Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

3 μέρες στο Λονδίνο – Τι να δω και τι να κάνω

Σίγουρα οι 3 μέρες δεν είναι αρκετές για εξερευνήσετε ολόκληρο το Λονδίνο, είναι όμως ιδανικό για να δείτε και να κάνετε τα σημαντικότερα πράγματα στη βρετανική πρωτεύουσα.
3 μέρες στο Λονδίνο

Τι να δω στο Λονδίνο στις 3 μέρες

Μπορεί οι 3 μέρες στο Λονδίνο να μην είναι αρκετές για να εξερευνήσετε ολόκληρη την πόλη, αλλά με έναν καλό προγραμματισμό και δραστήρια διάθεση, θα μπορέσετε να απολαύσετε σίγουρα τις κορυφαίες επιλογές. 

Φορτίστε φωτογραφικές μηχανές, κάμερες και κινητά και φορέστε τα πιο άνετα παπούτσια σας, καθώς ακολουθεί ένα γεμάτο πρόγραμμα για ένα τριήμερο με τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να δείτε και να κάνετε στο Λονδίνο.

Οργάνωση του τριήμερου ταξιδιού σας στο Λονδίνο - Γρήγορες Συμβουλές

Το ζήτημα της διαμονής θα σας απασχολήσει ιδιαιτέρως στη βρετανική πρωτεύουσα, θα σας παραπέμψω στο σχετικό άρθρο με τις καλύτερες περιοχές για να μείνετε στο Λονδίνο, που θα σας κατατοπίσει και θα σας βοηθήσει στην επιλογή καταλύματος.

Τα καλύτερα ξενοδοχεία να μείνετε στο Λονδίνο

Οι καλύτερες δραστηριότητες στο Λονδίνο

Χρήσιμες συμβουλές για το τριήμερο ταξίδι σας στο Λονδίνο

  • Εξασφαλίστε το London Pass της Go City, που περιλαμβάνει πρόσβαση σε περισσότερες από 90 δραστηριότητες και αξιοθέατα.
  • Κλείστε εισιτήριο για το εξπρές τρένο από και προς το αεροδρόμιο Stansted εδώ.
  • Αποκτήστε την Visitor Oyster card για το δίκτυο συγκοινωνιών.

Χάρτης δρομολογίων για το τριήμερο στο Λονδίνο

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τα μέρη που περιλαμβάνονται κάθε μέρα στον οδηγό 3 μέρες στο Λονδίνο. Για να δείτε τον χάρτη στο Google Maps πατήστε εδώ.

χάρτης, 3 μέρες στο Λονδίνο

1η μέρα στο Λονδίνο: Περιήγηση στην πόλη, διάσημα κτήρια και αξιοθέατα

Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση από τον σταθμό Westminster. Η πρώτη μέρα ως η πιο ξεκούραστη, περιλαμβάνει αρκετό περπάτημα και αποτελεί μια εκτεταμένη εισαγωγή στην πόλη.

1. Γέφυρα του Ουέστμινστερ (Westminster Bridge)

Προτεινόμενη ώρα εκκίνησης: 9 π.μ.

Γέφυρα του Ουέστμινστερ
Γέφυρα του Ουέστμινστερ (πηγή:wikipedia)

Βγαίνοντας από το σταθμό του Ουέστμινστερ μπορείτε να κάνετε μια μικρή βόλτα στη Γέφυρα Ουέστμινστερ και να απολαύσετε τη μοναδική θέα στον ποταμό Τάμεση. Η γέφυρα είναι οδικής κυκλοφορίας και συνδέει το Westminster στη δυτική πλευρά και το Lambeth στην ανατολική πλευρά. Αν θέλετε να αποφύγετε τα πλήθη, επιλέξτε να φτάσετε αρκετά νωρίς στην περιοχή, καθώς από τις 10 το πρωί και μετά γεμίζει με κόσμο, τουρίστες, μικροπωλητές κ.α.

