Σημαία Σρι Λάνκα

Σημαία Σρι Λάνκα​

Η σημαία της Σρι Λάνκα, η οποία ονομάζεται επίσης σημαία του Λιονταριού, αποτελείται από ένα χρυσό λιοντάρι, το οποίο κρατάει ένα σπαθί στο δεξί του πόδι, εμπρός από ένα φόντο με 4 χρυσά φύλλα από το δέντρο «μπο» σε κάθε γωνία. Γύρω από το φόντο βρίσκεται ένα κίτρινο άκρο και στα αριστερά υπάρχουν 2 κάθετες λωρίδες ιδίου μεγέθους σε χρώμα ζαφοράς και πράσινου, με την μη πράσινη λωρίδα να είναι πιο κοντά στο λιοντάρι.

Υιοθετήθηκε το 1950 και με τη σημερινή μορφή στις 22 Μαΐου του 1972.

Η εθνική σημαία της Σρι Λάνκα αντιπροσωπεύει τη χώρα και την κληρονομιά της. To λιοντάρι συμβολίζει την εθνικότητα των Σινγκαλέζων, ενώ τα φύλλα του “μπο” την επίδραση του βουδισμού και τις 4 αρετές (Ευγένεια, Φιλία, Ευτυχία και Ισότητα). Το ξίφος του λιονταριού συμβολίζει την κυριαρχία του κράτους και τα σγουρά μαλλιά του λιονταριού στο κεφάλι του συμβολίζουν τη σοφία και την κατάνυξη. Η καθαρότητα των λέξεων υποδηλώνεται με το μούσι του λιονταριού. Η ουρά του είναι βουδιστικό σύμβολο. Η λαβή του σπαθιού συμβολίζει τα στοιχεία του νερού, της φωτιάς, του αέρα και της γης η μύτη του λιονταριού δείχνει ευφυΐα και τα δύο μπροστινά του πόδια την αδιάφθορη διαχείριση των χρημάτων. Η κάθετη πορτοκαλί λωρίδα φανερώνει την εθνικότητα των Ταμίλ, η πράσινη το Ισλάμ και το κίτρινο άκρο γύρω από τη σημαία δείχνει το βουδιστικό κλήρο. Το φόντο υπονοεί τις άλλες μικρότερης σημασίας θρησκείες.

Κάντε μια κοινοποίηση αν σας φάνηκε ενδιαφέρουσα η ανάρτηση —->
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Αν σας αρέσει το περιεχόμενο που ανεβάζουμε, ακολουθείστε μας στο Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Pinterest  για πιο άμεση επικοινωνία.

Μην χάσετε τα παρακάτω άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε Περισσότερα
Youtube

Οι Γεωγραφικοί στο YouTube

Προτάσεις