Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

3 Αφρικανικές χώρες που αξίζει να επισκεφτείς

Οι περισσότεροι όταν αναφέρονται στην Αφρική, έχουν στο μυαλό τους μία ήπειρο στα πρόχειρα της ανέχειας, με ασθένειες και πείνα που μαστίζουν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της, όπως και τις περισσότερες χώρες της.
3 Αφρικανικές χώρες που αξίζει να επισκεφτείς

γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη

Ποιος είπε ότι η Αφρική δεν είναι ήπειρος με μοναδικές ομορφιές;

Οι περισσότεροι όταν αναφέρονται στην Αφρική, έχουν στο μυαλό τους μία ήπειρο στα πρόχειρα της ανέχειας, με ασθένειες και πείνα που μαστίζουν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της, όπως και τις περισσότερες χώρες της. Και αυτό, ναι, είναι η μία λυπηρή πραγματικότητα της Αφρικής, μία ηπείρου που προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στη φτώχεια και τον πλούτο, ανάμεσα στην ευτυχία και τη δυστυχία.

Όμως, αυτό είναι η μία όψη του νομίσματος. Τα μέσα και ο κινηματογράφος της Δύσης προσπάθησαν να μειώσουν την ανεπανάληπτη ομορφιά και ζωή στη φύση της Αφρικής, η οποία προβάλλεται μόνο ως μία υποανάπτυκτη ήπειρος με μία ζωή απομακρυσμένη από την εξέλιξη και την τεχνολογία.

Στην πραγματικότητα, η Αφρική έχει πολλές κρυμμένες ομορφιές που αξίζει να τις ανακαλύψεις. Είναι μία ήπειρος που διαφέρει από τη σύγχρονη τεχνοκρατική Ευρώπη η οποία έχει μάθει την ευτυχία να την προσμετρά με αδιάκοπη δουλειά, με πολυτελή αμάξια και με εμμονική αναζήτηση χρημάτων.

Η Αφρική κράτησε μέσα στη φιλοσοφία ζωής της μία άρρηκτη και αδιάκοπη επαφή με τη φύση. Ο εξωτικός τρόπος ζωής, τα άγρια ζώα που με τη σπάνια ομορφιά τους πάντοτε κινούν το ενδιαφέρον των περισσότερων τουριστών των χωρών αυτών, όλα αυτά συμβάλλουν στο μύθο της. Το όνομά της περικλείει κάτι άγριο και άγνωστο, αλλά ταυτόχρονα κάτι όμορφο και γοητευτικό.

Και αν υπάρχουν χώρες οι οποίες δεν βιώνουν την ευρεία αποδοχή του τουρισμού και δε χαίρουν μεγάλης εκτίμησης από φανατικούς ταξιδιώτες, η Αφρική έχει χώρες με κρυμμένες ομορφιές που κάθε άνθρωπος ο οποίος ζει για να ταξιδεύει πρέπει να ανακαλύψει!

Παρακάτω, θα διαβάσουμε και θα αντλήσουμε σημαντικές πληροφορίες για τρεις Αφρικανικές χώρες, τις οποίες κάθε φανατικός ταξιδιώτης του κόσμου αυτού πρέπει να ανακαλύψει!

Κένυα

Κένυα

Η Κένυα είναι, ίσως, η χώρα της Αφρικής που αναδεικνύει την ομορφιά και την άγρια φύση με τα ζώα της σε ολόκληρο το μεγαλείο της. Τροπικό κλίμα με έναν καιρό που πάλλεται ανάμεσα σε βροχή και ξηρασία, η Κένυα είναι ο καταλληλότερος προορισμός για κάθε άνθρωπο που ονειρεύεται το καλύτερο σαφάρι στην άγρια φύση!

Η Κένυα έχει όχι ένα, ούτε δύο, αλλά είκοσι-τέσσερα εθνικά πάρκα, στα οποία ο φανατικός ταξιδιώτης μπορεί να παρακολουθήσει κάθε ζώο της άγριας φύσης, από λιοντάρια και καμηλοπαρδάλεις, μέχρι ζέβρες και άγρια βουβάλια. Την προτίμηση των ταξιδιωτών έχει κερδίσει το πάρκο Amboselli, μαζί με το εθνικό πάρκο Massi Mara, ένα μέρος για να βιώσεις από κοντά την πραγματική ζωή των άγριων ζώων μαζί με τις αγέλες τους.

Η Κένυα είναι μία ονειρική, εξωτική εμπειρία, η οποία μπορεί να προσφέρει πολλά ακόμα και σε εκείνους που λατρεύουν τη θάλασσα. Έχεις πολλές καθαρές παραλίες με ονειρικά νερά, με πιο αξιόλογη εκείνη της Mombasa, όπως και άλλες παραλίες με εξαίρετη άμμο και πεντακάθαρα νερά. Δε νομίζω να υπάρχει ούτε ένας φανατικός λάτρης της Αφρικής, ο οποίος να μην έχει την Κένυα στη λίστα με τις κορυφαίες επιλογές του για επίσκεψη. Η Κένυα αξίζει να θεωρείται το «διαμάντι» της Αφρικής.

Αίγυπτος

Αίγυπτος

Η χώρα της βορειοανατολικής Αφρικής, η οποία ίσως και να απολαμβάνει της μεγαλύτερης εκτίμησης ήδη από τουρίστες οι οποίοι την επισκέπτονται πάντοτε με ενδιαφέρον. Είναι μία από τις πολυπληθέστερες χώρες της Αφρικής, καθώς ο πληθυσμός της ανέρχεται σε περίπου101.478.581 κατοίκους.

