Η τούρκικη επαρχία Μπάτμαν και η ψηφοφορία να αλλάξει τα σύνορά της στο σχήμα της νυχτερίδας

Το «Batman» δεν είναι απλώς ένα κόμικ με ήρωα έναν σκοτεινό ιππότη αλλά και μια τουρκική επαρχία. Και αυτό έχει προκαλέσει διάφορα ασόβαρα θεματάκια.

Σε μια ιστορία που εντοπίσαμε για πρώτη φορά στο BuzzFeed, κάποιος είχε τη φαεινή ιδέα να ξεκινήσει μια ηλεκτρονική ψηφοφορία για να επαναπροσδιορίσει τα σύνορα της επαρχίας στο σχήμα της νυχτερίδας, του λογότυπου “Batman”.

“Το Μπάτμαν χρειάζεται κάποια ανανέωση! Μπορούμε να ξεκινήσουμε με τα σύνορα. Αλλάζοντας τα σύνορα, μπορούμε να τα κάνουμε πιο ρεαλιστικά”, αναφέρει χαρακτηριστικά η περιγραφή. Η ψηφοφορία αυτή τη στιγμή έχει περίπου 26.616 υπογραφές.

Και η τρέλα δεν σταματάει εδώ. Το 2008, ο δήμαρχος του Μπάτμαν ανέφερε ότι μήνυσε τον Κρίστοφερ Νόλαν (σκηνοθέτη αρκετών ταινιών του μπραντ) επειδή χρησιμοποίησε το όνομα της πόλης χωρίς την άδειά του.

Ο «Μπάτμαν» δεν είναι απλώς ένας σταυροφόρος με κάπα, όπως αποδεικνύεται. Ο Μπάτμαν είναι επίσης πόλη, επαρχία και ποτάμι.

Μπορείτε να βρείτε όλους τους Μπάτμαν στη νοτιοανατολική Τουρκία, κατά μήκος του ποταμού Τίγρη.

Το πρόβλημα με το σχήμα των συνόρων της επαρχίας μας απασχόλησε και μας.

Έτσι είναι στην πραγματικότητα:

Και έτσι θα θέλαμε να γίνουν:

“Το Μπάτμαν χρειάζεται κάποια αλλαγή! Μπορούμε να ξεκινήσουμε με τα σύνορα.”, έγραψε ο χρήστης που ξεκίνησε την ψηφοφορία, Kemal Atakan Kırca.

Η επαρχία, που προφέρεται “Baht-man”, φέρεται να πήρε το όνομά της από ένα παλιό τουρκικό σύστημα μέτρησης βάρους και έχει πληθυσμό που ξεπερνά τους 500.000, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Η αρχαία ακρόπολη της Κιφάς (στα τούρκικα Χασάνκεϊφ) είναι το κορυφαίο αξιοθέατο του Μπάτμαν, σύμφωνα με το TripAdvisor, με το εμπορικό κέντρο Batman Park να κατέχει τη δεύτερη θέση.

Η αρχαία πόλη Κιφάς (πηγή: wikipedia)
Η αρχαία πόλη Κιφάς (πηγή: wikipedia)

Βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Τίγρη  στην περιοχή του Τουρκικού Κουρδιστάν. Το 1981 ανακηρύχθηκε ως διατηρητέα φυσική περιοχή από την Τουρκία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η επαρχία Μπάτμαν απασχόλησε τα διεθνή μέσα για τη σύνδεσή της με τον σκοτεινό ιππότη όπως σας ανέφερα πριν.

Το 2008, ο δήμαρχος του Μπάτμαν, Χουσεΐν Καλκάν, ανακοίνωσε ότι μήνυσε τον σκηνοθέτη Κρίστοφερ Νόλαν επειδή έκλεψε το όνομα της πόλης του.

“Υπάρχει μόνο ένας Batman στον κόσμο. Οι Αμερικανοί παραγωγοί χρησιμοποίησαν το όνομα της πόλης μας χωρίς να μας ενημερώσουν”, δήλωσε ο κύριος Καλκάν.

Ο δήμαρχος έριξε επίσης την ευθύνη για μια σειρά ανεξιχνίαστων δολοφονιών και το υψηλό ποσοστό αυτοκτονιών μεταξύ νεαρών γυναικών στον ψυχολογικό αντίκτυπο της ταινίας στους κατοίκους της πόλης.

Μακρινή θέα της πόλης Μπάτμαν (πηγή: wikipedia)
Μακρινή θέα της πόλης Μπάτμαν (πηγή: wikipedia)

Και για να το λήξουμε το θέμα, το  κόμικ «Batman» δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη Bob Kane το 1939 — δύο δεκαετίες πριν η τουρκική πόλη πάρει το σύγχρονο όνομά της.

Παντελής Κάκαρης
Παντελής Κάκαρης
Τι γίνεται όταν ένας άνθρωπος είναι νερντ της γεωγραφίας και ταυτόχρονα δεν χορταίνει τα ταξίδια; Δημιουργεί το geografikoi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *