Πότε βγάζει προσφορές η Aegean;

Πότε βγάζει προσφορές η Aegean;

Έχεις απογοητευτεί κι εσύ με την ανοδική πορεία των αεροπορικών εισιτηρίων; Η αλήθεια είναι ότι μετά την covid περίοδο τα αεροπορικά εισιτήρια παρουσιάζουν μια εμφανή αύξηση και όλοι προτού κανονίσουμε ένα ταξίδι περνάμε ώρες μπροστά στην αναζήτηση αεροπορικών εισιτηρίων, ώστε να κλείσουμε τα φθηνότερα.

Για να μην πω για αυτές τις αποδράσεις της τελευταίας στιγμής που τις βάζουμε στο stand by, μέχρι να μας εμφανιστεί μια διαφήμιση ή να μας έρθει ένα newsletter ή ένα μήνυμα στο Viber από την Aegean που να μας ενημερώνει ότι έχει προσφορές! Εισιτήρια 1+1, προσφορές για πτήσεις εξωτερικού, 30% ή 50% έκπτωση σε απευθείας ή με ενδιάμεσους σταθμούς πτήσεις κ.α.

Ωραία, όλα αυτά τα ξέρουμε θα μου πείτε. Υπάρχουν όμως και μερικά επιπλέον tips για να βρίσκετε φθηνά εισιτήρια στην Aegean, που πρέπει να τα γνωρίζετε, μεν για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη δε για να μην ξοδεύετε μισό μισθό στα εισιτήρια.

Πού να βλέπω τις προσφορές της Aegean;

Η Aegean βγάζει συχνά προσφορές, στις εκπτώσεις του Black Friday, στις περιόδους χαμηλής κίνησης, πχ πριν τα Χριστούγεννα, προσφορές για τα παιδιά κ.α. Αλλά το ζήτημα είναι να ενημερώνεστε για αυτές τις προσφορές.

Ο πιο εύκολος τρόπος να βλέπετε τις προσφορές που βγάζει η Aegean είναι να κάνετε εγγραφή στο newsletter της. Έτσι θα λαμβάνετε ένα email κάθε φορά που η εταιρεία βγάζει μια προσφορά. Επίσης, αν έχετε τικάρει να σας έρχονται ενημερώσεις στο κινητό θα λαμβάνετε τις προσφορές και στο Viber.

Ένας άλλος τρόπος είναι να μπαίνετε συχνά στη σελίδα της Aegean στην κατηγορίες Προσφορές & Διαγωνισμοί, όπου αναγράφονται αναλυτικά όλες οι προσφορές που βγαίνουν.

Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια τη σωστή περίοδο

Υπάρχει ο άγραφος κανόνας ότι όσο πιο νωρίς κλείνεις εισιτήρια τόσο πιο φθηνά θα τα βρεις. Δεν ισχύει ακριβώς έτσι όμως. Για παράδειγμα ένα χρόνο πριν το ταξίδι, πιθανά να μην βρείτε την πιο χαμηλή τιμή της πτήσης. Η ιδανική περίοδος για να κλείσετε εισιτήρια είναι 21-115 ημέρες πριν το ταξίδι σας.

Εννοείται ότι αυτό προσαρμόζεται λίγο και ανάλογα την εποχή, πχ το καλοκαίρι μπορεί να χρειαστεί να κλείσετε εισιτήρια και 6 μήνες νωρίτερα ενώ το φθινόπωρο είστε άνετοι να το αφήσετε για 1-2 μήνες πριν το ταξίδι. Το φθινόπωρο μάλιστα είναι και η εποχή που βγαίνουν οι περισσότερες προσφορές.

Επιλέξτε ώρες και ημέρες που έχουν φθηνότερα εισιτήρια

Συνήθως οι πολύ πρωινές και βραδινές πτήσεις έχουν χαμηλότερες τιμές. Εντάξει μπορεί να μην βολεύουν πάντα, αν θέλετε να προλάβετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή τυχόν επόμενη πτήση, αλλά αν δεν έχετε τέτοιους περιορισμούς είναι μια καλή λύση για να γλιτώσετε μερικά χρήματα.

Επίσης, κάντε ένα τσεκ στις ημέρες. Για παράδειγμα έχει παρατηρηθεί ότι τα Σάββατα τα εισιτήρια είναι πιο φθηνά. Παίξτε λίγο με τις ημερομηνίες και δοκιμάστε 2-3 μέρες πάνω κάτω από αυτές που υπολογίζατε. 

Χρησιμοποιήστε τα Miles & Bonus

Τα Miles & Bonus είναι μια υπηρεσία της Aegean, μέσω της οποίας ουσιαστικά μαζεύετε πόντους από τα ταξίδια σας, τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για δωρεάν εισιτήρια, αναβάθμιση θέσης ή για άλλες έξτρα υπηρεσίες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι μια εγγραφή στην υπηρεσία και να βάζετε τον κωδικό που θα σας δοθεί κάθε φορά που θα κλείνετε εισιτήρια.

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο Low Fare Calendar

Με το εργαλείο Low Fare Calendar μπορείτε να βρείτε το χρονικό διάστημα που είναι χαμηλότερες οι τιμές των εισιτηρίων για ένα συγκεκριμένο προορισμό που σας ενδιαφέρει. Είναι πολύ βολικό για εσάς που έχετε ευελιξία στα ταξίδια σας και μπορείτε να τα προσαρμόσετε ανάλογα τις τιμές των εισιτηρίων.

Αγοράστε μαζικά εισιτήρια

Αν είστε μέλη του Miles & Bonus μπορείτε να κάνετε αγορά του Aegean PASS. Ουσιαστικά είναι μαζική αγορά εισιτηρίων. Υπάρχουν 2 ειδών αγορές: 6 πτήσεις ή 10 πτήσεις, η καθεμία από τις οποίες έχει επιλογή για κράτηση εισιτηρίου 0, 7 ή 30 μέρες πριν το ταξίδι. Στις τιμές αυτές δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίου. Αλλά σίγουρα συμφέρει εσάς που ταξιδεύετε συχνά και κυρίως εκτάκτως.

Ελπίζω, να σας έδωσα μερικές ιδέες για να βρίσκετε χαμηλότερες τιμές στα αεροπορικά σας εισιτήρια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