Σημαία Ουγκάντας​

Σημαία Ουγκάντας​

H σημαία της Ουγκάντας καθιερώθηκε στις 9 Οκτωβρίου 1962, την ημέρα που η χώρα έγινε ανεξάρτητη από το Ηνωμένο Βασίλειο. Αποτελείται από έξι ισομεγέθεις οριζόντιες λωρίδες χρώματος μαύρου (στην κορυφή), κίτρινου, κόκκινου, μαύρου, κίτρινου και κόκκινου, με ενσωματωμένο έναν άσπρο κυκλικό δίσκο στο κέντρο, ο οποίος φέρει το εθνικό σύμβολο, έναν γκρίζο γερανό (Grey-crowned Crane), ο οποίος κοιτάζει προς τη μεριά που κυματίζει η σημαία. Το πτηνό ήταν στρατιωτικό σύμβολο όταν η Ουγκάντα ανήκε στη Βρετανική Αυτοκρατορία. Τα τρία χρώματα προέρχονται από το Κογκρέσο του Λαού της Ουγκάντας και εκπροσωπούν το λαό της Αφρικής (μαύρο), την ηλιοφάνεια (κίτρινο) και την αδερφότητα των Αφρικανών (το κόκκινο που είναι το χρώμα του αίματος, μέσω του οποίου συνδέονται όλοι οι Αφρικανοί). Ο Γκρέις Ιμπινγκίρα, Υπουργός Δικαιοσύνης, ήταν ο άνθρωπος που σχεδίασε τη σημαία της Ουγκάντας.

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Σε έρευνα των γεωγραφικών, το 97% απάντησε ότι η παρουσία μιας υδρόγειου σφαίρας στο σπίτι βοηθάει στην καλύτερη αντίληψη του κόσμου. Τις καλύτερες υδρόγειες σφαίρες θα τις βρείτε εδώ.

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Αν εκτιμάτε την προσπάθεια που γίνεται εδώ στους γεωγραφικούς και θέλετε να με κερνάτε ένα καφεδάκι τον μήνα μέσω του Patreon θα με βοηθούσε να μένω ξύπνιος περισσότερες ώρες και να ανεβάζω περισσότερες γεωγραφικές πληροφορίες. Κάνετε εγγραφή από εδώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