Σημαία Νορβηγίας

Σημαία Νορβηγίας

Η σημαία της Νορβηγίας είναι κόκκινη με έναν μπλε σκανδιναβικό σταυρό με άσπρο περίγραμμα, ο οποίος προεκτείνεται και στις άκρες της σημαίας. Το κατακόρυφο μέρος του σταυρού μετακινείται στην πλευρά που κυματίζει η σημαία, όπως είναι η Σημαία της Δανίας. Οι αναλογίες της σημαίας είναι 22:16 και της κρατικής σημαίας 27:16, ή 6:1:2:1:6:11 οριζόντια και 6:1:2:1:6 κάθετα. Μοιάζει με την σημαία της Ισλανδίας, με μόνη διαφορά το γεγονός ότι το κόκκινο και το μπλε είναι ανεστραμμένο και χρησιμοποιείται ελαφρώς διαφορετική απόχρωση.

Ο Σταυρός είναι χριστιανικός και ακολουθεί την παράδοση άλλων σκανδιναβικών χωρών, όπως η Δανία και η Σουηδία. Η επιλογή των χρωμάτων υποδηλώνει τη δημοκρατία, καθώς τα χρώματα αυτά (κόκκινο, λευκό, μπλε) χρησιμοποιούνται κυρίως από δημοκρατικές χώρες, όπως η Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και οι ΗΠΑ. Το σχέδιο του Μέλτσερ αναφέρεται επίσης στη σημαία της Δανίας, η οποία είναι κόκκινη και λευκή. Ο γαλάζιος σταυρός ήταν πιθανότατα μια αναφορά στο μπλε της σουηδικής σημαίας.

Κάντε μια κοινοποίηση αν σας φάνηκε ενδιαφέρουσα η ανάρτηση —->
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Αν σας αρέσει το περιεχόμενο που ανεβάζουμε, ακολουθείστε μας στο Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Pinterest  για πιο άμεση επικοινωνία.

Μην χάσετε τα παρακάτω άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε Περισσότερα
Youtube

Οι Γεωγραφικοί στο YouTube

Προτάσεις