Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι 12 καλύτερες παραλίες της Κέρκυρας

Δείτε μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της Κέρκυρας, με τα χαρακτηριστικά της καθεμιάς.
Οι 12 καλύτερες παραλίες της Κέρκυρας

Η Κέρκυρα εκτός από πανέμορφη πόλη με σπουδαία αξιοθέατα, φημίζεται και για τις παραλίες της, που βρέχονται από τα καταγάλανα νερά του Ιονίου Πελάγους.

Στη λίστα που ακολουθεί θα βρείτε μερικές από τις καλύτερες – ήταν πραγματικά δύσκολο να επιλέξω – παραλίες της Κέρκυρας, με τα στοιχεία της καθεμιάς.

Οι 12 καλύτερες παραλίες της Κέρκυρας

καλύτερες παραλίες της Κέρκυρας

Δείτε αναλυτικά στον χάρτη τις καλύτερες παραλίες της Κέρκυρας εδώ.

1. Canal d' Amour (Κανάλι της Αγάπης)

Κανάλι του Έρωτα

H παραλία Canal d’ Amour ή Κανάλι της Αγάπης ή Κανάλι του Έρωτα βρίσκεται στο Σιδάρι, στο βορειοδυτικό τμήμα της Κέρκυρας. Πρόκειται για μία πολύ μικρή παραλία που βρίσκεται ανάμεσα σε βράχους ψαμμίτη και έχει δημιουργηθεί από τη διάβρωση του νερού.

Έχει ρηχά νερά αλλά επειδή είναι από τις πιο διάσημες παραλίες του νησιού προσελκύει πολύ κόσμο. Για αυτό θα σας πρότεινα να την επισκεφθείτε νωρίς το πρωί. Δεν είναι οργανωμένη αλλά υπάρχει πάρκινγκ επί πληρωμή για να αφήσετε το αυτοκίνητό σας.

💡 Ο μύθος λέει ότι όποιος καταφέρει να κολυμπήσει μέχρι την άκρη θα βρει στην άλλη πλευρά τον έρωτα της ζωής του ή ότι τα ζευγάρια που θα κολυμπήσουν εκεί θα μείνουν για πάντα ερωτευμένα.

2. Παλαιοκαστρίτσα

Άγιος Σπυρίδωνας, Παλαιοκαστρίτσα
Άγιος Σπυρίδωνας, Παλαιοκαστρίτσα

Η Παλαιοκαστρίτσα είναι μία από τις πιο δημοφιλείς και τουριστικές περιοχές της Κέρκυρας. Εκεί ουσιαστικά θα βρείτε μια σειρά από πολλές παραλίες, τόσο όμορφες όλες που δύσκολα μπορείς να ξεχωρίσεις ποια είναι η καλύτερη.

Η παραλία Αμπελάκι είναι μία ήσυχη παραλία με βαθιά νερά, οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Δίπλα βρίσκεται η παραλία Άγιος Πέτρος, που είναι αμμώδης και βοτσαλωτή και είναι ιδανική για θαλάσσια σπορ.

Ο Άγιος Σπυρίδωνας είναι μία από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Παλαιοκαστρίτσας. Είναι οργανωμένη και είναι ιδανική για θαλάσσια σπορ.

Η παραλία Αλίπας είναι μία αμμώδης, οργανωμένη παραλία με μερικά βράχια. Από εκεί ξεκινούν τα σκάφη για τις θαλάσσιες κρουαζιέρες.

Τα Πλατάκια είναι δύο βοτσαλωτές παραλίες που είναι οργανωμένες.

Η παραλία Αγία Τριάδα έχει και αμμουδιά και βότσαλα και βαθιά νερά. Τριγύρω έχει μπαρ και εστιατόρια και υπάρχουν υπηρεσίες για θαλάσσια σπορ.

Η παραλία La Grotta βρίσκεται ανατολικά, κοντά στην παραλία Λιαπάδων. Είναι μικρή και βραχώδης και διαθέτει ένα beach bar.

