Σημαία Βενεζουέλας

Σημαία Βενεζουέλας

Η σημαία της Βενεζουέλας χρονολογείται από το 1811, κατά την έναρξη δηλαδή του αγώνα για ανεξαρτησία στη χώρα. Το κύριο σχέδιο περιλαμβάνει τρεις οριζόντιες λωρίδες, χρώματος κίτρινου, μπλε και κόκκινου. Αργότερα προστέθηκαν μια σειρά αστέρια στο κέντρο της σημαίας (σήμερα οκτώ τον αριθμό) και στο άνω αριστερό άκρο της ένα έμβλημα (το Εθνόσημο της Βενεζουέλας).

Σύμφωνα με την σημερινή ερμηνεία τα χρώματα αντιπροσωπεύουν:

  • το κίτρινο όλο το χρυσάφι που έχει βρεθεί στη Βενεζουέλα
  • το μπλε τις θάλασσες, τα ποτάμια και τον ουρανό της Βενεζουέλας
  • το κόκκινο το αίμα που χύθηκε για την ανεξαρτησία της Βενεζουέλας

Η τελευταία αλλαγή που έγινε στο έμβλημα και στη σημαία ήταν το 2006, οπότε και το άλογο στο έμβλημα παρουσιάστηκε να στρέφεται προς τα αριστερά, προστέθηκε τόξο και βέλος που αντιπροσωπεύει τους ιθαγενείς της Βενεζουέλας, μία μανσέτα που αντιπροσωπεύει το μόχθο των εργατών, ενώ στα αρχικά 7 αστέρια, προστέθηκε ένα ακόμα, που συμβολίζει την Επαρχία της Γουϊάνας. Η σημαία υιοθετήθηκε στις 7 Μαρτίου 2006 και προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

Σημαίες Χωρών Νότιας Αμερικής

Εξαρτημένα Εδάφη

  • Σημαία Γαλλικής Γουιάνας (Γαλλία)
  • Σημαία Αρούμπα (Κάτω Χώρες)
  • Σημαία Κουρασάο (Κάτω Χώρες)
  • Σημαία Μποναίρ (Κάτω Χώρες)
  • Σημαία Νήσων Φώκλαντ (Ηνωμένο Βασίλειο
  • Σημαία Νοτίου Γεωργίας και Νότιων Νησιών Σάντουιτς (Ηνωμένο Βασίλειο)

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Σε έρευνα των γεωγραφικών, το 97% απάντησε ότι η παρουσία μιας υδρόγειου σφαίρας στο σπίτι βοηθάει στην καλύτερη αντίληψη του κόσμου. Τις καλύτερες υδρόγειες σφαίρες θα τις βρείτε εδώ.

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Αν εκτιμάτε την προσπάθεια που γίνεται εδώ στους γεωγραφικούς και θέλετε να με κερνάτε ένα καφεδάκι τον μήνα μέσω του Patreon θα με βοηθούσε να μένω ξύπνιος περισσότερες ώρες και να ανεβάζω περισσότερες γεωγραφικές πληροφορίες. Κάνετε εγγραφή από εδώ!

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Βρέθηκε το καλύτερο Κουίζ Γεωγραφίας! Καλείσαι να αποδείξεις τις γνώσεις σου στη Γεωγραφία μέσα από έξι συναρπαστικά mini-games του zoo.gr. Ελάτε να παίξουμε μαζί. Θα το βρείτε και για android και για apple.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