Σημαία Σεϋχελλών

Σημαία Σεϋχελλών

Η σημαία των Σεϋχελλών καθιερώθηκε στις 18 Ιουνίου 1996. Είναι πεντάχρωμη σημαία που ορίζεται από ισάριθμους τριγωνικούς τομείς με κοινή κορυφή τη κάτω προσίστια γωνία. Οι έγχρωμοι τριγωνικοί αυτοί τομείς με σειρά χρωμάτων μπλε, κίτρινο, κόκκινο, άσπρο και τέλος πράσινο συμβολίζουν τη δυναμική μιας νέας χώρας που οδεύει στο μέλλον της.

Συγκεκριμένα το μπλε απεικονίζει τον ουρανό και τη θάλασσα που περιβάλλουν τα νησιά, ενώ το κίτρινο είναι για το ζωοδότη και φωτεινό ήλιο, το κόκκινο για την αποφασιστικότητα των κατοίκων να εργαστούν στο μέλλον με αγάπη και ενότητα και το πράσινο για τη γη και το φυσικό περιβάλλον. Η λευκή λωρίδα συμβολίζει την κοινωνική δικαιοσύνη και την αρμονία.

Η αρχική σημαία καθιερώθηκε με την ανεξαρτησία, στις 29 Ιουνίου του 1976. Το 1977, όταν ο Πρόεδρος Τζέιμς Μάντσαμ ανατράπηκε από το Φρανς Αλμπέρ Ρενέ σε πραξικόπημα, η παλιά σημαία καταργήθηκε και τέθηκε σε χρήση η σημαία του Ενωμένου Κόμματος του Λαού των Σεϋχελλών.

Κάντε μια κοινοποίηση αν σας φάνηκε ενδιαφέρουσα η ανάρτηση —->
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Αν σας αρέσει το περιεχόμενο που ανεβάζουμε, ακολουθείστε μας στο Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Pinterest  για πιο άμεση επικοινωνία.

Μην χάσετε τα παρακάτω άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε Περισσότερα
Youtube

Οι Γεωγραφικοί στο YouTube

Προτάσεις