Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πού να μείνω στη Μασσαλία – Οι 6 καλύτερες περιοχές για διαμονή

Η Μασσαλία είναι μια πόλη της Γαλλίας που βρέχεται από τη Μεσόγειο. Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε εκεί, διαβάστε τον οδηγό με τις καλύτερες περιοχές για διαμονή.
Πού να μείνω στη Μασσαλία

Η Μασσαλία είναι μία πόλη στη νότια Γαλλία, με αρκετά σημαντικό λιμάνι. Βρίσκεται στον Κόλπο του Λέοντα, στη Δυτική Μεσόγειο. Είναι μια παλιά πέτρινη πόλη – πιθανά η παλαιότερη της Γαλλίας – και πρωτεύουσα της περιοχής Bouches-du-Rhone. Μπορεί οι λόφοι της να αγγίζουν το ύψος των 700 μέτρων, αλλά η πόλη βρίσκεται μόνο 12 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η οικονομία της Μασσαλίας στηρίζεται κυρίως στο λιμάνι της, το οποίο έχει μεταφερθεί κάθετα στο παλιό λιμάνι. Στη θέση του παλιού λιμανιού έχουν δημιουργηθεί καφετέριες, εστιατόρια, ξενοδοχεία και μαρίνες.

Η Μασσαλία κατοικείται από τη Νεολιθική εποχή και έχει μια πλούσια ιστορία, η οποία έχει αφήσει ιστορικά αξιοθέατα στην πόλη. Επίσης, με το πέρασμα των χρόνων έχουν δημιουργηθεί νέα μουσεία και η τουριστική ανάπτυξη μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο.

Πάμε να δούμε τις καλύτερες περιοχές για διαμονή στη Μασσαλία, για όλους εσάς που σκοπεύετε να ταξιδέψετε στο μεγαλύτερο λιμάνι της Γαλλίας.

1. Παλιό Λιμάνι (Le Vieux Port), πού να μείνετε αν είναι η πρώτη σας φορά στη Μασσαλία

Το Παλιό Λιμάνι (Le Vieux Port) είναι με διαφορά η καλύτερη περιοχή για να μείνετε στη Μασσαλία, καθώς είναι η καρδιά της πόλης. Παρόλο που είναι παλιό λιμάνι, έχει εξαιρετική σημασία, καθώς συνδέεται με τη Μεσόγειο και αποτελεί έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Στην περιοχή αυτή μπορείτε να κάνετε βόλτα δίπλα στη θάλασσα, να αγοράσετε ψάρια από τους ντόπιους ψαράδες και να κάνετε βόλτα με σκάφος στην Κορσική. Από αξιοθέατα μπορείτε να επισκεφθείτε το Ιστορικό Μουσείο και την Εκκλησία των Αυγουστίνων της Μασσαλίας (Église Saint-Ferréol les Augustins).

Για κάτι πιο διασκεδαστικό, πηγαίνετε στο λούνα παρκ Grande Roue de Marseille και ανεβείτε στη ρόδα ή επισκεφθείτε το πάρκο Port Antique.

Σίγουρα το Παλιό Λιμάνι είναι η περιοχή με τα περισσότερα πράγματα να δείτε και να κάνετε και η διαμονή εκεί θα σας ανταμείψει ανάλογα.

Τα καλύτερα μέρη για να μείνετε στο Παλιό Λιμάνι (Le Vieux Port)

2. Le Panier, η καλύτερη περιοχή για να μείνετε κοντά στα αξιοθέατα

To Le Panier είναι μια ιστορική περιοχή της Μασσαλίας, με ανηφορικά δρομάκια και πολύχρωμες τοιχογραφίες. Αν είστε από τους ανθρώπους που όταν επισκέπτεστε μια πόλη θέλετε να μάθετε την ιστορία της, πρέπει να επισκεφθείτε ή να μείνετε στο Le Panier.

Είναι μια από τις παλαιότερες συνοικίες της πόλης, που κρατά την ιστορία της πόλης. Στην περιοχή αυτή θα βρείτε πολλά μουσεία, όπως το Μουσείο των Ρωμαϊκών Αποβάθρων, το Mucem – Μουσείο Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Πολιτισμών, το Musée Regards de Provence και το Musée d’Archéologie Méditerranéenne.

Σε αυτή την περιοχή βρίσκεται και ο καθεδρικός ναός της Μασσαλίας (Cathédrale Sainte-Marie-Majeure de Marseille or Cathédrale de la Major), ο οποίος χτίστηκε το 1896 και είναι ρωμαιοκαθολικός ναός που αποτελεί εθνικό μουσείο της πόλης. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Φρούριο Αγίου Ιωάννη (Fort Saint-Jean) που χτίστηκε το 1660 από τον Λουδοβίκο XIV (14ο).

