Πού να μείνω στα Κουφονήσια – Τα 8 καλύτερα καταλύματα για διαμονή

Κουφονήσια
Ανακαλύψτε τα καλύτερα μέρη για να μείνετε στα Κουφονήσια, για να ζήσετε στιγμές χαλάρωσης δίπλα στη θάλασσα.

Τα Κουφονήσια είναι ένας προορισμός που έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια. Αν και είναι πλέον αρκετά δημοφιλής, εξακολουθεί να είναι μια τέλεια επιλογή για ήρεμες καλοκαιρινές διακοπές, που δεν έχει αλλοιωθεί από τον τουρισμό και τους επισκέπτες. 

Ουσιαστικά, μιλάμε για δύο νησιά, το Άνω Κουφονήσι και το Κάτω Κουφονήσι, που χωρίζονται μεταξύ τους με έναν πορθμό 200 μέτρων. Οι επισκέπτες μπορούν να μείνουν μόνο στο Άνω Κουφονήσι, το οποίο διαθέτει αρκετές επιλογές για διαμονή.

Πού να μείνετε στα Κουφονήσια

Οι περισσότερες επιλογές καταλυμάτων βρίσκονται στη Χώρα, αλλά θα βρείτε και μερικά καταλύματα προς τα βόρεια και τα ανατολικά του νησιού. 

Σχεδόν όλα τα μαγαζιά για φαγητό και για ποτό βρίσκονται στη Χώρα στο Άνω Κουφονήσι, αν και υπάρχουν και δύο εστιατόρια στο Πορί και ένα εστιατόριο/beach bar στο Φανό.

Οι τιμές για τη διαμονή στα Κουφονήσια εξαρτώνται από τον μήνα. Η διαμονή τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι αρκετά πιο ανεβασμένες, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν και άπειρες επιλογές. 

Καλό είναι να κλείσετε κατάλυμα αρκετά νωρίς για να έχετε περισσότερες επιλογές και να βρείτε και πιο χαμηλές τιμές.

1. Keros Art Hotel (€€€)

Keros Art Hotel
Keros Art Hotel / φωτογραφία από facebook: Keros Art Hotel Koufonisia

Το Keros Art Hotel είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο με εξωτερική πισίνα και μεγάλες παροχές. Τα δωμάτια είναι μοντέρνας διακόσμησης και διαθέτουν ψυγείο και τηλεόραση. 

Υπάρχει κοινόχρηστο lounge και μπαρ για τους επισκέπτες και δωρεάν χώρος στάθμευσης. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για να μείνετε και θα σας αποζημιώσει αν μπορέσετε να το υποστηρίξετε οικονομικά. Απέχει 2 λεπτά από την Άμμο και 5 λεπτά από το λιμάνι.

2. Aeolos Hotel (€€€)

Aeolos Hotel
Aeolos Hotel / φωτογραφία από facebook: Aeolos Hotel

Το Aeolos Hotelείναι ένα όμορφο ξενοδοχείο 3 αστέρων με εξωτερική πισίνα και ξαπλώστρες τριγύρω. Τα δωμάτια είναι μεγάλα, ευρύχωρα και περιποιημένα, διαθέτουν μικρή κουζίνα, καφετιέρα, τηλεόραση και μερικά έχουν θέα στη θάλασσα. 

Το ξενοδοχείο σερβίρει πρωινό σε μπουφέ ή ευρωπαϊκό πρωινό και υπάρχει μπαρ για όλες τις ώρες. Είναι μια καλή επιλογή είτε είστε με παρέα είτε με την οικογένεια.

3. Myrto Hotel (€€€)

Myrto Hotel Koufonisi
Myrto Hotel / φωτογραφία από facebook: Myrto Hotel Koufonisi

Το Myrto Hotel είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο που απέχει 2 λεπτά με τα πόδια από την παραλία Άμμο και 5 λεπτά από το λιμάνι. Διαθέτει μπαρ για καφέ και ποτό και κατάστημα με είδη δώρων. 

Τα δωμάτια έχουν μοντέρνα διακόσμηση και προσφέρουν όλες τις ανέσεις. Υπάρχουν δωμάτια ειδικά διαμορφωμένα για ΑμεΑ. Στο ξενοδοχείο σερβίρεται καθημερινά πρωινό σε μπουφέ.

4. Petros Rooms (€€)

Το Petros Rooms προσφέρει πολυτελή δωμάτια σε κυκλαδίτικη διακόσμηση με ψυγείο και τηλεόραση, που απέχουν κανένα τέταρτο από τη Χώρα. Υπάρχει σνακ μπαρ όπου μπορείτε να απολαύσετε μικρά γεύματα, καφέ και ποτό. 

Όλα τα δωμάτια έχουν μπαλκόνι ενώ μερικά έχουν θέα στη θάλασσα. Επίσης, υπάρχει κοινόχρηστο lounge και δωρεάν πάρκινγκ.

5. Portes Houses (€€)

Portes Houses
Portes Houses / φωτογραφία από facebook: Portes Houses

Το Portes Houses είναι ένα πολυτελές συγκρότημα με πανέμορφα διαμερίσματα κυκλαδίτικης διακόσμησης. Τα δωμάτια έχουν ψυγείο, τηλεόραση και καφετιέρα ενώ προσφέρεται πρωινό στο δωμάτιο.