Κοντινότερος σταθμός μετρό: Westminster

2. Ανάκτορα του Ουεστμίνστερ & Μπιγκ Μπεν

Ανάκτορα του Ουεστμίνστερ και Μπιγκ Μπεν
Τα Ανάκτορα του Ουεστμίνστερ και το Μπιγκ Μπεν στα δεξιά (πηγή:wikipedia)

Το διάσημο Big Ben αποτελεί το ορόσημο του Λονδίνου. Πρόκειται για ένα πύργο με ρολόι, γοτθικής αρχιτεκτονικής. Βρίσκεται στα Ανάκτορα του Ουεστμίνστερ ή αλλιώς Βρετανικό Κοινοβούλιο. Η επίσκεψη στο Big Ben δεν είναι εφικτή, αφού υπόκειται σε εργασίες ανακαίνισης από το 2019. Τα κτήρια του Κοινοβουλίου είναι ανοιχτά και μπορείτε να κλείσετε μια ξενάγηση. Βέβαια μπορείτε να απολαύσετε απλά τη θέα από τη Γέφυρα του Ουέστμινστερ ή από την πλατεία του Κοινοβουλίου.

Κοντινότερος σταθμός μετρό: Westminster

3. Αβαείο του Ουέστμινστερ

5 λεπτά με τα πόδια από το Μπιγκ Μπεν

Αβαείο του Ουέστμινστερ
Αβαείο του Ουέστμινστερ

To Αββαείο του Ουέστμινστερ (Westminster Abbey) είναι μια εκκλησία γοτθικού ρυθμού στο Λονδίνο. Βρίσκεται στο δυτικό μέρος των ανακτόρων του Ουεστμίνστερ και είναι ανεξάρτητη εκκλησία. Ο σημερινός ναός κατασκευάστηκε από το 1245 ως το 1517. Είναι το μέρος που πραγματοποιούνται οι αγγλικές και βρετανικές στέψεις από το 1066 αλλά και ο τόπος ταφής πολλών σημαντικών προσώπων, συγγραφέων, ποιητών, συνθετών, αρχιτεκτόνων, ηθοποιών, βασιλιάδων, επιστημόνων και πολιτικών. 

Αποκτήστε ένα εισιτήριο εισόδου στο Αββαείο του Ουέστμινστερ για να θαυμάσετε την ιστορία χιλιάδων χρόνων.

Διεύθυνση: 20 Deans Yd, London SW1P 3PA

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 9:30 – 15:30 – Σάββατο: 9:00 – 15:00 – Κυριακή: Κλειστό

Κοντινότερος σταθμός μετρό: Westminster

Ιστοσελίδα: westminster-abbey.org

4. Ντάουνινγκ Στριτ 10

10 λεπτά με τα πόδια από το Αββαείο του Ουέστμινστερ

Η 10 Downing Street είναι η επίσημη κατοικία και το γραφείο του Βρετανού Πρωθυπουργού. Πρόκειται για ένα κτήριο 300 ετών που περιλαμβάνει 100 δωμάτια. Είναι ένα μέρος με εκπληκτική αρχιτεκτονική, αλλά όπως καταλαβαίνετε μπορείτε να το θαυμάσετε μόνο εξωτερικά.

Κοντινότερος σταθμός μετρό: Westminster

5. Ιππικό Βασιλικού Οίκου

5 λεπτά με τα πόδια από το Ντάουνινγκ Στριτ 10

Household Cavalry
Household Cavalry

Πέρα από την 10 Downing Street θα βρείτε το Household Cavalry, το σπίτι του Ιππικού του Βασιλικού Οίκου. Δεν επιτρέπεται να εισέλθετε, μπορείτε απλά να θαυμάσετε τα μέλη που στέκονται στις θέσεις τους ή αν είστε τυχεροί να παρακολουθήσετε την αλλαγή φρουράς, η οποία φτάνει μέχρι τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Κλείνοντας μία ξενάγηση με οδηγό θα είστε σίγουροι ότι θα δείτε την αλλαγή της φρουράς.

Διεύθυνση: Whitehall, Λονδίνο, SW1A 2AX

Κοντινότεροι σταθμοί μετρό: Westminster και St James’s Park

6. The Mall και St James's Park

8 λεπτά με τα πόδια από τον Ιππικό Βασιλικό Οίκο

St James's Park
St James's Park

Περνώντας μέσα από τους Horse Guards βγαίνετε στο St James’s Park, ένα πάρκο που βρίσκεται ανάμεσα στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, το Mall, τους Horse Guards και το Birdcage Walk. Το πάρκο περιλαμβάνει μια μικρή λίμνη με δύο νησιά το West Island και το Duck Island (το οποίο φιλοξενεί υδρόβια πτηνά). Από το πάρκο μπορείτε να βγείτε προς το Mall, τον διάσημο εμπορικό δρόμο. Ο δρόμος οδηγεί στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και αποτελεί το σημείο τερματισμού του ετήσιου Μαραθωνίου του Λονδίνου.

Ώρες λειτουργίας: 5:00-12:00

Κοντινότερος σταθμός μετρό: St James’s Park

7. Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

5 λεπτά με τα πόδια από το St James’s Park

Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ
Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ (Buckingham Palace) είναι η βασιλική κατοικία στο Λονδίνο, που κατασκευάστηκαν το 1703. Τα Ανάκτορα αποτελούν σημείο αναφοράς κατά τη διάρκεια της αλλαγής φρουράς, η οποία ξεκινάει από τους Horse Guards. Αν θέλετε να έχετε καλή θεά θα πρέπει να φτάσετε τουλάχιστον μισή ώρα πριν την τελετή – η αλλαγή φρουράς γίνεται συνήθως στις 11 π.μ. Δίπλα στο παλάτι θα βρείτε την γκαλερί της Βασίλισσας, η οποία στεγάζει τόσο μόνιμες όσο και έκτακτες εκθέσεις.

Αν θέλετε να περιηγηθείτε στον εσωτερικό χώρο του παλατιού μπορείτε να αποκτήσετε το εισιτήριο εισόδου για τα The State Rooms.

Διεύθυνση: London SW1A 1AA

Κοντινότερος σταθμός μετρό: Green Park

8. Green Park

100μ. από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

Green Park London
Green Park, Λονδίνο

Το Green Park είναι ένα από τα Βασιλικά πάρκα του Λονδίνου, το οποίο βρίσκεται πάνω από το δρόμο των Ανακτόρων. Είναι ένα από τα πιο διάσημα πάρκα της πόλης και εκεί θα δείτε το μνημείο του Καναδά, το Diana of the Treetops Fountain και το Μνημείο Διοίκησης Βομβαρδιστικών RAF. Το πάρκο αποτελείται εξ ολοκλήρου από δέντρα και το μοναδικό φυτό που θα δείτε είναι ο νάρκισσος.

Ώρες λειτουργίας: 5:00-12:00

Κοντινότερος σταθμός μετρό: Green Park

9. Fortnum And Mason

5 λεπτά με τα πόδια από το Green Park

Fortnum And Mason
Fortnum And Mason

Σε κοντινή απόσταση από το Green Park, θα βρείτε το Fortnum & Mason. Πρόκειται για ένα πολυκατάστημα στο Piccadilly του Λονδίνου – υπάρχουν και άλλα απλά αυτό είναι η έδρα – που ιδρύθηκε το 1707 από τους William Fortnum και Hugh Mason ως παντοπωλείο. Εξελίχθηκε σε πολυκατάστημα και μέχρι σήμερα συγκεντρώνει μια μεγάλη ποικιλία βασικών και πολυτελών προμηθειών.

Διεύθυνση: 181 Piccadilly London W1A 1ER

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Σάββατο: 10:00-21:00 , Κυριακή 12:00-18:00

Κοντινότερος σταθμός μετρό: Green Park

10. Piccadilly Circus

Piccadilly Circus
Το Piccadilly Circus το 1962 (επάνω φωτογραφία) και το 2021 (κάτω φωτογραφία)

Η διασταύρωση Piccadilly Circus βρίσκεται στο West End του Λονδίνου και χτίστηκε το 1819 για να ενώσει τους δρόμους Regent Street και Piccadilly. Σήμερα ενώνει το Piccadilly, την Regent Street, τη Shaftesbury Avenue, το Haymarket, την Coventry Street και την Glasshouse Street. Αποτελεί ένα από τα πιο φωτογραφημένα σημεία του Λονδίνου, αφού προβάλει βιντεο και διακοσμείται με διαφημιστικές πινακίδες νέον.

