Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τα καλύτερα σάιτ για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για το 2024

Θέλετε να κλείσετε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια με ασφάλεια και ευκολία; Δείτε τις καλύτερες ιστοσελίδες για κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων
Τα καλύτερα σάιτ για φθηνά αεροπορικά εισητήρια

Κάθε φορά που θέλουμε να προγραμματίσουμε ένα ταξίδι ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, η οποία ξεκινάει με την αναζήτηση πτήσεων. Οι παράγοντες είναι άπειροι –  ημερομηνίες, ώρες, τιμές, αναμονή, κατηγορία ναύλου, αεροπορική εταιρεία και πολλά άλλα. Ακόμα και αν τα γνωρίζουμε όλα αυτά θα πρέπει να βρούμε τις χαμηλότερες τιμές για τις πτήσεις που επιθυμούμε.

Έτσι καταλήγουμε να ακολουθούμε την ίδια διαδικασία τρεις τέσσερις φορές σε διαφορετικές ιστοσελίδες μέχρι να καταλήξουμε σε αυτή που μας συμφέρει περισσότερο. Στη λίστα που ακολουθεί έχω συγκεντρώσει τις καλύτερες μηχανές αναζήτησης φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων, τις οποίες χρησιμοποιώ και εγώ για πιο γρήγορη και αποτελεσματική διαδικασία.

Η Skyscanner είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις καλύτερες ιστοσελίδες αναζήτησης αεροπορικών εισιτηρίων και η αγαπημένη μου. Είναι μια μηχανή μετα-αναζήτησης και ταξιδιωτικό γραφείο, με έδρα το Εδιμβούργο της Σκωτίας. Αυτή η ιστοσελίδα έχει καταφέρει να συγκεντρώνει εναλλακτικές πτήσεων ανάλογα με την διάρκεια, το κόστος του ταξιδιού και τις αεροπορικές εταιρείες. Τα τελευταία χρόνια εκτός από αεροπορικά εισιτήρια προσφέρει επιλογές ξενοδοχείων και ενοικιάσεων αυτοκινήτων για την καλύτερη και ολοκληρωμένη οργάνωση του ταξιδιού σας.

Τόσο η ιστοσελίδα Skyscanner, όσο και η εφαρμογή είναι αρκετά απλοϊκές και εύκολες για χρήση και μπορείτε να επιλέξετε την ελληνική γλώσσα (διαθέτει πάνω από 30 γλώσσες) σε όλη τη διαδικασία αναζήτησης/κράτησης. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για να κλείσετε τα αεροπορικά σας εισιτήρια, την οποία χρησιμοποιούν κάθε μήνα πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο.

Η Aegean Airlines είναι η κύρια αεροπορική εταιρεία για τις μετακινήσεις εντός της Ελλάδας. Ταξιδεύει αν όχι σε όλα, στα περισσότερα αεροδρόμια της χώρας και σαφώς έχει τη δική της ιστοσελίδα μέσω της οποίας μπορείτε να κλείσετε απευθείας εισιτήρια στην εταιρεία. Οι παροχές της Aegean είναι πολλές, δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα, ακόμα και μέσω PayPal.

Διαθέτει εφαρμογή για το κινητό για ευκολότερη χρήση και εξυπηρέτηση, με online check in. Επίσης, προσφέρει την υπηρεσία Miles and Bonus, όπου συγκεντρώνετε πόντους από τα ταξίδια σας, τους οποίουυς κάποια στιγμή εξαργυρώνετε με αναβαθμίσεις θέσεων, αεροπορικά εισιτήρια, πρόσθετες υπηρεσίες, ακόμα και υπηρεσίες συνεργατών.

Στην αναζήτηση της Aegean θα βρείτε και τις πτήσεις της Olympic Air, μιας και την έχει αποκτήσει, διατηρώντας η καθεμία το δικό της όνομα. Θα βρείτε και άλλες παροχές, όπως ασφάλειες, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, ξενοδοχεία και ολοκληρωμένα πακέτα για μικρές αποδράσεις.

3. Sky Express

sky express

Η Sky Express έχει βραβευτεί ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αεροπορική εταιρεία στην Ελλάδα. Πράγματι, όσα χρόνια ταξιδεύω παρακολουθώ την πορεία της και συνειδητοποιώ πόσο έχουν βελτιστοποιηθεί οι παροχές της εταιρείας, καθώς και τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές της. Εξυπηρετεί 34 αεροδρόμια στο εσωτερικό ενώ διευρύνει συνεχώς και περισσότερο το δίκτυο των προορισμών εξωτερικού.

Η ιστοσελίδα της είναι εύκολη τόσο στην διαδικασία αναζήτησης, όσο και στην διαδικασία κράτησης, με μεγάλα γράμματα και ελληνική γλώσσα. Σε κάθε πτήση εμφανίζει τους ναύλους που είναι διαθέσιμοι με τις αντίστοιχες τιμές για άμεση σύγκριση και επιλογή. Επίσης, προσφέρει υπηρεσίες ξενοδοχείων και ενοικιάσεων αυτοκινήτων.

Η ιστοσελίδα του Kiwi είναι εξαιρετική επιλογή είτε για ένα απλό είτε για ένα πολύπλοκο ταξίδι, που απαιτεί πολλά δρομολόγια. Μπορείτε να ορίσετε έναν προϋπολογισμό και να δημιουργήσετε ταξίδια πολλών προορισμών επιλέγοντας με τα φίλτρα τις χώρες που θέλετε να περάσετε ή να επισκεφθείτε. Διαφορετικά μπορείτε να εξαιρέσετε τις χώρες που δεν θέλετε να περάσετε.

Χρησιμοποιείστε τα φίλτρα του Kiwi στο έπακρο, ώστε να οργανώσετε ένα ταξίδι καθορίζοντας τη διάρκεια, τις στάσεις του ταξιδιού σας. Οι τιμές που προκύπτουν είναι εκπληκτικά προσιτές.

Το Airshop είναι μια εξαιρετική μηχανή αναζήτησης αεροπορικών εισιτηρίων, η οποία εμφανίζει τις διαθέσιμες πτήσεις των πιο γνωστών αεροπορικών εταιρειών. Η επιλογή της ελληνικής γλώσσας στην αναζήτηση είναι διαθέσιμη και είναι σχετικά μια εύκολη πλατφμόρμα. Προσφέρει επίσης αναζήτηση ξενοδοχείων και εκθέσεων και αποτελώντας ιδανική επιλογή για επαγγελματικά ταξίδια.

Ίσως δεν καταφέρετε να βρείτε τις χαμηλότερες τιμές, λόγω του λιγοστού αριθμού αεροπορικών εταιρειών που υποστηρίζει αλλά σίγουρα θα μείνετε ικανοποιημένοι αν το χρησιμοποιήσετε.

Το Petas.gr είναι η προέκταση ενός ταξιδιωτικού γραφείου ταξιδιών αναψυχής και επαγγελματικών ταξιδιών, όπου δημιουργήθηκε για την on line εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών. Η αναζήτηση αεροπορικών εισιτηρίων μέσω του Petas.gr περιλαμβάνει τις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες και συνήθως οι τιμές είναι οι χαμηλότερες στην αγορά. Έχω κλείσει αεροπορικά εισιτήρια με το Petas.gr φθηνότερα και από τις επίσημες ιστοσελίδες των αεροπορικών εταιρείών.

Η ιστοσελίδα είναι εξαιρετικά εύχρηστη και η διαδικασία της κράτησης γίνεται εύκολα και γρήγορα. Κατά την αναζήτηση μπορείτε να επιλέξετε την κατηγορία θέσης και την αεροπορική εταιρεία που επιθυμείτε να πετάξετε πριν την εμφάνιση των αποτελεσμάτων.

7. Google Flights

Google Flights

Η Google είναι η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο. Άρα δεν θα μπορούσε να μην έχει τη δυνατότητα αναζήτησης αεροπορικών εταιρειών. Έτσι δημιούργησε το Google Flights, το οποίο είναι ένας από τους πιο ασφαλείς τρόπους για να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια, καθώς σας μεταφέρει απευθείας στην επίσημη ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας.

