Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για ταξίδι στο Μαρόκο

Δείτε τα χαρακτηστικά κάθε εποχής στο Μαρόκο και επιλέξτε την ιδανική για το ταξίδι σας.
Ποια είναι η καλύτερη εποχή για ταξίδι στο Μαρόκο

Η καλύτερη εποχή για να ταξιδέψει κανείς στο Μαρόκο είναι το φθινόπωρο και η άνοιξη. Αλλά ας πάμε να δούμε το γιατί..

Το Μαρόκο έχει ένα ιδιαίτερο και ποικιλόμορφο γεωγραφικό τοπίο και κάθε εποχή έχει τη δική της ομορφιά. Οι ιδανικοί μήνες Απρίλιο, Μάιο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο είναι γιατί:

✅ ο καιρός είναι αρκετά καλός για την οροσειρά του Άτλαντα

✅ ιδανική περίοδος για το νότιο Μαρόκο, όπως Μαρακές και Εσαουίρα

✅ ανεκτικές θερμοκρασίες για την έρημο Σαχάρα

Από την άλλη η περίοδος του καλοκαιριού είναι ιδανική αν θέλετε να χαλαρώσετε στις ακτές του Ατλαντικού, που οι θερμοκρασίες είναι πιο δροσερές σχετικά με την ενδοχώρα.

Τώρα όσον αφορά το χειμώνα, οι θερμοκρασίες την ημέρα είναι μέτριες που ευνοούν για εξερεύνηση των πόλεων και των αξιοθέατων, συν ότι δεν υπάρχουν τόσοι επισκέπτες.

Για καλύτερη κατανόηση των διαφορών των εποχών, θα δούμε ξεχωριστά και αναλυτικά τους μήνες στο Μαρόκο.

Μαρακές βουνά
Τα βουνά του Άτλαντα χιονισμένα, όπως φαίνονται από το Μαρακές

Ιανουάριος - Φεβρουάριος

Οι θερμοκρασίες στο Μαρόκο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο είναι μέτριες κατά της διάρκεια της ημέρας αλλά πέφτουν αισθητά κατά τη διάρκεια της νύχτας – ειδικά στην έρημο και στην οροσειρά του Άτλαντα. 

Επίσης, οι βροχοπτώσεις είναι αρκετά συχνές, ιδίως στις ακτές του Ατλαντικού ενώ χιόνι υπάρχει κυρίως στις βόρεις πόλεις και στα βουνά. Θα πρέπει να έχετε χειμερινά ρούχα μαζί σας, ειδικά αν σκοπεύετε να μείνετε στην έρημο ή στο βουνό. Αυτό που σίγουρα θα απολαύσετε είναι ο λιγότερο κόσμος.

Έρημος Σαχάρα
Έρημος Σαχάρα

Μάρτιος

Ο Μάρτιος είναι ένας καλός μήνας για να ταξιδέψετε στο Μαρόκο και αρκετά ιδανικός αν θέλετε να κάνετε πεζοπορίες στην οροσειρά του Άτλαντα. 

Ο καιρός παρόλο που είναι σχετικά ήπιος μπορεί να είναι και απρόβλεπτος – αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε μαζί σας ρούχα για όλες τις θερμοκρασίες. Οι θερμοκρασίες στα νερά του ωκεανού είναι πιο χαμηλές συγκριτικά με το καλοκαίρι.

Απρίλιος - Μάιος

Ο Απρίλιος και ο Μάιος είναι από τους πιο ιδανικούς μήνες για ταξίδι στο Μαρόκο. Ο καιρός είναι μεν ζεστός αλλά πολύ καλύτερος από τους μήνες του καλοκαιριού.

Θα μπορείτε εύκολα να κάνετε δραστηριότητες και στα βουνά αλλά και στις ακτές του Ατλαντικού. Στη Σαχάρα αυτούς τους μήνες μπορεί να συμβαίνουν οι καταιγίδες της ερήμου.

Ραμπάτ
Η θέα στον Ωκεανό από το Ραμπάτ

Ιούνιος

Αν και τον Ιούνιο αρχίζουν να ανεβαίνουν αισθητά οι θερμοκρασίες στο Μαρόκο, είναι αρκετά καλά για να επισκεφθείτε την έρημο. 

Το Ραμπάτ και η Εσαουίρα είναι στα καλύτερα τους, αφού βρέχονται από τον ωκεανό. Ο αριθμός των επισκεπτών δεν είναι ακόμα τόσο μεγάλος όσο τους επόμενους μήνες του καλοκαιριού.

Ιούλιος - Αύγουστος

Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι οι πιο ζεστοί μήνες στο Μαρόκο. Οι θερμοκρασίες την ημέρα μπορεί να φτάνουν τους 38° κυρίως στις νότιες πόλεις. 

Οι ακτές του ωκεανού είναι η καλύτερη επιλογή για αυτούς τους μήνες αλλά και οι κορυφές του Άτλαντα, όπου οι θερμοκρασίες είναι πιο χαμηλές.

Οι επισκέψεις στα αξιοθέατα πρέπει να γίνονται νωρίς το πρωί ή μετά τη δύση του ηλίου ενώ η Σαχάρα δεν είναι καθόλου καλή επιλογή για επίσκεψη, αφού η διαφορά των θερμοκρασίων από το πρωί μέχρι το βράδυ είναι αρκετά μεγάλη.

