11 πράγματα που δεν ξέρατε για το Ντουμπρόβνικ

Αεροφωτογραφία του Ντουμπρόβνικ

Το Ντουμπρόβνικ είναι μια πόλη στην Αδριατική Θάλασσα στη νότια Κροατία. Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς στη Μεσόγειο Θάλασσα, λιμάνι και κέντρο της κομητείας Ντουμπρόβνικ-Νερέτβα. Ο συνολικός του πληθυσμός είναι 42.615. Η πόλη καταλαμβάνει μια έκταση περίπου 21 τ.χμλ και σε αυτό το μικρό χώρο, θα βρείτε μερικά από τα παλαιότερα ευρωπαϊκά μουσεία και κτίρια. 

Παρόλο που η ακτή μήκους 9 χιλιομέτρων που ανήκει στο Neum καθιστά ουσιαστικά το νότιο τμήμα της κομητείας, εξκλάβιο (αποσυνδεδεμένο έδαφος δηλαδή από την ηπειρωτική Κροατία), εξακολουθεί να συνδέεται με την υπόλοιπη χώρα μέσω των χωρικών υδάτων. Η οδική κυκλοφορία από και προς το Ντουμπρόβνικ μέσω του Neum υπόκειται συνήθως σε χαλαρούς τελωνειακούς ελέγχους προκειμένου να μειωθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση. Πάμε να δούμε όμως μερικά ενδιαφέροντα φακτς για την πόλη!

Πανοραμική φωτογραφία της παλιάς πόλης του Ντουμπρόβνικ
Πανοραμική φωτογραφία της παλιάς πόλης του Ντουμπρόβνικ
Κάντε μια κοινοποίηση αν σας φάνηκε ενδιαφέρουσα η ανάρτηση —->
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Αν σας αρέσει το περιεχόμενο που ανεβάζουμε, ακολουθείστε μας στο Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Pinterest  για πιο άμεση επικοινωνία.

Μην χάσετε τα παρακάτω άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε Περισσότερα
Youtube

Οι Γεωγραφικοί στο YouTube

Προτάσεις