Σημαία Σαουδικής Αραβίας

Σημαία Σαουδικής Αραβίας

Η σημαία της Σαουδικής Αραβίας χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση της χώρας από τις 15 Μαρτίου 1973. Είναι πράσινη με μία αραβική επιγραφή με γράμματα λευκά και ένα σπαθί.

Η επιγραφή στη σημαία είναι γραμμένη με χαρακτήρες της Θουλούθ. Πρόκειται για την σαχάντα ή την ισλαμική διακήρυξη της πίστης.

Η επιγραφή λέει:

«Δεν υπάρχει άλλος Θεός από τον Αλλάχ και ο Μωάμεθ είναι ο Αγγελιοφόρος του».
Το σπαθί συμβολίζει τις νίκες του Ιμπν Σαούντ και βρίσκεται κάτω από την επιγραφή.

Η σημαία είναι διαφορετική στην εμπρόσθια και στην οπίσθιά της όψη, για να σιγουρευτεί ότι η διακήρυξη της πίστης στο Ισλάμ διά της αραβικής επιγραφής διαβάζεται σωστά, από τα δεξιά προς τα αριστερά και από τις δυο πλευρές. Το σπαθί βλέπει και στις δύο πλευρές από το πανί προς τον ιστό . Έτσι, όταν το πανί βλέπει προς τα αριστερά, αυτό σημαίνει ότι η εμπρόσθια πλευρά έχει την πλευρά του κονταριού προς τα δεξιά.

Σε αντίθεση με άλλες χώρες, οι Σαουδάραβες δε χρησιμοποιούν τη σημαία σε μπλουζάκια, μπάλες κλπ. ούτε την τοποθετούν να κυματίζει μεσίστια σε ένδειξη πένθους.

Κάντε μια κοινοποίηση αν σας φάνηκε ενδιαφέρουσα η ανάρτηση —->
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Αν σας αρέσει το περιεχόμενο που ανεβάζουμε, ακολουθείστε μας στο Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Pinterest  για πιο άμεση επικοινωνία.

Μην χάσετε τα παρακάτω άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε Περισσότερα
Youtube

Οι Γεωγραφικοί στο YouTube

Προτάσεις