Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πού να μείνω στο Κάιρο – Οι 6 καλύτερες περιοχές για διαμονή

Το Κάιρο είναι ένα μέρος που προσελκύει πολύ κόσμο, λόγω των Πυραμίδων της Γκίζας και του ποταμού Νείλου. Είναι η πρωτεύουσα της Αιγύπτου και έχει πολύ μεγάλη έκταση. Οι ιδανικές περιοχές για διαμονή είναι
Πού να μείνω στο Κάιρο

Το Κάιρο είναι ένα μέρος που προσελκύει πολύ κόσμο, λόγω των Πυραμίδων της Γκίζας και του ποταμού Νείλου. Είναι η πρωτεύουσα της Αιγύπτου και έχει μεγάλη έκταση. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι μπορείτε να μείνετε οπουδήποτε και ότι όλες οι περιοχές της έχουν ενδιαφέρον.

Το κέντρο της πόλης (Downtown Cairo) είναι η καλύτερη περιοχή για να μείνετε στο Κάιρο, φιλοξενεί πολλά αξιοθέατα και έχει μια εξαιρετική προσφορά καταλυμάτων. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές ακόμα περιοχές που είναι ιδανικές για διαμονή, για ξεχωριστούς λόγους η καθεμία, όπως οι: Garden City, Al Manial, Zamalek, Giza, New Cairo.

Όλες οι περιοχές έχουν εξαιρετική πρόσβαση σε μία από τις τρεις γραμμές του μετρό, εκτός από το Νέο Κάιρο και διαθέτουν πολλές επιλογές καταλυμάτων. Στις επόμενες παραγράφους θα δούμε αναλυτικά την κάθε περιοχή με τα χαρακτηριστικά της, ώστε να αποφασίσετε ποια σας ταιριάζει για να μείνετε.

1. Downtown Cairo, η καλύτερη περιοχή για διαμονή αν είναι η πρώτη σας φορά στο Κάιρο

Abdeen Palace, Cairo
Abdeen Palace, Cairo (φωτογραφία:wikipedia)

Το Downtown Cairo είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη περιοχή για να μείνετε στο Κάιρο, ειδικά αν είναι η πρώτη σας φορά στην πόλη. Βρίσκεται δίπλα στον ποταμό Νείλο και εξυπηρετείται και από τις τρεις γραμμές του μετρό, πράγμα που είναι πολύ θετικό μιας και η περιοχή αυτή έχει πολύ κίνηση και αν πάρετε ταξί θα χάσετε πολύ χρόνο.

Τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής είναι το η Πλατεία Ταχρίρ, η μεγαλύτερη και πιο ιστορική πλατεία του Καΐρου, το Μουσείο Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων Καΐρου, που βρίσκεται στην Πλατεία Ταχρίρ και φιλοξενεί 120.000 έργα τέχνης και το Παλάτι Abdeen, το οποίο χρονολογείται από τον 19ο αιώνα και πλέον είναι η έδρα της Αιγυπτιακής Κυβέρνησης.

Η περιοχή ενδείκνυται για ψώνια και έχει πολλά εμπορικά κέντρα. Ως η καλύτερη περιοχή για διαμονή στη Κάιρο φιλοξενεί πολλά ξενοδοχεία και γενικά εκεί αυξάνονται οι πιθανότητες να βρείτε μέρος για να μείνετε όποιο και αν είναι το μπάτζετ σας.

Πού να μείνετε στο Downtown Cairo

2. Garden City, μία περιοχή με όμορφα ξενοδοχεία δίπλα στο κέντρο του Καΐρου

Η περιοχή Garden City βρίσκεται ακριβώς κάτω από το Downtown Cairo και είναι μια πολύ όμορφη γειτονιά για να μείνετε. Έχει σύνδεση με τις δύο γραμμές του μετρό – η μία πηγαίνει προς τις πυραμίδες.

