Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

13 απροσδόκητοι χάρτες της Ελλάδας

Στο παρόν αφιέρωμα θα βρείτε συγκεντρωμένους όλους τους χάρτες της Ελλάδας που έχουν ξετρυπώσει οι Γεωγραφικοί κατά καιρούς... άλλοτε αστείοι, άλλοτε φανταστικοί και άλλοτε με χρήσιμες πληροφορίες.
Ανάγλυφος Χάρτης Της Ελλάδας​

Στο παρόν αφιέρωμα θα βρείτε συγκεντρωμένους όλους τους χάρτες της Ελλάδας που έχουν ξετρυπώσει οι Γεωγραφικοί κατά καιρούς… άλλοτε αστείοι, άλλοτε φανταστικοί και άλλοτε με χρήσιμες πληροφορίες.

Χάρτης της Ελλάδας - Η Super Mario εκδοχή

Χάρτης της Ελλάδας - Η Super Mario εκδοχή

Κι αυτός είναι ένας χάρτης της Ελλάδας που οι μιλένιαλς θα εκτιμήσουν ένα τσικ παραπάνω! Καλή προσπάθεια Μάριο, αλλά η Πριγκίπισσα Πιτς είναι σε άλλο κάστρο. Από τον @thegeographypin

"Πολιτιστικός" Χάρτης της Ελλάδας

"Πολιτιστικός" Χάρτης της Ελλάδας

Σημαντικοί άνθρωποι του πολιτισμού στην Ελλάδα με βάση το γεωγραφικό στίγμα της γέννησής τους (με χρήση ανοιχτών δεδομένων).

Σοφοκλής από τον Κολωνό, Ελ Γκρέκο από το Ηράκλειο, Vangelis από τη Μαγνησία και Έφη Θώδη από την Καρδίτσα μερικά από τα ονόματα.

Disclaimer: Ο χάρτης έχει φτιαχτεί από έναν αλγόριθμο που χρησιμοποιεί δεδομένα από την wikipedia (όπως views, εξωτερικές πηγές, αριθμό μεταφράσεων σε άλλες γλώσσες κλπ). Σε κάθε περιοχή υπάρχει χώρος μόνο για ένα όνομα, οπότε πολύ πιθανόν να λείπουν κάποια τρανταχτά ονόματα, και να έχουν ευνοηθεί ονόματα που δεν περιμέναμε λόγω δημοτικότητας. Περισσότερα εδώ.

Πληθυσμιακός Χάρτης της Ελλάδας

Πληθυσμιακός Χάρτης της Ελλάδας

Χάρτης της Ελλάδας που δείχνει την πυκνότητα του πληθυσμού στα 2 μεγάλα αστικά κέντρα! Η πυκνότητα του πληθυσμού είναι στα 81 άτομα το τετραγωνικό χιλιόμετρο και βρίσκεται στη 87η θέση της σχετικής παγκόσμιας κατάταξης.

Τα ακραία σημεία της Ελλάδας

Γεωγραφία Ελλάδας: Τα ακραία σημεία της χώρας

Τα ακραία σημεία της Ελλάδας, η μεγαλύτερη λίμνη, το ψηλότερο βουνό, το βαθύτερο σημείο, το μεγαλύτερο νησί, η μεγαλύτερη οροσειρά και ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας, όλα σε έναν χάρτη.

Αντιστοιχία ΗΠΑ με τους νομούς της Ελλάδας

Αντιστοιχία ΗΠΑ με τους νομούς της Ελλάδας

Διασκεδαστικός/απαίσιος χάρτης που αντιστοιχεί πολιτείες των ΗΠΑ με τους νομούς της Ελλάδας μαζί και με 50 no-offence αστερίσκους από μας.

Ανάγλυφος Χάρτης Της Ελλάδας

Ανάγλυφος Χάρτης Της Ελλάδας​

Ανάγλυφος χάρτης της Ελλάδας και των γύρω περιοχών φτιαγμένος απ’ τα χεράκια του Sean Conway, χρησιμοποιώντας ως βάση τον γεωλογικό χάρτη Carte Tectonique Europe του 1962.

