Σημαίες χωρών με άσπρο και κόκκινο

Σημαίες χωρών με άσπρο και κόκκινο

Σήμερα υπάρχουν 18 ανεξάρτητες χώρες με κόκκινες και λευκές σημαίες χωρίς να φέρουν κάποιο άλλο χρώμα. Είναι οι:  Αυστρία, Γεωργία, Δανία, Ελβετία, Ιαπωνία, Ινδονησία, Καναδάς, Κατάρ, Λετονία, Μάλτα, Μονακό, Μπαχρέιν, Πολωνία, Περού, Σιγκαπούρη, Τόνγκα, Τουρκία και Τυνησία.

Σημαία Αυστρίας

Σημαία Αυστρίας

Η αυστριακή σημαία έχει τρεις ρίγες, δύο κόκκινες και μία λευκή. Το κόκκινο χρώμα συμβολίζει τη δύναμη και τη γενναιότητα ενώ το λευκό συμβολίζει την ειρήνη και την ειλικρίνεια.

Σημαία Γεωργίας

Σημαία Γεωργίας

Το λευκό χρώμα στο φόντο της σημαίας υποδηλώνει την αθωότητα, την αγνότητα και τη σοφία ενώ το κόκκινο χρώμα συμβολίζει το θάρρος, τη γενναιότητα, τη δικαιοσύνη και την αγάπη.

Σημαία Δανίας​

Σημαία Δανίας

Το κόκκινο χρώμα στη σημαία της Δανίας συμβολίζει τη μάχη και τη νίκη. Ο λευκός σκανδιναβικός σταυρός συμβόλιζε τον Χριστιανισμό και τον ιερό σκοπό για τον οποίο γινόταν η μάχη.

Σημαία Ελβετίας

Σημαία Ελβετίας

Η συζήτηση καλά κρατεί σχετικά με την προέλευση του κόκκινου χρώματος που χρησιμοποιείται στη σημαία. Μερικοί πιστεύουν ότι συμβολίζει το αίμα του Χριστού, ενώ κάποιοι υποθέτουν ότι αντιπροσωπεύει το χρώμα της παλιάς σημαίας της Βέρνης.

Σημαία Ιαπωνίας

Σημαία Ιαπωνίας

Ο κόκκινος δίσκος αντιπροσωπεύει τον ήλιο, ένα παραδοσιακό σύμβολο της Ιαπωνίας. Ο δίσκος ονομάζεται Hinomaru, που σημαίνει «ο κύκλος του ήλιου». Το λευκό χρώμα συμβολίζει την αγνότητα και την ειλικρίνεια.

Σημαία Ινδονησίας

Σημαία Ινδονησίας

Υπάρχει η θεωρία ότι το κόκκινο χρώμα της σημαίας της Ινδονησίας συμβολίζει το θάρρος, ενώ το λευκό υποδηλώνει την αγνότητα. Προτιμώ όμως την θεωρία ότι το κόκκινο αντιπροσωπεύει το ανθρώπινο σώμα ή τη φυσική ζωή, ενώ το λευκό αντιπροσωπεύει την ψυχή ή την πνευματική ζωή και μαζί συμπληρώνουν έναν ολοκληρωμένο άνθρωπο.

Σημαία Καναδά

Σημαία Καναδά

Ο Βασιλιάς Γεώργιος Ε΄ ανακήρυξε το κόκκινο (από το Σταυρό του Αγίου Γεωργίου) και το άσπρο (από το βασιλικό έμβλημα της Γαλλίας του Καρόλου Ζ΄) ως επίσημα εθνικά χρώματα του Καναδά. Ήδη από το 1700, το φύλλο της σφενδάμνου χρησιμοποιείται για να υμνήσει τη φύση και το περιβάλλον του σημερινού Καναδά.

Σημαία Κατάρ

Σημαία Κατάρ

Το λευκό χρώμα συμβολίζει την ειρήνη, ενώ το καστανέρυθρο την αιματοχυσία στη διάρκεια των πολλών πολέμων, ειδικότερα σε αυτούς του δευτέρου μισού του 19ου αιώνα. Τα 9 άσπρα πριονωτά σημεία υποδηλώνουν ότι το Κατάρ είναι το 9ο μέλος των «Συμφιλιωμένων Εμιράτων» του Περσικού Κόλπου, έπειτα από τη συμφωνία της χώρας με τη Μεγάλη Βρετανία, το 1916.

Σημαία Λετονίας​

Σημαία Λετονίας

Πιστεύεται ότι το κόκκινο χρώμα της σημαίας συμβολίζει τη βούληση των Λετονών να θυσιάσουν τη ζωή τους για τη χώρα και την ετοιμότητά τους να υπερασπιστούν την ελευθερία της χώρας τους με κάθε κόστος.