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε τα πεδία με τις πόλεις αναχώρησης και προορισμού και τις ημερομηνίες. Εννοείται ότι υπάρχουν και επιπρόσθετα φίλτρα για τον τύπο της θέσης, πόσες ώρες θέλετε να διαρκεί η πτήση και σε ποια αεροδρόμια να είναι οι ενδιάμεσες στάσεις. Γενικά η υπηρεσία είναι ευκολόχρηστη και αποτελεσματική.

8. Momondo

momondo

Το Momondo είναι μια καλή ιστοσελίδα για αναζήτηση αεροπορικών εισιτηρίων με εξαιρετικά μοντέρνο σχεδιασμό. Αυτό που κλέβει την παράσταση στο Momondo είναι ο τρόπος που δείχνει τις τάσεις των τιμών. Καθώς μεταβάλλετε λίγο τις ημερομηνίες μπορείτε να βρείτε το χαμηλότερο κόστος εισιτηρίων.

Εκτός από εισιτήρια, στο Momondo μπορείτε να αναζητήσετε ξενοδοχεία και ενοικιάσεις αυτοκινήτων και διατίθεται και σε εφαρμογή για ακόμα πιο άμεση χρήση. Ένα μειονέκτημα του Momondo είναι ότι δεν διατίθεται στην ελληνική γλώσσα.

9. Kayak

kayak

To Kayak είναι μια μηχανή αναζήτησης για εύρεση αεροπορικών εισιτηρίων, ξενοδοχείων και διάφορων υπηρεσιών. Το περιβάλλον είναι ιδιαίτερη φιλικό και εύχρηστο. Μόλις εμφανίσει τα αποτελέσματα, επιλέγετε τις πτήσεις που θέλετε και σας μεταφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα της ανάλογης αεροπορικής εταιρείας.

Η ιστοσελίδα του Kayak συγκρίνει τιμές από πολλούς διαφορετικούς ιστότοπους ώστε να μπορείτε εύκολα να βρείτε τις φθηνότερες επιλογές. Επίσης, προσφέρει την υπηρεσία Kayak Hacker Fares με την οποία μπορείτε να ομαδοποιήσετε δύο εισιτήρια μετάβασης σε δύο διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες.

10. Ryanair

Ryanair

Η Ryanair είναι μια αεροπορική εταιρεία που προσφέρει τη δική της ιστοσελίδα για αναζήτηση και κράτηση αεροπορικών εισιτηριών. Επίσης, προσφέρει τη δυνατότητα να κλείσετε ξενοδοχεία, αυτοκίνητα ακόμα και διάφορες δραστηριότητες στην περιοχή που ταξιδεύετε.

Η ιστοσελίδα της Ryanair είναι σχετικά εύκολη προς χρήση, το ίδιο και η εφαρμογή της. Μπορείτε να κάνετε εγγραφή ως μέλη και να έχετε αρχειοθετημένα τα ταξίδια σας και να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με προσφορές.

11. Ticketswe

ticketswe

To Τicketswe είναι μια ελληνική μηχανή αναζήτησης, η οποία εμφανίζει αποτελέσματα από διάφορες αεροπορικές εταιρείες, όπως Ryanair, Wizz Air, easyJet και σχεδόν όλες τις ελληνικές. Εμφανίζει όλες τις πτήσεις, από τις πιο ακριβές μέχρι τις πιο φθηνές. Αν κάνετε καθημερινή αναζήτηση θα βρείτε οικονομικές πτήσεις για δημοφιλείς προορισμούς.

Διαθέτει και εφαρμογή για ακόμα πιο προσιτή χρήση μέσω κινητού και προσφέρει αναζήτηση ξενοδοχείων και ενοικιάσεις αυτοκινήτων.

12. Airtickets

Η Airtickets είναι μια από τις πιο ευκολόχρηστες μηχανές αναζήτησης, με απλό σχεδιασμό. Εκτός από κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων προσφέρει κρατήσεις ξενοδοχείων, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, δραστηριότητες στον τόπο προορισμού κ.α. Εμφανίζει φθηνά αποτελέσματα από διάφορες εταιρείες, όπως Ryanair, Wizzair, Sky Express, Aegean Airlines.

