Σημαία Ρουμανίας

Σημαία Ρουμανίας

Η εθνική σημαία της Ρουμανίας είναι τρεις κάθετες λωρίδες χρώματος μπλε, κίτρινου και κόκκινου. Τα χρώματα αφορούν τις ιστορικές επαρχίες της Ρουμανίας. Το σημερινό σχέδιο της σημαίας καθιερώθηκε επίσημα το 1994, είναι όμως σε χρήση από τις 27 Δεκεμβρίου του 1989. Η πρώτη σημαία χρονολογείται από το όμως τα ίδια τα χρώματα είχαν αποκτήσει ιδιαίτερη σημαντικότητα ήδη από τον 6ο αιώνα.

Επί βασιλείας του άρχοντα (Domnitor) Αλεξάνδρου Ιωάννη Κούζα και τα πρώτα χρόνια της βασιλείας του Καρόλου Α΄, τα χρώματα ήταν σε οριζόντια τοποθέτηση, ως εξής: από επάνω προς τα κάτω, μπλε, κίτρινο, κόκκινο. Επίσης, έφερε το εθνόσημο της Ρουμανίας στο κέντρο της σημαίας.

Η ρουμανική σημαία είναι σχεδόν πανομοιότυπη με τη σημαία του Τσαντ, με πιο απαλό τόνο όμως στο μπλε της. Είναι επίσης παρόμοια με τη σημαία της Ανδόρας και της Μολδαβίας, οι οποίες όμως έχουν εθνόσημα.

 

Κάντε μια κοινοποίηση αν σας φάνηκε ενδιαφέρουσα η ανάρτηση —->
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Αν σας αρέσει το περιεχόμενο που ανεβάζουμε, ακολουθείστε μας στο Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Pinterest  για πιο άμεση επικοινωνία.

Μην χάσετε τα παρακάτω άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε Περισσότερα
Youtube

Οι Γεωγραφικοί στο YouTube

Προτάσεις