Σημαία Βιετνάμ

Σημαία Βιετνάμ

Η σημαία του Βιετνάμ είναι γνωστή και ως «η κόκκινη σημαία με το κίτρινο αστέρι». Έγινε επίσημα σημαία του ενιαίου Βιετνάμ στις 2 Ιουλίου 1976. Το αστέρι που βρίσκεται στο κέντρο της σημαίας έχει πέντε ακτίνες και συμβολίζει την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ. Το κόκκινο χρώμα εκπροσωπεί το αίμα που χύθηκε κατά την επανάσταση και οι πέντε ακτίνες του άστρου τους εργάτες, τους αγρότες, τους στρατιώτες, τους διανοούμενους και τους εμπόρους. Τη σημαία σχεδίασε ο επαναστάτης Νγκουγιέν Χούου Τιέν, ο οποίος επεχείρησε να κάνει εξέγερση κατά των Γάλλων αποικιοκρατών, το 1940 στην Κογχικίνα. Η εξέγερση απέτυχε και ο ίδιος ο Τιεν εκτελέστηκε. Υιοθετήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 1955.

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Σε έρευνα των γεωγραφικών, το 97% απάντησε ότι η παρουσία μιας υδρόγειου σφαίρας στο σπίτι βοηθάει στην καλύτερη αντίληψη του κόσμου. Τις καλύτερες υδρόγειες σφαίρες θα τις βρείτε εδώ.

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Αν εκτιμάτε την προσπάθεια που γίνεται εδώ στους γεωγραφικούς και θέλετε να με κερνάτε ένα καφεδάκι τον μήνα μέσω του Patreon θα με βοηθούσε να μένω ξύπνιος περισσότερες ώρες και να ανεβάζω περισσότερες γεωγραφικές πληροφορίες. Κάνετε εγγραφή από εδώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