Η ιστοσελίδα, όπως και η εφαρμογή είναι διαθέσιμες στα ελληνικά και μπορείτε εύκολα να ολοκληρώσετε την κράτησή σας.

13. Trip Advisor

Trip Advisor

Το Trip Advisor είναι από τις πιο διάσημες ιστοσελίδες για online κρατήσεις εισιτηρίων, ξενοδοχείων, κρουαζιέρων, δραστηριοτήτων (αξιοθέατα, μουσεία κτλ), εστιατορίων κ.α. Η ιστοσελίδα υποστηρίζει την ελληνική γλώσσα, όπως και η εφαρμογή.

Το θετικό με το Trip Advisor είναι ότι διαθέτει κριτικές για εστιατόρια, προορισμούς, ταξιδιωτικά γραφεία κ.α. που εξυπηρετούν τους ταξιδιώτες για να κάνουν σωστές επιλογές.

Χρήσιμες πληροφορίες για τις on line κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων

- Ποιες ιστοσελίδες είναι έμπιστες;

Οι πιο έμπιστες ιστοσελίδες είναι οι επίσημες ιστοσελίδες των αεροπορικών εταιρειών. Ωστόσο, οι περισσότερες μηχανές αναζήτησης σας οδηγούν στις επίσημες ιστοσελίδες για την ολοκλήρωση της κράτησης.

- Να κάνω κράτηση από μηχανή αναζήτησης ή επίσημη ιστοσελίδα;

Το να κάνετε αναζήτηση και κράτηση από μια μηχανή αναζήτησης θα σας γλιτώσει πολύ χρόνο, καθώς απλά με την καταχώρηση της ημερομηνίας και του προορισμού θα βρείτε την φθηνότερη επιλογή από όλες τις αεροπορικές εταιρείες.

- Με ποιούς τρόπους μπορώ να πληρώσω για μια on line κράτηση;

Για να ολοκληρώσετε μια on line κράτηση θα πρέπει να έχετε χρεωστική, πιστωτική, προπληρωμένη ή PayPal κάρτα. Διαφορετικά δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε την κράτησή σας.

- Πως μπορώ να ξέρω ότι η μηχανή αναζήτησης που έχω βρει τα φθηνότερα εισιτήρια είναι έμπιστη;

Οι μηχανές αναζήτησης που ανέφερα παραπάνω είναι έμπιστες για να πραγματοποιήσετε κρατήσεις. Αν βρείτε κάποια που δεν έχετε ξαναδει, καλύτερα να μην προχωρήσετε στην διαδικασία.

Picture of Μαρία Καραμιχάλη
Μαρία Καραμιχάλη
Είμαι η Μαρία και όνειρο μου είναι να κάνω τον γύρο του κόσμου με ένα βαν! Επειδή ακόμα αργεί να γίνει πραγματικότητα, γράφω στους γεωγραφικούς για τις εμπειρίες μου από τα ταξίδια που έχω κάνει μέχρι τώρα.

Μία Απάντηση

  1. Θα ήθελα να συμπληρώσω πριν κλείσει κανείς καλό θα ήταν να ανατρέχει στους όρους αυτών των μηχανών αναζήτησης. Διότι αν διαβάσει κανείς π. χ. την ομηρία που υφίσταται το εισητήριο του (βλέπε PETAS στον όρο 10, 11) σε περίπτωση ακύρωσης ή τροποποίησης και τι χρεώνεται επιπλέον από αυτά της αεροπορικής εταιρείας δεν είναι καθόλου value for money.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

* Ορισμένοι σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση οδηγούν σε συνεργαζόμενες σελίδες. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω αυτών, μπορεί να κερδίσω μια μικρή προμήθεια — η οποία ΔΕΝ σας επιβαρύνει σε κάτι! Με αυτόν τον τρόπο το geografikoi.gr συντηρείται και μπορώ και παρέχω το περιεχόμενο του δωρεάν.