Σημαία Νότιας Κορέας

Σημαία Νότιας Κορέας​

Η σημαία της Νότιας Κορέας αποτελείται από 3 μέρη: ένα λευκό φόντο, ένα κυανέρυθρο τέγκουκ στο κέντρο και 4 μαύρα τριγράμματα, ένα σε κάθε γωνία της σημαίας.

Η σημαία σχεδιάστηκε από τον Μπακ Γιονγκ – χιο, τον Κορεάτη πρεσβευτή στην Ιαπωνία. Η Τέγκουκγκι (taegeukgi), όπως λέγεται στα κορεατικά, έγινε επίσημη σημαία στις 6 Μαρτίου 1883.

Τα τέσσερα τριγράμματα προέρχονται από το κινεζικό βιβλίο Ι Τσίνγκ, εκπροσωπώντας τις 4 κινέζικες βασικές αρχές για το σύμπαν, δηλ. Αρμονία, Συμμετρία, Ισορροπία, Στρογγυλότητα. Το γενικό σχέδιο στη σημαία επίσης προέρχεται από την παραδοσιακή χρησιμοποίηση του συμβόλου με τα τρία χρώματα (κόκκινο, μπλε και κίτρινο) από τους Κορεάτες, αρχής γενομένης από την αρχαιότατη εποχή της κορεατικής Ιστορίας.

Το λευκό φόντο συμβολίζει την καθαρότητα του λαού και το τέγκουκ συμβολίζει την προέλευση όλων των στοιχείων του σύμπαντος, με τις δύο αρχές του «Ουμ», που είναι η αρνητική πλευρά και συμβολίζεται με μπλε και του «Γιανγκ», που είναι η θετική πλευρά και συμβολίζεται με κόκκινο. Τα δύο αυτά στοιχεία βρίσκονται σε πλήρη ισορροπία.

Παραδοσιακά τα τριγράμματα αποτελούν σύμβολα των 5 στοιχείων : φωτιά, νερό, γη, ξύλο και μέταλλο.

Κάντε μια κοινοποίηση αν σας φάνηκε ενδιαφέρουσα η ανάρτηση —->
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Αν σας αρέσει το περιεχόμενο που ανεβάζουμε, ακολουθείστε μας στο Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Pinterest  για πιο άμεση επικοινωνία.

Μην χάσετε τα παρακάτω άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε Περισσότερα
Youtube

Οι Γεωγραφικοί στο YouTube

Προτάσεις