Η περιοχή δεν έχει δικά της αξιοθέατα, αλλά λόγω της θέσης της έχει εύκολη πρόσβαση στα αξιοθέατα του κέντρου του Καΐρου αλλά και στο Al Manial, όπως το κορυφαίο Ανάκτορο – Μουσείο του Μάνιαλ.

Το Garden City ουσιαστικά είναι μια καλή επιλογή για να μείνετε επειδή έχει τα καλύτερα ξενοδοχεία της πόλης με θέα στον ποταμό Νείλο και βρίσκεται δίπλα στο κέντρο. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένετε και ανεβασμένες τιμές και για αυτό συνήθως επιλέγεται από τουρίστες που έχουν μια οικονομική άνεση. Αν και μικρή περιοχή, διαθέτει αρκετά υπέροχα εστιατόρια.

Πού να μείνετε στο Garden City

3. Al Manial, μια οικονομική περιοχή για να μείνετε στο Κάιρο

Η αίθουσα του Θρόνου στο Manial Palace στο νησί Roda στο Κάιρο
Η αίθουσα του Θρόνου στο Manial Palace στο νησί Roda στο Κάιρο (φωτογραφία:wikipedia)

Το Al Manial – μπορεί να το δείτε και ως El Manial – είναι γνωστό και ως Νήσος Ρόντα και βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Νείλου. Η τοποθεσία είναι αρκετά κεντρική και είναι εξαιρετική για να εξερευνήσετε το κέντρο της πόλης. Στην περιοχή αυτή θα βρείτε το Ανάκτορο – Μουσείο του Μάνιαλ και το Manasterly Palace.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία για φαγητό, από παραδοσιακά εστιατόρια μέχρι μοντέρνα καφέ, και αρκετές επιλογές για ψώνια. Μην αναζητήσετε νυχτερινή ζωή στην περιοχή, δεν  θα βρείτε – θα πρέπει να μεταφερθείτε στην περιοχή Zamalek.

Το βασικό μειονέκτημα της επιλογής είναι ότι δεν έχει σύνδεση με κάποια γραμμή του μετρό, αφού ενώνεται με την υπόλοιπη πόλη με γέφυρες. Επίσης, δεν έχει πολύ μεγάλη προσφορά καταλυμάτων αλλά όσα έχει είναι πιο οικονομικά, πράγμα πολύ βασικό αν δεν μπορείτε να υποστηρίξετε τις τιμές του κέντρου.

Πού να μείνετε στο Al Manial

4. Zamalek, μια περιοχή με νυχτερινή ζωή στο Κάιρο

Ο Πύργος του Καΐρου στο Zamalek
Ο Πύργος του Καΐρου στο Zamalek

Το Zamalek είναι μία μοντέρνα γειτονιά και βρίσκεται στο νησί Gezira, πάνω από το νησί Roda. Προσφέρει μοναδική θέα στον ποταμό Νείλο και μπορείτε να απολαύσετε μια βόλτα με βάρκα. Η περιοχή αυτή φιλοξενεί μερικές γκαλερί τέχνης, θέατρα και πολιτιστικά κέντρα.

Το Zemalek μπορεί να μην έχει αξιοθέατα, αλλά είναι εξαιρετική επιλογή για να μείνετε αν είστε λάτρεις της νυχτερινής ζωής. Ουσιαστικά εκεί συγκεντρώνεται η νυχτερινή ζωή του Καΐρου και διαθέτει πολλές επιλογές από μπαρ και κλαμπ.

Επίσης, φιλοξενεί μια μεγάλη ποικιλία από καταστήματα και εστιατόρια και street food, τα οποία εξυπηρετούν τόσο τους τουρίστες όσο και τους ντόπιους. Η πρόσβαση στο μετρό είναι εύκολη, για να μπορείτε να μετακινηθείτε και προς το κέντρο και προς τις Πυραμίδες.

Κορυφαία αξιοθέατα του Zamalek είναι ο Πύργος του Καΐρου, ο οποίος αποτελεί ορόσημο της πόλης και έχει ύψος 190 μέτρα, προσφέροντας την ωραιότερη πανοραμική θέα στην πόλη και η Όπερα του Καΐρου.