3. Άγιος Γεώργιος Πάγων

Άγιος Γεώργιος Πάγων

Η παραλία Άγιος Γεώργιος των Πάγων είναι μία τεράστια παραλία, στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού που από πολλούς θεωρείται ως η καλύτερη παραλία της Κέρκυρας. 

Στην αριστερή πλευρά είναι ρηχή ενώ στη δεξιά τα νερά βαθαίνουν απότομα. Είναι οργανωμένη σε μεγάλο μέρος αλλά υπάρχουν αρκετά σημεία για να απλώσετε την πετσέτα σας. Υπάρχει άνετο πάρκινγκ και αρκετά εστιατόρια, ταβέρνες και καφέ.

4. Πόρτο Τιμόνι

παραλία Πόρτο Τιμόνι, Κέρκυρα

Το Πόρτο Τιμόνι βρίσκεται ανάμεσα στον Άγιο Γεώργιο των Πάγων και τον Αφιόνα. Ουσιαστικά είναι δύο παραλίες που ενώνονται με μία λωρίδα γης. Είναι από τις πιο εντυπωσιακές και φωτογραφημένες παραλίες της Κέρκυρας.

Στην παραλία αυτή μπορείτε να πάτε εκ θαλάσσης με σκάφος από τον Άγιο Γεώργιο των Πάγων ή μέσω ενός δύσβατου μονοπατιού (όχι τόσο κατάλληλο για το καλοκαίρι). Αυτό σημαίνει ότι η παραλία δεν είναι οργανωμένη και είναι ιδανική για όσους λατρεύουν τη φύση.

5. Γλυφάδα

Παραλία Γλυφάδα, Κέρκυρα

Η παραλία Γλυφάδα βρίσκεται στη δυτική ακτογραμμή της Κέρκυρας, σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την πόλη. Είναι μια αμμώδης παραλία με ρηχά νερά – κατάλληλη για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Είναι οργανωμένη αλλά υπάρχουν και ελεύθερα σημεία. Τριγύρω έχει μερικά beach bar και εστιατόρια ενώ διατείθενται θαλάσσια σπορ και γήπεδα beach volley.

6. Μυρτιώτισσα

Μυρτιώτισσα, Κέρκυρα

Η Μυρτιώτισσα βρίσκεται δίπλα στην παραλία Γλυφάδα. Είναι μία από τις αγαπημένες παραλίες των γυμνιστών στην Κέρκυρα – αν και αρκετοί λουόμενοι φορούν μαγιό. Η παραλία είναι πανέμορφη, έχει μικρή ακτή με μερικά βράχια εντός και εκτός.

Ο δρόμος πηγαίνει μέχρι την παραλία, αλλά είναι απότομη κατηφόρα (και ανηφόρα στην επιστροφή). Για αυτό αρκετοί αφήνουν το όχημά τους στην ταβέρνα και περπατούν κανένα δεκάλεπτο ως εκεί. Διαθέτει και μια μικρή καντίνα.

7. Μπαρμπάτι

παραλία Μπαρμπάτι, Κέρκυρα

Το Μπαρμπάτι είναι μία παραλία με λευκά βότσαλα και σχετικά απότομη κλίση, οπότε δεν είναι και η πιο κατάλληλη για παιδιά. Είναι οργανωμένη σε μεγάλο μέρος της και έχει τριγύρω αρκετά εστιατόρια και beach bar.

Το πάρκινγκ είναι ένα θέμα, καθώς θέσεις υπάρχουν συνήθως μόνο στα ιδιωτικά πάρκινγκ των beach bar και των εστιατορίων.

8. Άγιος Γόρδιος

παραλία Άγιος Γόρδιος, Κέρκυρα
Παραλία Άγιος Γόρδιος/ φωτ: wikipedia

Η παραλία Άγιος Γόρδιος ή Αϊ-Γόρδης, είναι μία παραλία που απέχει 20 χιλόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας. Είναι αμμώδης και έχει μερικά βράχια μέσα στη θάλασσα. Είναι οργανωμένη σε μεγάλο μέρος της, βραβευμένη με γαλάζια σημαία και ενδείκνυται για οικογένειες.

Το τοπίο τριγύρω είναι καταπράσινο και ένας ορεινός όγκος απλώνεται πίσω από την παραλία. Υπάρχουν αρκετά beach bars και εστιατόρια ενώ προσφέρονται και θαλάσσια σπορ, όπως καταδύσεις και ενοικιάσεις σκαφών.

9. Χαλικούνας

παραλία Χαλικούνας, Κέρκυρα

Ο Χαλικούνας είναι μία πολύ ιδιαίτερη παραλία. Βρίσκεται νοτιοδυτικά της Κέρκυρας, στην εξωτερική πλευρά της λίμνης των Κορισσίων. Ουσιαστικά οι αμμόλοφοι που ξεκινούν από τη λιμνοθάλασσα καταλήγουν στην αμμουδιά του Χαλικούνα.

Είναι το ιδανικό μέρος αν είστε λάτρεις του windsurfing και του kitesurfing, καθώς το μέρος είναι αγαπημένο σποτ για τα αυτά τα σπορ. Η περιοχή είναι προστατευόμενη οπότε θα βρείτε μόνο μια καντίνα.

10. Ίσσος

παραλία Ίσσος, Κέρκυρα

Η παραλία Ίσσος βρίσκεται μετά τον Χαλικούνα, δίπλα στην λιμνοθάλασσα Κορασσίων. Έχει κοινά χαρακτηριστικά με τον Χαλικούνα – έχει αμμουδιά, ενδείκνυται για θαλάσσια σπορ και δεν είναι οργανωμένη.

Βρίσκεται δίπλα στο κεδρόδασος και είναι προστατευόμενη περιοχή. Υπάρχει πρόσβαση με το αυτοκίνητο από τον κεντρικό δρόμο, από το σημείο που τελειώνει η ευθεία της Λίνιας.

11. Αρίλλας

παραλία Αρίλλας, Κέρκυρα

Ο Αρίλλας είναι μία ρηχή παραλία, ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Κέρκυρας και είναι αμμώδης.

Είναι οργανωμένη σε αρκετά σημεία, αλλά θα βρείτε χώρο και για να απλώσετε την πετσέτα σας. Έχει εύκολη πρόσβαση και δωρεάν πάρκινγκ και διαθέτει μερικά beach bars και ταβέρνες.

👉 Το αξιοσημείωτο με την παραλία του Αρίλλα είναι ότι αλλάζει σχήμα ανάλογα με τον άνεμο. Ο νοτιοδυτικός άνεμος συνήθως αφαιρεί την αμμουδιά ενώ ο βορειοδυτικός την ξαναφέρνει.

12. Έρμονες

παραλία Έρμονες, Κέρκυρα

Η παραλία Έρμονες βρίσκεται στο δυτικό μέρος της Κέρκυρας. Είναι μία παραλία που δεν συγκεντρώνει τόσο κόσμο – συγκριτικά με τις υπόλοιπες στην πλευρά αυτή.

Η ακτή είναι ένας συνδυασμός από άμμο και βότσαλα και τα νερά είναι συνήθως ήρεμα. Είναι ιδανική επιλογή για snorkeling (εξερεύνηση με μάσκα). Είναι οργανωμένη και διαθέτει εστιατόρια και μπαρ.

Picture of Μαρία Καραμιχάλη
Μαρία Καραμιχάλη
Είμαι η Μαρία και όνειρο μου είναι να κάνω τον γύρο του κόσμου με ένα βαν! Επειδή ακόμα αργεί να γίνει πραγματικότητα, γράφω στους γεωγραφικούς για τις εμπειρίες μου από τα ταξίδια που έχω κάνει μέχρι τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

* Ορισμένοι σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση οδηγούν σε συνεργαζόμενες σελίδες. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω αυτών, μπορεί να κερδίσω μια μικρή προμήθεια — η οποία ΔΕΝ σας επιβαρύνει σε κάτι! Με αυτόν τον τρόπο το geografikoi.gr συντηρείται και μπορώ και παρέχω το περιεχόμενο του δωρεάν.