Σημαία Ζιμπάμπουε

Σημαία Ζιμπάμπουε

Η σημαία της Ζιμπάμπουε αποτελείται από ένα σύμβολο της ιστορίας της χώρας, ένα πουλί από σαπωνόλιθο. Αυτό εκπροσωπεί το άγαλμα ενός πουλιού που βρέθηκε στα ερείπια της Μεγάλης Ζιμπάμπουε. Το κόκκινο αστέρι πάνω από το άγαλμα εκπροσωπεί τον επαναστατικό αγώνα για την ανεξαρτησία και την ειρήνη. Η σημαία επίσης αποτελείται από τρία ζεύγη οριζόντιων ισομεγεθών λωρίδων, χρώματος πράσινου (πάνω και κάτω), χρυσού και κόκκινου, με μία μαύρη λωρίδα στη μέση. Το πράσινο χρώμα συμβολίζει τη γεωργία και τις αγροτικές περιοχές της Ζιμπάμπουε, το κίτρινο τον ορυκτό πλούτο της χώρας, το κόκκινο το αίμα που χύθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου για την απελευθέρωση της χώρας, το μαύρο εκπροσωπεί την κληρονομιά και την εθνική ταυτότητα των ιθαγενών Αφρικανών της Ζιμπάμπουε και το λευκό την ειρήνη. Υιοθετήθηκε στις 18 Απριλίου 1980.

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Σε έρευνα των γεωγραφικών, το 97% απάντησε ότι η παρουσία μιας υδρόγειου σφαίρας στο σπίτι βοηθάει στην καλύτερη αντίληψη του κόσμου. Τις καλύτερες υδρόγειες σφαίρες θα τις βρείτε εδώ.

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ:

Αν εκτιμάτε την προσπάθεια που γίνεται εδώ στους γεωγραφικούς και θέλετε να με κερνάτε ένα καφεδάκι τον μήνα μέσω του Patreon θα με βοηθούσε να μένω ξύπνιος περισσότερες ώρες και να ανεβάζω περισσότερες γεωγραφικές πληροφορίες. Κάνετε εγγραφή από εδώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