Κοντινότερος σταθμός μετρό: Piccadilly Circus

11. Πλατεία Τραφάλγκαρ και Εθνική Πινακοθήκη

Πλατεία Τραφάλγκαρ
Πλατεία Τραφάλγκαρ

Η Πλατεία Τραφάλγκαρ (Trafalgar Square) είναι μια από τις πιο κεντρικές πλατείες στο Λονδίνο και ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της πόλης. Εκεί δεσπόζει η στήλη του Νέλσον (νικητής ναυμαχίας του Τραφάλγκαρ), που περιβάλλεται από αγάλματα λεόντων. Ακριβώς πίσω από την Πλατεία βρίσκεται η Εθνική Πινακοθήκη, η οποία έχει δωρεάν είσοδο και μπορείτε να απολαύσετε μερικά εντυπωσιακά έργα τέχνης.

Κοντινότερος σταθμός μετρό: Charing Cross

12. Ώρα για χαλάρωση και διασκέδαση

Μετά από μια τόσο απαιτητική μέρα θα χρειαστεί να χαλαρώσετε στο τέλος της μέρας πίνοντας μια παγωμένη μπύρα. Επιλέξτε ανάμεσα στις περιοχές Leicester Square ή Covent Garden ή φυσικά ακόμα και την περιοχή που είναι κοντά στο κατάλυμά σας. Οι περιοχές που ανέφερε σφύζουν από κόσμο και θα βρείτε πληθώρα από παμπ, κλαμπ και εστιατόρια.

2η μέρα στο Λονδίνο: Μουσεία και Πάρκα

Η δεύτερη μέρα στο Λονδίνο θα έχει πιο αργούς ρυθμούς, καθώς θα είναι η μέρα που περιλαμβάνει επισκέψεις στα κορυφαία μουσεία της πόλης. Το εκπληκτικό γεγονός με τα μουσεία του Λονδίνου είναι ότι έχουν δωρεάν είσοδο.

1. Πύργος Λονδίνου & Γέφυρα Πύργου

Προτεινόμενη ώρα εκκίνησης: 9 π.μ.

Tower Bridge
Tower Bridge

Θα ξεκινήσουμε την μέρα με την επίσκεψη σε ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα του Λονδίνου, τη Γέφυρα και τον Πύργο του Λονδίνου. Φροντίστε να φτάσετε νωρίς το πρωί στο σημείο για να εξασφαλίσετε όσο το δυνατόν καλύτερες φωτογραφικές λήψεις.

Η Γέφυρα του Πύργου (Tower Bridge) ή αλλιώς Γέφυρα Λονδίνου χτίστηκε μεταξύ 1886-1894 και περνά πάνω από τον ποταμό Τάμεση. Ο Πύργος του Λονδίνου (Tower of London) χρονολογείται από το 1070 και είναι ένα ιστορικό κάστρο, γνωστό και ως Βασιλικό Παλάτι και Φρούριο της Αυτού Μεγαλειότητος.

Διεύθυνση: London EC3N 4AB

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο: 9:00-17:30 , Κυριακή – Δευτέρα: 10:00-17:30

Κοντινότερος σταθμός μετρό: Russell Square

Εισιτήριο*: Tower of London and Crown Jewels Exhibition

*Είναι από τα ελάχιστα μουσεία που έχουν είσοδο.

2. Μουσείο Βικτωρίας και Αλβέρτου και/ή Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Θα πάρετε την πράσινη γραμμή του μετρό από τον σταθμό Tower Hill και θα βγείτε στο σταθμό South Kensington

Μουσείο Βικτωρίας και Αλβέρτου
Μουσείο Βικτωρίας και Αλβέρτου (πηγή:wikipedia)

Τα τρία μεγάλα μουσεία που βρίσκονται στην Exhibition Road είναι το Μουσείο Επιστημών, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Μουσείο Βικτωρίας και Αλβέρτου. Το Μουσείο Βικτωρίας και Αλβέρτου, γνωστό και ως V&A, είναι το μεγαλύτερο μουσείο εφαρμοσμένων και διακοσμητικών τεχνών, σχεδιασμού και γλυπτικής σε ολόκληρο τον κόσμο. Βρίσκεται στην περιοχή Brompton και στεγάζει περισσότερα από 2,27 εκατομμύρια εκθέματα σε 145 γκαλερί. 

