Η σημαία της Παραγουάης κατέχει την παγκόσμια πρωτοτυπία να έχει διαφορετικό έμβλημα στην πίσω όψη από ό,τι στη μπροστινή.

Κάθε πλευρά της σημαίας αποτελείται από τρεις ισομεγέθεις οριζόντιες λωρίδες, χρώματος κόκκινου, λευκού και μπλε, με ένα έμβλημα στο κέντρο της λευκής λωρίδας. Το έμβλημα στην μπροστινή πλευρά είναι το εθνόσημο της Παραγουάης. Αυτό έχει ένα κίτρινο αστέρι με πέντε ακτίνες, το οποίο περιβάλλεται από ένα πράσινο στεφάνι. Το στεφάνι έχει γύρω του τις λέξεις REPUBLICA DEL PARAGUAY («Δημοκρατία της Παραγουάης»), εντός δύο ομόκεντρων κύκλων.

Η σφραγίδα του Υπουργείου Οικονομικών είναι το έμβλημα που υπάρχει στην ανάποδη πλευρά. Αυτό αποτελείται από ένα κίτρινο λιοντάρι, που βρίσκεται κάτω από έναν Φρυγικό σκούφο και τις λέξεις Paz y Justicia («Ειρήνη και Δικαιοσύνη») ξανά σε δύο κύκλους.

Το σχέδιο της σημαίας απλοποιήθηκε τα έτη 1991 και 2013 (την τελευταία φορά με την αφαίρεση του κόκκινου χρώματος από τον κύκλο που βρίσκεται στη μεσαία λευκή λωρίδα, κάτι που θύμιζε τη δικτατορία του Αλφρέδο Στρέσνερ).

Σημαίες Χωρών Νότιας Αμερικής

Εξαρτημένα Εδάφη

  • Σημαία Γαλλικής Γουιάνας (Γαλλία)
  • Σημαία Αρούμπα (Κάτω Χώρες)
  • Σημαία Κουρασάο (Κάτω Χώρες)
  • Σημαία Μποναίρ (Κάτω Χώρες)
  • Σημαία Νήσων Φώκλαντ (Ηνωμένο Βασίλειο
  • Σημαία Νοτίου Γεωργίας και Νότιων Νησιών Σάντουιτς (Ηνωμένο Βασίλειο)

Κάντε μια κοινοποίηση αν σας φάνηκε ενδιαφέρουσα η ανάρτηση —->
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Αν σας αρέσει το περιεχόμενο που ανεβάζουμε, ακολουθείστε μας στο Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Pinterest  για πιο άμεση επικοινωνία.

Μην χάσετε τα παρακάτω άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε Περισσότερα
Youtube

Οι Γεωγραφικοί στο YouTube

Προτάσεις