Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τίνος είσαι εσύ;​

Παντελής Κάκαρης

Ιδιοκτήτης/αρχισυντάκτης

Έχω και εγώ μια αδυναμία. Λατρεύω να μαθαίνω περίεργα πράγματα για τον κόσμο συνδυάζοντας τα με βασικές γεωγραφικές γνώσεις. Και μιας και από το 2020 τα ταξίδια και η αλληλεπίδραση με τον κόσμο είναι απελπιστικά περιορισμένη, η δημιουργία των Γεωγραφικών (ιστοσελίδα και social media) έγινε μονόδρομος. Στόχος μου είναι να ταξιδέψω σε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες μπορώ. Επαγγελματικά ασχολούμαι με το web development και το online marketing από το 2002.

Βασίλης Παπαδόπουλος

Συντάκτης

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Χαλκίδα, αλλά εδώ και χρόνια περιπλανιέμαι στην πρωτεύουσα. Σπούδασα ιστορία, η οποία μαζί με τη γεωγραφία είναι οι δύο εμμονές που με καταδιώκουν από την παιδική μου ηλικία. Λατρεύω τους χάρτες, την αρχιτεκτονική, το χάσιμο στους δρόμους των πόλεων και την Sade Adu…

Σπύρος Προύντζος

Συντάκτης

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Από μικρός είχα ένα παγκόσμιο χάρτη και ένα χάρτη της Ελλάδας στο τοίχο του δωματίου μου.
Αγαπημένο μάθημα στα χρόνια της νιότης η αντιτουριστική Γεωγραφία αλλά και η βαρετή Ιστορία.
Με το καιρό τα ταξίδια μπήκαν στη ζωή μου και ο χάρτης της Ελλάδας γέμισε αρκετές πινέζες, ο παγκόσμιος λιγότερες.
Χόμπι να μάθω τις πρωτεύουσες όλων των χωρών του κόσμου.
Ίσως φταίει και η καταγωγή μου από το Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Άρης Ανδρουλάκης

Συντάκτης

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα με καταγωγή από την Χίο, όπου περνούσα ανέμελα καλοκαίρια και συνεχίζω να την επισκέπτομαι -και να την σκέφτομαι- όσο πιο συχνά μπορώ, και την Κρήτη, όπου πλέον μόνιμα ζω. Φήμες ότι γεννήθηκα τυλιγμένος με έναν άτλαντα θεωρούνται αναληθείς και ανυπόστατες. Η αλήθεια όμως είναι ότι από μικρός με μια υδρόγειο και έναν χάρτη στο δωμάτιο μου έβλεπα που ταξίδευε ο πατέρας μου και μαζί του ταξίδευα νοερά κι εγώ. Σπούδασα μηχανολόγος μηχανικός αν και η τρελή μου αγάπη ήταν, είναι και θα είναι η Γεωγραφία. Υπάρχει ένα πάθος με τους χάρτες και τις σημαίες και πλέον με τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από όλα αυτά. Συλλέκτης νομισμάτων και χαρτονομισμάτων. Μεγάλες αγάπες επίσης είναι το σκάκι, το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ που εξακολουθώ να τα παίζω όσο μπορώ, ώστε να μην φύγει η παιδική αθωότητα, και η μουσική. Ε, κι ως παιδί κι εγώ… λατρεύω την σοκολάτα.

Άρτεμις Κλεφτάκη

Συντάκτης

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Γιάννενα όπου σπούδασα Φιλολογία και από μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου να χαζεύω τους χάρτες μαθαίνοντας σημαίες, πρωτεύουσες, τοποθεσίες... Πλέον προσπαθώ να καταλάβω τον κόσμο μέσα από τη γεωγραφία και την ιστορία, οι οποίες συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους. Μου αρεσει να ταξιδεύω και το κάνω όσο συχνότερα μπορώ, όποτε έχω χρόνο και... χρήμα!

Αγγελική Ιωάννου

Αγγελική Ιωάννου

Συντάκτης

Μια είναι η έκφραση που θα μπορούσε να περιγράψει άνετα την θέση μου εδώ, ‘’είδα φως και μπήκα’’. Η σχέση μου με τη γεωγραφία δε…μέχρι πριν 10 χρόνια νόμιζα πως η Κάρυστος είναι νησί (υπάρχει μια κάπως λογική εξήγηση πίσω απ’ αυτό). Λατρεύω ωστόσο τα ταξίδια. Μεγάλες μου αγάπες η αρχιτεκτονική, η ιστορία τέχνης, το σχέδιο/ζωγραφική, ο χορός και το τραγούδι (κάποιες εμφανείς καλλιτεχνικές ανησυχίες εδώ). Α! Και τα ντοκιμαντέρ. Kαι τα ζώα. Όλα! Ισως λίγο πιο πολύ οι γάτες, οι καμηλοπαρδάλεις και οι σκαντζόχοιροι. Ο σκοπός μου σε αυτή τη ζωή είναι να κάνω τους άλλους να γελούν γι’ αυτό συχνά πυκνά θα με δείτε να σχολιάζω στα σόσιαλ της ιστοσελίδας όχι και πολύ σοβαρά. Διαβάζετε τα αρθράκια μου αποκλειστικά με δική σας ευθύνη!

Ανώνυμη μοντέρ

Youtube co-owner

Η εσωστρεφής μας μοντέρ όπως βλέπετε δεν έχει φωτογραφία και δύσκολα θα μάθετε περισσότερα γι' αυτή. Η ζωή της το μοντάζ και να την λέει με το γάντι στον Παντελή στo youtube κανάλι των Γεωγραφικών.