Αν ταξιδεύετε με παιδιά τότε επιλέξτε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, που στεγάζει δείγματα σχετικά με την βιοεπιστήμη και τη γεωεπιστήμη και φιλοξενεί περίπου 80 εκατομμύρια αντικείμενα με πέντε κύριες συλλογές (βοτανική, εντομολογία, ορυκτολογία, παλαιοντολογία, ζωολογία).

Διεύθυνση: Cromwell Rd, London SW7 2RL και Cromwell Rd, London SW7 5BD

Ώρες λειτουργίας: Σάββατο – Πέμπτη: 10:00-5:45 , Παρασκευή: 10:00-22:00

Είσοδος: Δωρεάν

Κοντινότερος σταθμός μετρό: South Kensington

3. Hyde Park

10 λεπτά με τα πόδια από το Μουσείο Βικτωρίας και Αλβέρτου

Hyde Park Λονδίνο
Hyde Park Λονδίνο

Το Hyde Park είναι το διασημότερο και το μεγαλύτερο από τα οκτώ βασιλικά πάρκα. Ιδρύθηκε το 1536 ενώ είναι ανοιχτό για το κοινό από το 1637. Διαθέτει δύο λίμνες, τη Serpentine – όπου μπορείτε να νοικιάσετε βάρκες και να κάνετε βόλτα – και το Long Water. Αναζητήστε το Speakers’ Corner, την εμβληματική γωνιά των ομιλητών, το μέρος που πραγματοποιούνται διαδηλώσεις και συζητήσεις από το 1872.

Αν τύχει να είστε Χριστούγεννα στο Λονδίνο και έχετε και παιδιά μαζί να θυμάστε ότι στο Hyde Park στήνεται το Winter Wonderland.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 5:00-12:00

Κοντινότερος σταθμός μετρό: Hyde Park Corner

4. Απολαύστε ένα απογευματινό τσάι

Κάντε ένα διάλειμμα ξεκούρασης απολαμβάνοντας ένα απογευματινό τσάι. Η αγαπημένη συνήθεια των Άγγλων είναι να πίνουν τσάι και δεν μπορείτε παρά να το υιοθετήσετε κι εσείς κατά τη διαμονή σας στην πόλη. Υπάρχουν πολλές επιλογές για να απολαύσετε ένα τσάι με το πιο διάσημο να είναι στο ξενοδοχείο The Ritz, που βρίσκεται πολύ κοντά στο σταθμό του Green Park. Απλά για να το επισκεφθείτε θα πρέπει να είστε κομψά ντυμένα, μιλάμε για dress code κανονικό..

Μπορείτε όμως να απολαύσετε το απογευματινό σας τσάι κάνοντας μια κρουαζιέρα στον Τάμεση, βλέποντας τα αξιοθέατα. Κάντε εδώ κράτηση.

5. London Eye

London Eye
Η ρόδα London Eye στη Νότια Όχθη

Η Νότια Όχθη (Southbank) είναι μια εξαιρετική περιοχή για να απολαύσετε τη θέα του Τάμεση και της πόλης. Ένας δεντρόφυτος πεζόδρομος πλάι στο ποτάμι που τα Σαββατοκύριακα πλημμυρίζει από κόσμο που τρέχει ή κάνει διάφορα σπορ ή μικροπωλητές κ.α. Εκεί βρίσκεται και το London Eye, η διάσημη ρόδα λούνα παρκ που έχει ύψος 135 μέτρα. Αν θέλετε να απολαύσετε τη μοναδική θέα από το London Eye κλείστε εισιτήριο εδώ.

Κοντινότερος σταθμός μετρό: Waterloo

6. Διασκεδάστε σε μια βρετανική παμπ

london pub

Οι παμπ είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της διασκέδασης και του τρόπου ζωής των Λονδρέζων. Είναι απαραίτητο να ζήσετε αυτή την εμπειρία και να περάσετε ένα απόγευμα/βράδυ σε μια βρετανική παμπ. Συνήθως ξεκινούν να σερβίρουν αλκοόλ από τις 11 το πρωί και σταματούν γύρω στις 11-12 το βράδυ.