Ο Αιγυπτιακός πολιτισμός υπήρξε ένα από τους έξι Αρχαίους πολιτισμούς, οι οποίοι επηρέασαν την εξέλιξη της ανθρωπότητας και επηρέασαν τη μεταγενέστερη Ιστορία τόσο με τα καλλιτεχνικά τους δημιουργήματα, όπως και με τη φιλοσοφία και νοοτροπία τους απέναντι στη ζωή.

Οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι πίστευαν στη μετά θάνατον ζωή, είχαν ένα πολυθεϊστικό σύστημα λατρείας ανώτερων θεοτήτων, καθώς οι ίδιοι θεωρούσαν πως εκτός από το σώμα είχε και την ψυχή του (μπα). Η ιστορία της Αρχαίας Αιγύπτου περιγράφεται και στα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης, Γένεση και Έξοδος, καθώς περιγράφεται η προσπάθεια των Εβραίων υπόδουλων να απελευθερωθούν από το ζυγό των Αιγυπτίων.

Οι καλλιτεχνικές δημιουργίες της Αρχαίας Αιγύπτου είναι πλούσιες και περιλαμβάνουν από πήλινα αγγεία, τοιχογραφίες σε τοίχους που μαρτυρούν την έντονη κοινωνική ζωή των πιο ευκατάστατων κοινωνικών στρωμάτων, όπως και οι τάφοι των Φαραώ οι οποίοι περιέχουν μερικά από τα αξιόλογα έργα τέχνης (όπως η γνωστή μάσκα του Τουταγχαμών).

Αξίζει να επισκεφτείς την Αίγυπτο, διότι εμπεριέχει μερικά αριστουργήματα ανεκτίμητης αξίας. Ανάμεσα σε αυτά, η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας, συχνά αναφερόμενη απλώς ως η Σφίγγα, είναι άγαλμα, το οποίο απεικονίζει Σφίγγα σε καθήμενη στάση. Δεύτερο αξιοθέατο, το Αιγυπτιακό μουσείο το οποίο προσπαθεί να συμπυκνώσει 5000 χρόνια Αιγυπτιακής ιστορίας μέσα σε πολύτιμα εκθέματα που επιβίωσαν μέσα στο πέρασμα του χρόνου. Και τρίτο και καλύτερο, οι πυραμίδες της Γκίζας, το μοναδικό από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου κόσμου που εξακολουθεί να υπάρχει. 

Τελικά, αποφάσισες να επισκεφτείς την Αίγυπτο;

Ναμίμπια

Ναμίμπια

Μία χώρα απίστευτης ομορφιάς κοντά στην ακτή του Ατλαντικού που σου δίνει την εμπειρία της εξωτικής ζωής σε όλο της το μεγαλείο. Αξίζει να επισκεφτείς αυτή τη χώρα, έστω μία φορά στη ζωή σου, για αυτούς τους τρεις λόγους:

Πρώτον, για το διάσημο πάρκο της Etosha, ένα καταφύγιο άγριας ζωής με ποικίλα τοπία, τα οποία σε βοηθούν να αποκρυπτογραφήσεις τον τρόπο σκέψης και ζωής μερικών από των πιο άγριων ζώων της πανίδας. Όπως και για να θαυμάσεις την ήρεμη δύναμη και ομορφιά των ελεφάντων, όπως και τη γοητεία της ζέβρας, της αντιλόπης, της καμηλοπάρδαλης.

Δεύτερο αξιοθέατο, το Sossusvlei μία περιοχή με αλυκές και κόκκινους αμμόλοφους που αναδεικνύουν τη μυστηριακή και ιδιαίτερη ομορφιά της Αφρικής, η οποία εξυμνείται για τη μοναχικότητα της ερήμου και όχι για τη βουή από πολυσύχναστες συνοικίες μεγάλων πρωτευουσών που βρίθουν από κέντρα κατανάλωσης.

Ο επισκέπτης πρέπει να επισκεφτεί και το μνημείο Twyfelfontein της περιοχής Kunene στη βορειοδυτική πλευρά της χώρας, έναν τόπο που είναι διάσημος για τους χαρακτικούς βράχους, στους οποίους απεικονίζονται άγρια ζώα και καθημερινές στιγμές από τη ζωή των ανθρώπων.

Η Ναμίμπια είναι μία εκ των πλουσιότερων χωρών σε αξιοθέατα χωρών της Αφρικής, είναι λοιπόν, μέγιστη παράλειψη ο λάτρης αυτής της ηπείρου να την επισκεφτεί!

Αλήθεια, εξακολουθείς να έχεις την ίδια αρνητική άποψη για αυτή τη μαγική ήπειρο που λέγεται Αφρική; Μάλλον όχι, καθώς διαφαίνεται και με το παραπάνω, πως η μαγεία της ηπείρου αυτής και οι ανάγλυφες αλήθειες που αποτυπώνονται μέσα στον καλλιτεχνικό οίστρο και δημιουργία των χωρώ της, ανακατεύουν αριστουργηματικά την παλέτα της φύσης με την ανθρώπινη ζωή κοντά στην πιο άγρια διάστασή της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

* Ορισμένοι σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση οδηγούν σε συνεργαζόμενες σελίδες. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω αυτών, μπορεί να κερδίσω μια μικρή προμήθεια — η οποία ΔΕΝ σας επιβαρύνει σε κάτι! Με αυτόν τον τρόπο το geografikoi.gr συντηρείται και μπορώ και παρέχω το περιεχόμενο του δωρεάν.