Σημαία Νότιας Κορέας​

Σημαία Νότιας Κορέας​

Η σημαία της Νότιας Κορέας αποτελείται από 3 μέρη: ένα λευκό φόντο, ένα κυανέρυθρο τέγκουκ στο κέντρο και 4 μαύρα τριγράμματα, ένα σε κάθε γωνία της σημαίας.

Η σημαία σχεδιάστηκε από τον Μπακ Γιονγκ – χιο, τον Κορεάτη πρεσβευτή στην Ιαπωνία. Η Τέγκουκγκι (taegeukgi), όπως λέγεται στα κορεατικά, έγινε επίσημη σημαία στις 6 Μαρτίου 1883.

Τα τέσσερα τριγράμματα προέρχονται από το κινεζικό βιβλίο Ι Τσίνγκ, εκπροσωπώντας τις 4 κινέζικες βασικές αρχές για το σύμπαν, δηλ. Αρμονία, Συμμετρία, Ισορροπία, Στρογγυλότητα. Το γενικό σχέδιο στη σημαία επίσης προέρχεται από την παραδοσιακή χρησιμοποίηση του συμβόλου με τα τρία χρώματα (κόκκινο, μπλε και κίτρινο) από τους Κορεάτες, αρχής γενομένης από την αρχαιότατη εποχή της κορεατικής Ιστορίας.

Το λευκό φόντο συμβολίζει την καθαρότητα του λαού και το τέγκουκ συμβολίζει την προέλευση όλων των στοιχείων του σύμπαντος, με τις δύο αρχές του «Ουμ», που είναι η αρνητική πλευρά και συμβολίζεται με μπλε και του «Γιανγκ», που είναι η θετική πλευρά και συμβολίζεται με κόκκινο. Τα δύο αυτά στοιχεία βρίσκονται σε πλήρη ισορροπία.

Παραδοσιακά τα τριγράμματα αποτελούν σύμβολα των 5 στοιχείων : φωτιά, νερό, γη, ξύλο και μέταλλο.

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Σε έρευνα των γεωγραφικών, το 97% απάντησε ότι η παρουσία μιας υδρόγειου σφαίρας στο σπίτι βοηθάει στην καλύτερη αντίληψη του κόσμου. Τις καλύτερες υδρόγειες σφαίρες θα τις βρείτε εδώ.

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Αν εκτιμάτε την προσπάθεια που γίνεται εδώ στους γεωγραφικούς και θέλετε να με κερνάτε ένα καφεδάκι τον μήνα μέσω του Patreon θα με βοηθούσε να μένω ξύπνιος περισσότερες ώρες και να ανεβάζω περισσότερες γεωγραφικές πληροφορίες. Κάνετε εγγραφή από εδώ!

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Βρέθηκε το καλύτερο Κουίζ Γεωγραφίας! Καλείσαι να αποδείξεις τις γνώσεις σου στη Γεωγραφία μέσα από έξι συναρπαστικά mini-games του zoo.gr. Ελάτε να παίξουμε μαζί. Θα το βρείτε και για android και για apple.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