Σημαία Σεϋχελλών

Σημαία Σεϋχελλών

Η σημαία των Σεϋχελλών καθιερώθηκε στις 18 Ιουνίου 1996. Είναι πεντάχρωμη σημαία που ορίζεται από ισάριθμους τριγωνικούς τομείς με κοινή κορυφή τη κάτω προσίστια γωνία. Οι έγχρωμοι τριγωνικοί αυτοί τομείς με σειρά χρωμάτων μπλε, κίτρινο, κόκκινο, άσπρο και τέλος πράσινο συμβολίζουν τη δυναμική μιας νέας χώρας που οδεύει στο μέλλον της.

Συγκεκριμένα το μπλε απεικονίζει τον ουρανό και τη θάλασσα που περιβάλλουν τα νησιά, ενώ το κίτρινο είναι για το ζωοδότη και φωτεινό ήλιο, το κόκκινο για την αποφασιστικότητα των κατοίκων να εργαστούν στο μέλλον με αγάπη και ενότητα και το πράσινο για τη γη και το φυσικό περιβάλλον. Η λευκή λωρίδα συμβολίζει την κοινωνική δικαιοσύνη και την αρμονία.

Η αρχική σημαία καθιερώθηκε με την ανεξαρτησία, στις 29 Ιουνίου του 1976. Το 1977, όταν ο Πρόεδρος Τζέιμς Μάντσαμ ανατράπηκε από το Φρανς Αλμπέρ Ρενέ σε πραξικόπημα, η παλιά σημαία καταργήθηκε και τέθηκε σε χρήση η σημαία του Ενωμένου Κόμματος του Λαού των Σεϋχελλών.

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Σε έρευνα των γεωγραφικών, το 97% απάντησε ότι η παρουσία μιας υδρόγειου σφαίρας στο σπίτι βοηθάει στην καλύτερη αντίληψη του κόσμου. Τις καλύτερες υδρόγειες σφαίρες θα τις βρείτε εδώ.

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Αν εκτιμάτε την προσπάθεια που γίνεται εδώ στους γεωγραφικούς και θέλετε να με κερνάτε ένα καφεδάκι τον μήνα μέσω του Patreon θα με βοηθούσε να μένω ξύπνιος περισσότερες ώρες και να ανεβάζω περισσότερες γεωγραφικές πληροφορίες. Κάνετε εγγραφή από εδώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