Σεπτέμβριος

Τον Σεπτέμβριο οι θερμοκρασίες στο Μαρόκο ξαναγυρνάνε σε πιο φυσιολογικά επίπεδα. Όχι ότι δεν έχει ζέστη αλλά είναι πολύ καλύτερα από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. 

Τα μεγάλη πλήθη αρχίζουν να εγκαταλείπουν τη χώρα, με αυτό να σημαίνει ότι τα καταλύματα και τα μαγαζιά έχουν λιγότερο κόσμο.

Οκτώβριος

Ο Οκτώβριος είναι ο καλύτερος μήνας για να ταξιδέψετε στο Μαρόκο – μαζί με την άνοιξη. Ο καιρός είναι ζεστός και ηλιόλουστος αλλά χωρίς να έχεις τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.

Βέβαια έχει αρκετούς επισκέπτες και θα χρειαστεί να έχετε κάνει νωρίς τις κρατήσεις σας. Και επίσης, είναι η ιδανική περίοδος για να μείνετε στην έρημο Σαχάρα.

Αγορά στο Μαρακές
Αγορά στο Μαρακές

Νοέμβριος - Δεκέμβριος

Ο Νοέμβριος είναι ο τελευταίος μήνας που μπορείτε να κάνετε πεζοπορία στις κορυφές του Άτλαντα, καθώς μετά οι χιονοπτώσεις δυσκολεύουν την ανάβαση. Επίσης, οι ακτές του ωκεανού έχουν πιο χαμηλές θερμοκρασίες από την ενδοχώρα.

Ο Δεκέμβριος είναι ακόμα πιο κρύος και θα πρέπει να έχετε αρκετά ζεστά ρούχα μαζί σας.

Γιατί να ταξιδέψετε στο Μαρόκο;

Το Μαρόκο είναι μία αρκετά ενδιαφέρουσα χώρα, με μεγάλο πολιτισμό και σπουδαία ιστορία. Έχει ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και αξιοθέατα που δεν θυμίζουν καθόλου τα ευρωπαϊκά.

Επίσης, έχει άμεση πρόσβαση στη Σαχάρα, κάτι το οποίο σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει και θα σας μαγέψει. Μπορείτε να κατασκηνώσετε εκεί, να δείτε τις καμήλες και να γευτείτε την τοπική κουζίνα, η οποία βασίζεται σε αφρικανικές, αραβικές και ευρωπαϊκές επιρροές.

Και τέλος φιλοξενεί σπουδαία φεστιβάλ που αναδεικνύουν τον πολιτισμό του, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μαρακές, το Erfoud Date Festival, το Gnaoua World Music Festival στην Εσαουίρα, το Φεστιβάλ Παγκόσμιας Ιερής Μουσικής του Φες, το Φεστιβάλ Παγκόσμιου Ρυθμών Mawazine κ.α.

Είναι ασφαλές το Μαρόκο;

Το ταξίδι στο Μαρόκο δεν είναι καθόλου επικίνδυνο. Είναι μία γενικά ασφαλής χώρα, η οποία δέχεται εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο χωρίς να αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Ωστόσο, όπως και σε κάθε προορισμό θα πρέπει να έχετε διασφαλίσει μερικά πράγματα, όπως το να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, να έχετε αντίγραφα των προσωπικών σας εγγράφων, να έχετε κάνει ασφάλεια για τυχόν ατυχήματα κτλ.

Ποιες πόλεις να επισκεφθείτε στο Μαρόκο;

  • Μαρακές: Γνωστή και ως “Κόκκινη Πόλη” είναι η πιο γνωστή πόλη του Μαρόκου. Φιλοξενεί σπουδαία αξιοθέατα, όπως η αρχαία Μεδίνα και έχει μεγάλη ιστορία. (δείτε τις καλύτερες περιοχές για να μείνετε στο Μαρακές)
  • Φες: Είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα του Μαρόκου. Έχει σπουδαία ιστορία και αρχιτεκτονική και φιλοξενεί το Φεστιβάλ Παγκόσμιας Ιερής Μουσικής.
  • Καζαμπλάνκα: Η μεγαλύτερη πόλη του Μαρόκου, ευρέως γνωστή από την ομώνυμη ταινία. Είναι μία σύγχρονη πόλη με κοσμοπολίτικη ομορφιά.
  • Εσαουίρα: Μία παραθαλάσσια πόλη με πλούσια ιστορία, η οποία είναι ιδανική τους θερινούς μήνες για να απολαύσετε την ακτή του ωκεανού.
  • Ραμπάτ: Είναι η πρωτεύουσα του Μαρόκου και βρίσκεται στις ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού. Έχει υπέροχη αρχιτεκτονική και ανήκει στην Κληρονομιά της UNESCO.
Picture of Μαρία Καραμιχάλη
Μαρία Καραμιχάλη
Είμαι η Μαρία και όνειρο μου είναι να κάνω τον γύρο του κόσμου με ένα βαν! Επειδή ακόμα αργεί να γίνει πραγματικότητα, γράφω στους γεωγραφικούς για τις εμπειρίες μου από τα ταξίδια που έχω κάνει μέχρι τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

* Ορισμένοι σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση οδηγούν σε συνεργαζόμενες σελίδες. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω αυτών, μπορεί να κερδίσω μια μικρή προμήθεια — η οποία ΔΕΝ σας επιβαρύνει σε κάτι! Με αυτόν τον τρόπο το geografikoi.gr συντηρείται και μπορώ και παρέχω το περιεχόμενο του δωρεάν.