Το έδαφος της Ελλάδας είναι κατά κύριο λόγο ορεινό ή λοφώδες. Μεγάλο μέρος του είναι ξηρό και βραχώδες, ενώ μόνο το 20,45% του εδάφους είναι καλλιεργήσιμο.

Στερεοτυπικός χάρτης της Ελλάδας

Στερεοτυπικός χάρτης της Ελλάδας

Στερεοτυπικός χάρτης της Ελλάδας με σωστή αναλογία χοντράδας και χιούμορ! Συνιστώ μια παραπάνω ψυχραιμία στους κρητικούς με τα εγκεφαλικά.

Φανταστικός Χάρτης της Ελλάδας

Φανταστικός Χάρτης της Ελλάδας

Και αυτός είναι ένας φανταστικός χάρτης (και με τις δύο έννοιες) της Ελλάδας (περίπου) με το nerd-ομετρο να πιάνει ασυνήθιστες τιμές. Ο δημιουργός dbcartography το σχεδίασε για ένα παιχνίδι καρτών που έχει και στοιχεία από την ελληνική μυθολογία με μπόλικο αυτοσχεδιασμό θα προσθέσω.

Η Γεωγραφία της Ελληνικής Μπύρας

Η Γεωγραφία της Ελληνικής Μπύρας

Δημιούργημα του Fotis Kokotos με συγκεντρωμένες όλες τις ελληνικές μικροζυθοποιίες αποτυπωμένες με τα λογότυπά τους στον χάρτη της Ελλάδας.

3D Πληθυσμιακή Κατανομή της Ελλάδας

3D Πληθυσμιακή Κατανομή της Ελλάδας

Τρισδιάστατος χάρτης της Ελλάδας με την πληθυσμιακή κατανομή σύμφωνα με τις οδηγίες του Stats Maps n Pix από τον Κώστα Καλτσά. 

Χάρτης της Ελλάδας - Η εκδίκηση του Καστελόριζου

Χάρτης της Ελλάδας - Η εκδίκηση του Καστελόριζου

Το Καστελόριζο πολύ συχνά απεικονίζεται σε ένα ξεχωριστό τετραγωνάκι στους χάρτες της Ελλάδας μιας και η απόστασή του από την υπόλοιπη Ελλάδα δεν βοηθάει. Ήρθε η ώρα για εκδίκηση. 

Παιδικός Χάρτης της Ελλάδας

Παιδικός Χάρτης της Ελλάδας

Πολύχρωμος και αυτοκόλλητος χάρτης της Ελλάδας, ό,τι πρέπει για το παιδικό δωμάτιο. Θα διακοσμήσει πολύ ωραία τον χώρο, αλλά ταυτόχρονα θα είναι και ένα ευχάριστο μέσο μάθησης. Μπορείτε να τον βρείτε εδώ

Αρχαίος Ελληνικός Παιδικός Χάρτης

Αρχαίοι θεοί, φράσεις Ελλήνων φιλοσόφων και αρχαίες πόλεις/κράτη, συνθέτουν έναν Χάρτη γεμάτο δράση! Πολεμιστές και Τριήρεις που θα εξάψουν τη φαντασία τους και θα δημιουργήσουν φανταστικά σενάρια, πάντα με βάση τη μάθηση. Μπορείτε να τον βρείτε εδώ

Παντελής Κάκαρης
Παντελής Κάκαρης
Τι γίνεται όταν ένας άνθρωπος είναι νερντ της γεωγραφίας και ταυτόχρονα δεν χορταίνει τα ταξίδια; Δημιουργεί το geografikoi.gr

2 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

* Ορισμένοι σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση οδηγούν σε συνεργαζόμενες σελίδες. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω αυτών, μπορεί να κερδίσω μια μικρή προμήθεια — η οποία ΔΕΝ σας επιβαρύνει σε κάτι! Με αυτόν τον τρόπο το geografikoi.gr συντηρείται και μπορώ και παρέχω το περιεχόμενο του δωρεάν.