Υπάρχουν δύο εξωτερικές πισίνες, μπαρ αλλά και εγκαταστάσεις μπάρμπεκιου. Ενδείκνυται για οικογένειες και υπάρχει δωρεάν πάρκινγκ.

6. Dafnis Studios & Apartments (€€)

Το Dafnis Studios & Apartments είναι μια καλή επιλογή για να μείνετε με την οικογένεια. Απέχει μόλις 2 λεπτά με τα πόδια από την Μεγάλη Άμμο και 10 λεπτά από το λιμάνι. 

Τα δωμάτια είναι φωτεινά και ευρύχωρα και έχουν απλή επίπλωση. Μερικά δωμάτια έχουν κουζίνα με εστίες μαγειρέματος και καθιστικό με καναπέ.

7. Atlantida Hotel (€)

Atlantida Hotel
Atlantida Hotel / φωτογραφία από facebook: Atlantida hotel/ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ

Το Atlantida Hotelείναι ένα ξενοδοχείο με απλά και περιποιημένα δωμάτια. Σε όλα τα δωμάτια υπάρχει ψυγείο και τηλεόραση ενώ σε μερικά υπάρχει και κουζίνα με εστίες μαγειρέματος. 

Υπάρχει σνακ μπαρ στο ξενοδοχείο ενώ η παραλία της Μεγάλης Άμμου βρίσκεται ακριβώς από κάτω. Επίσης, σερβίρει καθημερινά πρωινό σε μπουφέ και υπάρχει εξωτερική πισίνα.

8. Melissa Chora (€)

Τα δωμάτια Melissa Chora απέχουν 500 μ. από το λιμάνι και είναι από τα πιο οικονομικά που θα βρείτε στο νησί. Τα δωμάτια έχουν απλή διακόσμηση, αλλά είναι περιποιημένα και καθαρά και διαθέτουν ψυγείο, τηλεόραση και δωρεάν Wi-Fi. 

Μπορούν να φιλοξενήσουν και οικογένειες και στις εγκαταστάσεις θα βρείτε ταβέρνα για γεύματα και για ελαφριά σνακ.

Πώς παω στα Κουφονήσια

Υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι που δεν ξέρουν πως μπορούν να πάνε στα Κουφονήσια. Κατά την καλοκαιρινή περίοδο υπάρχουν καθημερινά 1-2 δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά για τα Κουφονήσια. 

Tο ταξίδι να διαρκεί από 5,5 μέχρι 8,5 ώρες, αναλόγως το πλοίο και τις ενδιάμεσες στάσεις. Υπάρχει και η επιλογή να πάτε με αεροπλάνο στη Νάξο και από εκεί με πλοίο στα Κουφονήσια.

Τι να κάνω στα Κουφονήσια

Οι παραλίες στο Άνω Κουφονήσι θα σας μαγέψουν, καθώς αποτελούνται από ψιλή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά, ενώ πολλές πλαισιώνονται από επιβλητικά βράχια. 

Οι κορυφαίες παραλίες στο Κουφονήσι που πρέπει να βουτήξετε είναι η παραλία της Χώρας Άμμος ή αλλιώς Μεγάλη Άμμος, ο Φοίνικας, ο Χαροκόπος, η Πλατιά Πούντα, η Ιταλίδα, ο Φανός, η Πισίνα και φυσικά το Πορί, η πιο διάσημη και εξωτική παραλία του νησιού.

Μάτι του Διαβόλου Κουφονήσια
Μάτι του Διαβόλου Κουφονήσια

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Μάτι του διαβόλου – μια βραχώδη τρύπα που εισχωρεί το νερό της θάλασσας με μεγάλη ορμή – το οποίο βρίσκεται μετά την Πισίνα και τις Σπηλιές του Ξυλομπάτη, στις οποίες μπορείτε να πάτε μόνο με σκάφος.

Η επίσκεψη στο Κάτω Κουφονήσι είναι σχεδόν υποχρεωτική – μπορείτε να πάρετε καραβάκι ή καΐκι από το Άνω Κουφονήσι. Εκεί υπάρχουν οι παρθένες παραλίες, Νερό, Παναγία και Δέτης. Θυμηθείτε να έχετε μαζί σας όλες τις απαιτούμενες προμήθειες, καθώς υπάρχει μόνο μια ταβέρνα εκεί.

Picture of Μαρία Καραμιχάλη
Μαρία Καραμιχάλη
Είμαι η Μαρία και όνειρο μου είναι να κάνω τον γύρο του κόσμου με ένα βαν! Επειδή ακόμα αργεί να γίνει πραγματικότητα, γράφω στους γεωγραφικούς για τις εμπειρίες μου από τα ταξίδια που έχω κάνει μέχρι τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

* Ορισμένοι σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση οδηγούν σε συνεργαζόμενες σελίδες. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω αυτών, μπορεί να κερδίσω μια μικρή προμήθεια — η οποία ΔΕΝ σας επιβαρύνει σε κάτι! Με αυτόν τον τρόπο το geografikoi.gr συντηρείται και μπορώ και παρέχω το περιεχόμενο του δωρεάν.