Πού να μείνετε στο Zamalek

5. Giza, πού να μείνετε στο Κάιρο για να είστε κοντά στις Πυραμίδες

Οι Πυραμίδες της Γκίζας στο Κάιρο
Οι Πυραμίδες της Γκίζας στο Κάιρο

Η Giza είναι ουσιαστικά μια πόλη από μόνη της που βρίσκεται στη δυτική όχθη του Νείλου, σε απόσταση περίπου 20 χλμ. νοτιοδυτικά του κεντρικού Καΐρου. Λόγω της επέκτασης του Καΐρου, η Γκίζα έχει αρχίσει να απορροφάται από την πρωτεύουσα.

Ο κύριος λόγος που την επιλέγουν οι τουρίστες για διαμονή είναι η κοντινή απόσταση στη Νεκρόπολη της Γκίζας. Η Νεκρόπολη της Γκίζας είναι το οροπέδιο όπου βρίσκονται οι Μεγάλες Πυραμίδες της Γκίζας (Πυραμίδα Χέοπα, Πυραμίδα Χεφρήνου, Πυραμίδα Μυκερίνου) και η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας.

Επιλέγοντας ένα από τα ξενοδοχεία της περιοχής σημαίνει ότι μπορεί και να έχετε θέα στα αξιοθέατα. Συνήθως πάντως, η περιοχή επιλέγεται από οικογένειες που προτιμούν να μένουν κάπου πιο ήσυχα και φυσικά πιο κοντά στα κορυφαία αξιοθέατα. Οι επιλογές καταλυμάτων ποικίλουν και μπορείτε να βρείτε από οικονομικά ξενοδοχεία μέχρι πολυτελή θέρετρα.

Πού να μείνετε στη Giza

6. New Cairo, μια μοντέρνα και απομακρυσμένη περιοχή για να μείνετε στο Κάιρο

Το New Cairo/Νέο Κάιρο μπορεί να είναι αρκετά μακριά από το κέντρο του Καΐρου, όμως είναι μια ενδιαφέρουσα περιοχή για διαμονή. Είναι μια πιο ασφαλής και μοντέρνα και περιποιημένη περιοχή που δεν προσελκύει τόσο πολύ κόσμο.

Αν και δεν έχει αξιοθέατα έχει μερικά αξιόλογα εμπορικά κέντρα, όπως το Cairo Festival City Mall, το Downtown Katameya Mall και το Point  90 Mall, τα οποία είναι τα τέλεια καταφύγια όταν οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει στα ύψη. Άλλο ένα πλεονέκτημα είναι ότι βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο.

Το Νέο Κάιρο είναι ίσως πιο κατάλληλο για οικογένειες με παιδιά, που προτιμούν μία περιοχή μακριά από τα πλήθη για διαμονή και κοντά σε μοντέρνες εγκαταστάσεις. Αυτό σίγουρα θα έχει το τίμημά του, αφού για να φτάσετε στα αξιοθέατα και τις Πυραμίδες θα χρειαστείτε αρκετή ώρα.

Πού να μείνετε στο New Cairo

Picture of Μαρία Καραμιχάλη
Μαρία Καραμιχάλη
Είμαι η Μαρία και όνειρο μου είναι να κάνω τον γύρο του κόσμου με ένα βαν! Επειδή ακόμα αργεί να γίνει πραγματικότητα, γράφω στους γεωγραφικούς για τις εμπειρίες μου από τα ταξίδια που έχω κάνει μέχρι τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

* Ορισμένοι σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση οδηγούν σε συνεργαζόμενες σελίδες. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω αυτών, μπορεί να κερδίσω μια μικρή προμήθεια — η οποία ΔΕΝ σας επιβαρύνει σε κάτι! Με αυτόν τον τρόπο το geografikoi.gr συντηρείται και μπορώ και παρέχω το περιεχόμενο του δωρεάν.