε ότι η παρουσία μιας υδρόγειου σφαίρας στο σπίτι βοηθάει στην καλύτερη αντίληψη του κόσμου. Τις καλύτερες υδρόγειες σφαίρες θα τις βρείτε εδώ.

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Αν εκτιμάτε την προσπάθεια που γίνεται εδώ στους γεωγραφικούς και θέλετε να με κερνάτε ένα καφεδάκι τον μήνα μέσω του Patreon θα με βοηθούσε να μένω ξύπνιος περισσότερες ώρες και να ανεβάζω περισσότερες γεωγραφικές πληροφορίες. Κάνετε εγγραφή από εδώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