Σημαία Μάλτας

Σημαία Μάλτας

Σύμφωνα με την παράδοση τα χρώματα της σημαίας δόθηκαν από τον Κόμη Ρογήρο Α΄ της Σικελίας το 1091. Στην πραγματικότητα όμως η πιο πιθανή πηγή των χρωμάτων της Μάλτας είναι η σημαία των Ιπποτών της Μάλτας.

Σημαία Μονακό

Σημαία Μονακό

Το κόκκινο χρώμα στη σημαία του Μονακό πιστεύεται ότι αντιπροσωπεύει τις ανθρώπινες αξίες και τη σάρκα του ανθρώπινου σώματος, ενώ το λευκό αντιπροσωπεύει την αγνότητα στην πνευματική ζωή. Τα χρώματα στη σημαία προέρχονται από τη δυναστεία των Γκριμάλντι, η οποία χρονολογείται τουλάχιστον από το 1339 , ωστόσο το σχέδιο στη σημαία τροποποιήθηκε με το πέρασμα των αιώνων.

Σημαία Μπαχρέιν

Σημαία Μπαχρέιν

Το κόκκινο χρώμα αντιπροσωπεύει το δόγμα των Χαριτζιτών της ισλαμικής θρησκείας, η οποία έλεγχε μέρος της Αραβικής Χερσονήσου. Απεικονίζει επίσης τις πεποιθήσεις του λαού του Μπαχρέιν ενώ το λευκό συμβολίζει την ειρήνη.

Σημαία Πολωνίας

Σημαία Πολωνίας

Τα χρώματα της πολωνικής σημαίας συμβολίζουν την πλούσια ιστορία της χώρας και προκαλούν ελπίδα και υποσχέσεις για το μέλλον. Το Λευκό αντιπροσωπεύει την τιμή, και το κόκκινο, το αίμα γενναίων πατριωτών που υπερασπίστηκαν τη χώρα από τους ξένους εισβολείς.

Σημαία Περού​

Σημαία Περού

Το κόκκινο αντιπροσωπεύει το αίμα που χύθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου της ανεξαρτησίας. Το λευκό αντιπροσωπεύει την αγνότητα και την ειρήνη.

Σημαία της Σιγκαπούρης

Σημαία Σιγκαπούρης

Το κόκκινο χρώμα συμβολίζει την καλοτυχία για το λαό των Κινέζων, την παγκόσμια αδελφότητα και την ισότητα των ανθρώπων, όπως και το θάρρος των Μαλαίων, ενώ το λευκό αντιπροσωπεύει την αγνότητα που διαρκεί και την αρετή. Το λευκό φεγγάρι συμβολίζει ένα νέο κράτος που ξεκινάει την πορεία του και τα πέντε αστέρια αφορούν τα ισάριθμα ιδανικά της δημοκρατίας, της ειρήνης, της προόδου, της δικαιοσύνης και της ισότητας.

Σημαία Τόνγκα

Σημαία Τόνγκα

Τα χρώματα και τα σύμβολα της σημαίας έχουν πολιτιστική, πολιτική και περιφερειακή σημασία. Ο κόκκινος σταυρός παραπέμπει στον Χριστιανισμό με περίπου το 97% του πληθυσμού της χώρας να δηλώνουν χριστιανοί. Το λευκό αποτελεί την επιτομή της αγνότητας, ενώ το κόκκινο παραπέμπει στη θυσία του Αίματος του Χριστού, το οποίο έχυσε κατά τη Σταύρωση του.

Σημαία Τουρκίας​

Σημαία Τουρκίας

Το κόκκινο χρώμα σημαίνει γενναιότητα και ανδρεία, η λευκή ημισέληνος αντιπροσωπεύει την ισλαμική θρησκεία και το αστέρι αντιπροσωπεύει την ανεξαρτησία.

Σημαία Τυνησίας

Σημαία Τυνησίας

Το λευκό χρώμα συμβολίζει την ειρήνη, ο δίσκος συμβολίζει τη λάμψη του έθνους, ενώ η ημισέληνος και το πεντάκτινο αστέρι αντιπροσωπεύουν την ενότητα όλων των Μουσουλμάνων και τους Πέντε Στύλους του Ισλάμ, αντίστοιχα. Η κόκκινη ημισέληνος και το πεντάκτινο αστέρι, από την άποψη ενός Άραβα παρατηρητή, υποτίθεται ότι φέρνουν καλή τύχη.

Ο χάρτης σχεδιάστηκε από τους γεωγραφικούς στο mapchart.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