Σημαία Τσεχίας

Σημαία Τσεχίας

Η σημαία της Τσεχίας είναι η ίδια με τη σημαία της πάλαι ποτέ Τσεχοσλοβακίας. Με τη διάλυση της Τσεχοσλοβακίας, το 1993, η Τσεχία κράτησε τη σημαία της, ενώ η Σλοβακία υιοθέτησε δική της σημαία.

Η σημαία περιέχει ερυθρά και λευκά χρώματα και προέρχεται από το αρχαίο εθνόσημο της Βοημίας.

Η σημαία της Πολωνίας και της Βοημίας ήταν εκτός από τις αναλογίες ίδια, και για αυτό αποφασίστηκε το 1920 να προστεθεί και ένα γαλανό τρίγωνο ως σύμβολο της Σλοβακίας. Άλλες ερμηνείες λένε ότι τα τρία χρώματα είναι τα σλαβικά χρώματα, η ότι το ερυθρό και λευκό θύμισε τη σημαία της Αυστρίας. Κατά πάσα πιθανότητα και τα δυο είναι συμπτωματικά, αφού η αυστριακή αυτοκρατορία είχε άλλα χρώματα.

Ο επικρατέστερος δημιουργός της σημαίας θεωρείται ο Γιαροσλάβ Κούσα. Η επίσημη έγκριση της σημαίας έγινε από τη Συνέλευση της Τσεχοσλοβακίας, το 1920. Έκτοτε, η σημαία χρησιμοποιείται ανελλιπώς, με εξαίρεση τα δύσκολα χρόνια της ναζιστικής Κατοχής.

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Σε έρευνα των γεωγραφικών, το 97% απάντησε ότι η παρουσία μιας υδρόγειου σφαίρας στο σπίτι βοηθάει στην καλύτερη αντίληψη του κόσμου. Τις καλύτερες υδρόγειες σφαίρες θα τις βρείτε εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