Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Νάπολης – NAP (Aeroporto Internazionale Napoli) είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της νότιας Ιταλίας. Βρίσκεται βόρεια της πόλης της Νάπολης, σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων.
Αν και η απόσταση είναι πολύ μικρή θα χρειαστεί να πάρετε κάποιο μέσο για να μεταφερθείτε στην πόλη και στο κατάλυμά σας.
Πάμε να δούμε αναλυτικά τους τρόπους που μπορείτε να φτάσετε από το Αεροδρόμιο της Νάπολης στο κέντρο της πόλης!
Μεταφορά με λεωφορείο
Υπάρχει συνεχής σύνδεση του Αεροδρομίου της Νάπολης με το κέντρο της πόλης με το λεωφορείο Alibus. Τα λεωφορεία αναχωρούν κάθε 20-30 λεπτά και έχουν τελικό προορισμό την Piazza Garibaldi.
Ο συνολικός χρόνος του ταξιδιού από το αεροδρόμιο της Νάπολης προς το κέντρο είναι 15 λεπτά. Το εισιτήριο κοστίζει 5€ και μπορείτε να το αγοράσετε από τους αυτόματους πωλητές που υπάρχουν στο χώρο των αφίξεων.
Είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για να φτάσετε στο κέντρο της Νάπολης αν ταξιδεύετε μόνοι σας, με χαμηλό μπάτζετ και λίγες αποσκευές, καθώς σκεφτείτε ότι θα πρέπει να μεταφερθείτε από την Piazza Garibaldi στο ξενοδοχείο σας.
Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα δρομολόγια πραγματοποιούνται από τις 06:00 π.μ. μέχρι τις 11:00 μ.μ.
Μεταφορά με ταξί
Το να επιλέξετε να πάτε από το Αεροδρόμιο της Νάπολης στο κέντρο της πόλης με ταξί θα σας γλυτώσει από αρκετή ταλαιπωρία.
Θα φτάσετε ακριβώς έξω από την πόρτα του καταλύματός σας, μετά από 12 λεπτά χωρίς να χρειαστεί να περπατήσετε κρατώντας τις αποσκευές σας στο χέρι.
Τα ταξί στη Νάπολη έχουν σταθερή τιμή στα 16€ (μέχρι 3 άτομα) από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της πόλης. Η τιμή αυτή αφορά τις περιοχές γύρω από την Piazza Municipio, το Molo Beverello, τη Mergellina και τους σταθμούς Napoli Centrale και Piazza Garibaldi.
Θα βρείτε τα ταξί έξω από τον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου και μπορείτε να εξυπηρετηθείτε με ταξί όλο το 24ωρο, ότι ώρα και αν είναι η πτήση σας.
Ιδιωτική μεταφορά - Welcome Pickups
Μία ιδιωτική μεταφορά θα σας προσφέρει την απόλυτη άνεση και μεταφορά από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της Νάπολης χωρίς καμία ταλαιπωρία.
Η Welcome Pickups είναι μία εταιρεία ταξί αεροδρομίου που αν έχετε κάνει κράτηση θα σας περιμένει ακριβώς έξω από το αεροδρόμιο με μία ταμπέλα με το όνομά σας.
Θα σας μεταφέρει στο κατάλυμά σας, θα έχετε αγγλόφωνο οδηγό και 24ωρη εξυπηρέτηση πελατών. Αν ταξιδεύετε οικογενειακώς με τα παιδιά μπορείτε να τους ενημερώσετε να έχουν παιδικό καθισματάκι ενώ υποστηρίζουν και τη μεταφορά ατόμων σε αμαξίδιο.
Το κόστος είναι περίπου 36€ για 3 επιβάτες με αποσκευές.
Ενοικίαση αυτοκινήτου
Ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε τη Νάπολη και τις γύρω σημαντικές περιοχές (Βεζούβιος, Πομπηία, Ακτή Αμάλφι) είναι να νοικιάσετε αυτοκίνητο.
Με αυτό τον τρόπο θα μετακινηθείτε από το αεροδρόμιο προς το κατάλυμά σας χωρίς καμία ταλαιπωρία.
Οι τιμές είναι πολύ προσιτές ειδικά αν κάνετε κράτηση αρκετό καιρό πριν.