Σημαία Βανουάτου

Σημαία Βανουάτου

Η σημαία του Βανουάτου καθιερώθηκε στις 13 Φεβρουαρίου του 1980.

Το Κόμμα Βάνουα’ακού οδήγησε τη χώρα στην ανεξαρτησία, με το όνομα Βανουάτου το 1980 και υιοθετήθηκαν τα χρώματα της σημαίας του κόμματος – κόκκινο, πράσινο, μαύρο και κίτρινο ως η βάση της σημαίας του κράτους.

Το πράσινο αντιπροσωπεύει τον πλούτο των νησιών, το κόκκινο είναι συμβολικό για το αίμα και το μαύρο αναφέρεται στο μελανησιακό λαό.

Ο Πρωθυπουργός του Βανουάτου ζήτησε να συμπεριληφθούν κίτρινες και μαύρες διακοσμήσεις, ώστε να ξεχωρίζει το μαύρο χρώμα.

Το κίτρινο σχήμα στο γράμμα Y εκπροσωπεί το φως της χριστιανοσύνης στα νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού. Το έμβλημα χρώματος μαύρου είναι οι χαυλιόδοντες ενός αγριογούρουνου- σύμβολο ευημερίας, που φοριούνται ως κρεμαστό κόσμημα- μαζί με δύο φύλλα της τοπικής φτέρης ναμέλε, που μάλλον συμβολίζουν την ειρήνη.

Τα 39 φυλλάρια αντιπροσωπεύουν τους 39 βουλευτές της Εθνοσυνέλευσης στη νησιωτική χώρα.

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Σε έρευνα των γεωγραφικών, το 97% απάντησε ότι η παρουσία μιας υδρόγειου σφαίρας στο σπίτι βοηθάει στην καλύτερη αντίληψη του κόσμου. Τις καλύτερες υδρόγειες σφαίρες θα τις βρείτε εδώ.

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Αν εκτιμάτε την προσπάθεια που γίνεται εδώ στους γεωγραφικούς και θέλετε να με κερνάτε ένα καφεδάκι τον μήνα μέσω του Patreon θα με βοηθούσε να μένω ξύπνιος περισσότερες ώρες και να ανεβάζω περισσότερες γεωγραφικές πληροφορίες. Κάνετε εγγραφή από εδώ!

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Βρέθηκε το καλύτερο Κουίζ Γεωγραφίας! Καλείσαι να αποδείξεις τις γνώσεις σου στη Γεωγραφία μέσα από έξι συναρπαστικά mini-games του zoo.gr. Ελάτε να παίξουμε μαζί. Θα το βρείτε και για android και για apple.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