11 πράγματα που δεν ξέρατε για το Ντουμπρόβνικ

Αεροφωτογραφία του Ντουμπρόβνικ

Το Ντουμπρόβνικ είναι μια πόλη στην Αδριατική Θάλασσα στη νότια Κροατία. Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς στη Μεσόγειο Θάλασσα, λιμάνι και κέντρο της κομητείας Ντουμπρόβνικ-Νερέτβα. Ο συνολικός του πληθυσμός είναι 42.615. Η πόλη καταλαμβάνει μια έκταση περίπου 21 τ.χμλ και σε αυτό το μικρό χώρο, θα βρείτε μερικά από τα παλαιότερα ευρωπαϊκά μουσεία και κτίρια. 

Παρόλο που η ακτή μήκους 9 χιλιομέτρων που ανήκει στο Neum καθιστά ουσιαστικά το νότιο τμήμα της κομητείας, εξκλάβιο (αποσυνδεδεμένο έδαφος δηλαδή από την ηπειρωτική Κροατία), εξακολουθεί να συνδέεται με την υπόλοιπη χώρα μέσω των χωρικών υδάτων. Η οδική κυκλοφορία από και προς το Ντουμπρόβνικ μέσω του Neum υπόκειται συνήθως σε χαλαρούς τελωνειακούς ελέγχους προκειμένου να μειωθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση. Πάμε να δούμε όμως μερικά ενδιαφέροντα φακτς για την πόλη!

Πανοραμική φωτογραφία της παλιάς πόλης του Ντουμπρόβνικ
Πανοραμική φωτογραφία της παλιάς πόλης του Ντουμπρόβνικ
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Κάντε μια κοινοποίηση αν σας φάνηκε ενδιαφέρουσα η ανάρτηση —->
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Αν σας αρέσει το περιεχόμενο που ανεβάζουμε, ακολουθείστε μας στο Facebook, Twitter, Instagram, Youtube και Pinterest  για πιο άμεση επικοινωνία.

ΕΚΤΑΚΤΟ γεωΓΡΑΦΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ:

Κυκλοφόρησε το καινούριο βιβλίο του πολύ φίλου των γεωΓΡΑΦΙΚΩΝ, Τιμ Μάρσαλ (“Αιχμάλωτοι της Γεωγραφίας“, “Για μια σημαία“, “Υψώνοντας Τείχη“) με τίτλο “Η Δύναμη της Γεωγραφίας” και μπορείτε να το προμηθευτείτε από εδώ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Έχουν ενδιαφέρον