Σε όλο το Λονδίνο θα βρείτε πολλές παμπ ενώ θα δείτε και πολλές που είναι παλιές και τις οποίες αξίζει να επισκεφθείτε. Μερικές από τις παλαιότερες και καλύτερες παμπ είναι:

  • The Mayflower Pub – κοντά στο σταθμό του υπόγειου σιδηρόδρομου Rotherhithe
  • Cittie of Yorke – δίπλα στο σταθμό του μετρό Chancery Lane
  • Ye Olde Cheshire Cheese – κοντά στο σταθμό του μετρό Blackfriars

Εναλλακτικά μπορείτε να κλείσετε μία περιήγηση με οδηγό που θα σας πάει στις ιστορικές παμπ του Λονδίνου.

3η μέρα στο Λονδίνο: το κέντρο της πόλης

Η τρίτη και τελευταία μέρα το ταξιδιού θα αφιερωθεί στο Σίτι του Λονδίνου (City of London), γνωστό και ως Square Mile. Είναι η περιοχή του κεντρικού Λονδίνου που αποτελεί το οικονομικό κέντρο της πόλης. Υπήρξε το οικονομικό κέντρο του κόσμου μέχρι τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου η Νέα Υόρκη πήρε την πρωτιά.

1. Καθεδρικός Ναός του Αγίου Παύλου

Προτεινόμενη ώρα εκκίνησης: 9 π.μ.

Καθεδρικός Ναός Αγίου Παύλου
Η πρόσοψη της κύριας εισόδου του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Παύλου (πηγή:wikipedia)

O Καθεδρικός Ναός του Αγίου Παύλου κατασκευάστηκε τον 17ο αιώνα σε στυλ αγγλικού μπαρόκ από τον αρχιτέκτονα Christopher Wren. Σε αυτό το ναό τελέστηκαν οι κηδείες του Νέλσον, του Τσώρτσιλ αλλά και ο γάμος της Νταϊάνας με τον Κάρολο. Είναι ένα από τα κορυφαία κτήρια του Λονδίνου με εξαιρετική εξωτερική και εσωτερική διακόσμηση.

Η είσοδος στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου δεν είναι δωρεάν. Μπορείτε να κλείσετε εισιτήριο εκ των προτέρων, με ηχητικό οδηγό εδώ.

Διεύθυνση: St. Paul’s Churchyard, London EC4M 8AD

Καθημερινά 8:30-16:30 , Τετάρτη: 10:00-16:30 , Κυριακή: 8:00-18:00

Κοντινότερος σταθμός μετρό: St Pauls

2. Εξερευνήστε το Guildhall

10 λεπτά με τα πόδια από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου

Guildhall Λονδίνο
Guildhall Λονδίνο (πηγή:wikipedia)

To Guildhall είναι ένα δημοτικό κτίριο στο City του Λονδίνου που χρησιμοποιήθηκε για εκατοντάδες χρόνια σαν δημαρχείο. Η αρχική του όμως χρήση ήταν ως Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο, που ανακαλύφθηκε μόλις το 1988. Αποτελούσε το μεγαλύτερο στη Βρετανία και πολλά από τα αντικείμενα που βρέθηκε σε αυτό στεγάζονται στην Πινακοθήκη του Guildhall στο υπόγειο.

Διεύθυνση: 71 Basinghall St, London EC2V 7HH

Ώρες λειτουργίας: 10:00-16:30

Είσοδος: Δωρεάν

Κοντινότερος σταθμός μετρό: St Pauls, Moorgate ή Bank

3. Κάντε μια περιήγησησ την πόλη με τις ιστορίες του Τζακ του Αντεροβγάλτη

Σίγουρα θα έχετε ακούσει για τον διάσημο δολοφόνο τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη, ο οποίος έδρασε σε αυτή την περιοχή γύρω στο 1888. Μία αρκετά διαδεδομένη δραστηριότητα στο City του Λονδίνου είναι οι περιηγήσεις με τα πόδια στην περιοχή, συμπεριλαμβάνοντας τα σημεία και τις ιστορίες που έδρασε ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης. Αν σας ενδιαφέρουν τέτοιου είδους μυστήρια, μπορείτε να κλείσετε μια περιήγηση στα στενά της πόλης με τις ιστορίες του Jack the Ripper εδώ.

