Σημαία Παραγουάης​

Σημαία Παραγουάης​

Η σημαία της Παραγουάης κατέχει την παγκόσμια πρωτοτυπία να έχει διαφορετικό έμβλημα στην πίσω όψη από ό,τι στη μπροστινή.

Κάθε πλευρά της σημαίας αποτελείται από τρεις ισομεγέθεις οριζόντιες λωρίδες, χρώματος κόκκινου, λευκού και μπλε, με ένα έμβλημα στο κέντρο της λευκής λωρίδας. Το έμβλημα στην μπροστινή πλευρά είναι το εθνόσημο της Παραγουάης. Αυτό έχει ένα κίτρινο αστέρι με πέντε ακτίνες, το οποίο περιβάλλεται από ένα πράσινο στεφάνι. Το στεφάνι έχει γύρω του τις λέξεις REPUBLICA DEL PARAGUAY («Δημοκρατία της Παραγουάης»), εντός δύο ομόκεντρων κύκλων.

Η σφραγίδα του Υπουργείου Οικονομικών είναι το έμβλημα που υπάρχει στην ανάποδη πλευρά. Αυτό αποτελείται από ένα κίτρινο λιοντάρι, που βρίσκεται κάτω από έναν Φρυγικό σκούφο και τις λέξεις Paz y Justicia («Ειρήνη και Δικαιοσύνη») ξανά σε δύο κύκλους.

Το σχέδιο της σημαίας απλοποιήθηκε τα έτη 1991 και 2013 (την τελευταία φορά με την αφαίρεση του κόκκινου χρώματος από τον κύκλο που βρίσκεται στη μεσαία λευκή λωρίδα, κάτι που θύμιζε τη δικτατορία του Αλφρέδο Στρέσνερ).

Σημαίες Χωρών Νότιας Αμερικής

Εξαρτημένα Εδάφη

  • Σημαία Γαλλικής Γουιάνας (Γαλλία)
  • Σημαία Αρούμπα (Κάτω Χώρες)
  • Σημαία Κουρασάο (Κάτω Χώρες)
  • Σημαία Μποναίρ (Κάτω Χώρες)
  • Σημαία Νήσων Φώκλαντ (Ηνωμένο Βασίλειο
  • Σημαία Νοτίου Γεωργίας και Νότιων Νησιών Σάντουιτς (Ηνωμένο Βασίλειο)

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Σε έρευνα των γεωγραφικών, το 97% απάντησε ότι η παρουσία μιας υδρόγειου σφαίρας στο σπίτι βοηθάει στην καλύτερη αντίληψη του κόσμου. Τις καλύτερες υδρόγειες σφαίρες θα τις βρείτε εδώ.

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Αν εκτιμάτε την προσπάθεια που γίνεται εδώ στους γεωγραφικούς και θέλετε να με κερνάτε ένα καφεδάκι τον μήνα μέσω του Patreon θα με βοηθούσε να μένω ξύπνιος περισσότερες ώρες και να ανεβάζω περισσότερες γεωγραφικές πληροφορίες. Κάνετε εγγραφή από εδώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