Από τη Νότια Αφρική στη Ρωσία με τα πόδια

Από τη Νότια Αφρική στη Ρωσία με τα πόδια​

Ο παραπάνω χάρτης δείχνει δυνητικά έναν από τους μεγαλύτερους αδιάλειπτους περιπάτους στον κόσμο από το Κέιπ Τάουν, στη Νότια Αφρική έως το Μαγκαντάν της Ρωσίας, μια απόσταση 22.387 χιλιομέτρων (13.910 μίλια).

Οι χάρτες της Google εκτιμούν ότι θα χρειαστούν 4.492 ώρες για να καλύψει κάποιος τη διαδρομή με τα πόδια, το οποίο μεταφράζεται σε 187 ημέρες ασταμάτητου περπατήματος. Αν αντ’ αυτού αποφασίσετε να περπατήσετε με έναν πιο λογικό ρυθμό της τάξεως των 8 ωρών την ημέρα, θα χρειαστείτε κάτι παραπάνω από 1,5 χρόνο (562 ημέρες) για να ολοκληρώσετε ολόκληρη τη βόλτα.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα ανεβείτε συνολικά 117.693 μέτρα και θα κατεβείτε λίγο λιγότερα (117.686 μέτρα) – κάτι που είναι ισοδύναμο με το ανεβοκατέβασμα του όρους Έβερεστ 13 φορές.

Παράλληλα θα χρειαστεί να διασχίσετε 16 διαφορετικές χώρες, μεταξύ των οποίων είναι και το Νότιο Σουδάν, η Συρία και η Γεωργία, γεγονός που δεν το κάνει και το ασφαλέστερο δρομολόγιο.

Δεν γνωρίζουμε αν κάποιος έχει τολμήσει να κάνει αυτή τη διαδρομή, αλλά μπορούμε να δούμε τους 5 σπουδαίους περιπατητές του κόσμου και τα επιτεύγματά τους.

Dave Kunst

Ο Dave Kunst ήταν ένα από τα πρώτα άτομα που ολοκλήρωσαν επιβεβαιωμένα τον γύρο της γης με τα πόδια. Ο Dave και ο αδερφός του Τζον ξεκίνησαν το ταξίδι τους τον Ιούνιο του 1970, και περπάτησαν σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, την Ασία και ξανά πίσω στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Ο Τζον σκοτώθηκε από ληστές στο Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια αυτής της περιπέτειας.
Περπάτησε συνολικά 23255 χιλιόμετρα σε λίγο πάνω από τέσσερα χρόνια.

dave-kunst
πηγή: ferdinandgoetzen.com

Steven Newman

Ο Steven διέσχισε 20 χώρες και περπάτησε περίπου 24140 χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια του τετραετούς ταξιδιού του. Έχει διακριθεί στο βιβλίο Γκίνες ως ο πρώτος άνθρωπος που περπάτησε γύρω από τη Γη μόνος του. Το 2019 σχεδίαζε να περπατήσει σε όλο το μήκος του Σινικού Τείχους της Κίνας, περίπου δηλαδή 21196 χιλιόμετρα.

Fyona Campbell

Το επίσημο ρεκόρ της «πρώτης γυναίκας που έκανε τον γύρο της Γης με τα πόδια» αφαιρέθηκε από την Campbell όταν αποδείχθηκε ότι είχε “κλέψει” λίγα χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια του αμερικανικού σκέλους του ταξιδιού της. Ωστόσο, το επίτευγμά της παραμένει σπουδαίο, αφού ολοκλήρωσε μια βόλτα 32.000 χιλιομέτρων σε όλη την Αμερική, την Αυστραλία, την Αφρική και την Ευρώπη σε 11 χρόνια.

George Meegan

Ο Meegan περπάτησε κάτι περισσότερο από 30608 χιλιόμετρα σε 2425 ημέρες μεταξύ 1977-1983. Κρατά το ρεκόρ για το μεγαλύτερο αδιάλειπτο περίπατο, τον πρώτο και μοναδικό περίπατο για να καλύψει ολόκληρο το δυτικό ημισφαίριο και τους περισσότερους βαθμούς γεωγραφικού πλάτους που έχουν καλυφθεί ποτέ με τα πόδια.

Rosie Swale-Pope

Rosie_Swale_Pope

Το 2003, σε ηλικία 57 ετών, η μαραθωνοδρόμος Rosie Swale-Pope ξεκίνησε από το Tenby της Ουαλίας να κάνει τον γύρο της Γης, και τον ολοκλήρωσε 5 χρόνια αργότερα έχοντας διανύσει 32000 χιλιόμετρα. Ο λόγος για το ταξίδι ήταν φιλανθρωπικός και πιο συγκεκριμένα για την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης αλλά και για την υποστήριξη των ορφανών παιδιών στη Ρωσία. Χρησιμοποίησε περισσότερα από 50 ζευγάρια παπούτσια για τρέξιμο και συγκέντρωσε περισσότερα από 250.000£ για τους φιλανθρωπικούς της σκοπούς.

Θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για κάποιους άλλους επικούς περιπάτους; Τότε ρίξτε μια ματιά στα ακόλουθα βιβλία:

Η δημοσίευση εμπνεύστηκε από αυτήν την ανάρτηση στο reddit από τον χρήστη cbz3000.

Γνωρίζετε κάποια μεγαλύτερη διαδρομή; Πείτε μας λεπτομέρειες στα σχόλια.

Κάντε μια κοινοποίηση αν σας φάνηκε ενδιαφέρουσα η ανάρτηση —->
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Αν σας αρέσει το περιεχόμενο που ανεβάζουμε, ακολουθείστε μας στο Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Pinterest  για πιο άμεση επικοινωνία.

Μην χάσετε τα παρακάτω άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε Περισσότερα
Youtube

Οι Γεωγραφικοί στο YouTube