4. Κάντε τα ψώνια σας στο Spitalfields Market

Spitalfields Market
Spitalfields Market Λονδίνο (πηγή:wikipedia)

Το Spitalfields Market είναι μια αγορά που περιλαμβάνει από μάρκες λιανικής, πάγκους με φαγητά, μπαρ, εστιατόρια, πωλητές χειροποιήτων έργων, κοσμήματα και πολλά άλλα. Εκεί πραγματοποιούνται επίσης καλλιτεχνικά δρώμενα και διάφορες εκδηλώσεις. Βρίσκεται δίπλα σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές ρούχων στο Λονδίνο, το Petticoat Lane.

Διεύθυνση: 65 Brushfield St, London E1 6AA

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 8:00-23:00 , Σάββατο – Κυριακή 9:00-23:00

Κοντινότερος σταθμός μετρό: Liverpool Street

5. Απολαύστε την τέχνη του δρόμου στο Brick Lane

8 λεπτά με τα πόδια από το Spitalfields Market 

Brick Lane Λονδίνο
Brick Lane Λονδίνο

Το Brick Lane είναι ένας από τους πιο διάσημους και φωτογραφημένους δρόμους στο Λονδίνο. Βρίσκεται στο East End και είναι μια περιοχή γεμάτη με γκράφιτι, αφίσες και αυτοκόλλητα. Συχνά πραγματοποιούνται προβολές γκράφιτι που συμμετέχουν διάσημοι καλλιτέχνες του δρόμου, όπως Banksy, Stik, ROA, D*Face, Ben Eine, Omar hassan. Στην περιοχή επίσης θα βρείτε πολλά εστιατόρια με κάρυ (το ινδικό φαγητό), μιας και εκεί μένουν αρκετοί μετανάστες από το Μπαγκλαντές.

Κοντινότερος σταθμός μετρό: Shoreditch High Street

6. Διασκεδάστε με μουσική στο Camden

Camden
Camden

Το Camden Town ή σκέτο Camden είναι μια περιοχή με υπέροχα μαγαζιά και παμπ με ζωντανή μουσική. Είναι το ιδανικό μέρος για να ολοκληρώσετε το τριήμερο στο Λονδίνο, να χαλαρώσετε, να πιείτε μπύρες και να διασκεδάσετε.

Κοντινότερος σταθμός μετρό: Camden Town

Το Λονδίνο έχει μια εξαιρετική προσφορά πραγμάτων για να δείτε και να κάνετε, ωστόσο θεωρώ σε αυτές τις 3 μέρες χώρεσαν τα σημαντικότερα, για να έχετε μια μεγάλη γεύση από την βρετανική πρωτεύουσα. Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε περισσότερες μέρες θα σας βοηθήσει ο εκτενής ταξιδιωτικός οδηγός για το Λονδίνο.

Picture of Μαρία Καραμιχάλη
Μαρία Καραμιχάλη
Είμαι η Μαρία και όνειρο μου είναι να κάνω τον γύρο του κόσμου με ένα βαν! Επειδή ακόμα αργεί να γίνει πραγματικότητα, γράφω στους γεωγραφικούς για τις εμπειρίες μου από τα ταξίδια που έχω κάνει μέχρι τώρα.

2 Απαντήσεις

  1. Καλησπερα, πολυ ενδιαφεροντα οσα γραφεις. Θελω να κανω χριστουγεννιατικο δωρο το ταξιδι στο Λονδινο στα κοριτσια μου 20 και 25 χρονων . Θα πανε το Φλεβαρη. Θα με βοηθουσε απιστευτα, αν εδινες καποιες διευθυνσεις για καταλυματα, χωρις να πρεπει να πληρωσουν μια μικρη περιουσια, κατα προτιμηση σε περιοχη που βολευει να μετακινουνται για να δουν τα αξιοθεατα. Οποιο μυστικο θα μπορουσε να κανει το ταξιδι τους καλυτερο, σε ευχαριστω που θα το στειλεις.
    Καλα ταξιδια με υγεια .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

* Ορισμένοι σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση οδηγούν σε συνεργαζόμενες σελίδες. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω αυτών, μπορεί να κερδίσω μια μικρή προμήθεια — η οποία ΔΕΝ σας επιβαρύνει σε κάτι! Με αυτόν τον τρόπο το geografikoi.gr συντηρείται και μπορώ και παρέχω το περιεχόμενο του δωρεάν.