Αυτή η γειτονιά είναι κόμβος της τέχνης και της έκφρασης της πόλης και μέσα στα στενά δρομάκια, θα ανακαλύψετε μικρά καφέ και πολύχρωμα καταστήματα.

Τα καλύτερα μέρη για να μείνετε στο Le Panier

3. La Joliette, η ιδανική περιοχή για ψώνια στη Μασσαλία

Η περιοχή La Joliette συνορεύει με το Le Panier και μάλιστα ο Καθεδρικός Ναός ουσιαστικά ανήκει στις δύο περιοχές. Πρόκειται για το επιχειρηματικό κέντρο της Μασσαλίας.

Το πιο δημοφιλές τμήμα της περιοχής εκτείνεται από τον Καθεδρικό Ναό μέχρι το εμπορικό κέντρο Terrasses de Port. Εκεί βρίσκεται η Marche de la Joliette, η σκεπαστή αγορά, στην οποία μπορείτε να βρείτε ρούχα, παιχνίδια, κοσμήματα, λευκά είδη, καλλυντικά κ.α. Στήνεται από Τρίτη μέχρι Σάββατο από το πρωί μέχρι τις 13:30 και μαζεύει πολύ κόσμο.

Εκτός από καταστήματα στην συγκεκριμένη περιοχή θα βρείτε και μερικά θέατρα, όπως το Θέατρο Αλευρόμυλος, το Joliette Silo, το Dock des Suds και το Cinema Pathé La Joliette.

Είναι μια εξαιρετική επιλογή για να μείνετε καθώς βρίσκεται κοντά στο κέντρο, χωρίς όμως να είναι ακριβώς μέσα στην καρδιά του.

Τα καλύτερα μέρη για να μείνετε στη La Joliette

4. Plages du Prado, η μεγαλύτερη παραλία στη Μασσαλία

Prado (Plages du Prado) είναι γενικά το όνομα για τις παραλίες που βρίσκονται στο νότιο μέρος της Μασσαλίας. Πρόκειται για ένα παραθαλάσσιο τεχνητό πάρκο που δημιουργήθηκε το 1970.

Οι παραλίες Prado καταλαμβάνουν μια τεράστια παράκτια έκταση και αποτελούν τη μεγαλύτερη παραλία της Μασσαλίας, ακόμα κι αν μοιάζουν με διαδοχικές παραλίες. Δίπλα στη θάλασσα οι εκτάσεις είναι ντυμένες με χλοοτάπητα δημιουργώντας ιδανικό περιβάλλον για παιχνίδια τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες.

Κατά μήκος της παραλίας θα βρείτε πολλά εστιατόρια και μπαρ και γενικά υπάρχει μια ζωντανή ατμόσφαιρα μέρα και νυχτα στην περιοχή. Μπορεί να βρίσκεται λίγο πιο μακριά από το κέντρο της πόλης και θα χρειαστείτε αυτοκίνητο για να φτάσετε ως εκεί, αλλά το θέαμα θα σας ανταμείψει.

Τα καλύτερα μέρη για να μείνετε στο Prado

5. La Castellane, η περιοχή γύρω από την πλατεία

H πλατεία Castellane (Place Castellane) είναι μια ιστορική πλατεία που χτίστηκε το 1774 στη Μασσαλία. Βρίσκεται στο 6ο διαμέρισμα της πόλης και είναι μια πολύ καλή περιοχή για να μείνετε. Στη μέση της πλατείας υπάρχει ένα σιντριβάνι, το οποίο χτίστηκε το 1798.

Το σιντριβάνι το 1911 μεταφέρθηκε στο Mazargues, και τότε ο Jules Cantini δώρισε ένα νέο σιντριβάνι, το οποίο έχει ονομαστεί σιντριβάνι Cantini και αντιπροσωπεύει τρεις ποταμούς της Προβηγκίας.

Κοντά στην πλατεία υπάρχουν πολλά καταστήματα, τα πρωινά στήνεται η αγορά Prado με περισσότερους από 80 πάγκους, πολλά μπας και εστιατόρια, αλλά και δύο κινηματογράφοι. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για ποτό ή βόλτα, ακόμα και αν δεν μένετε σε αυτήν.

Τα καλύτερα μέρη για να μείνετε στην Place Castellane

6. La Corniche, η καλύτερη περιοχή για διακοπές με παιδιά στη Μασσαλία

Το La Corniche είναι ένας δρόμος στο 7ο διαμέρισμα της Μασσαλίας, που εκτείνεται κατά μήκος της ακτής της Μεσογείου από το Les Catalans στο κέντρο της πόλης έως την Promenade Georges Pompidou και τις Plages du Prado στα νότια.

Κατά μήκος του παραθαλάσσιου δρόμου, υπάρχουν ξενοδοχεία, βίλες, εστιατόρια, μπαρ και πολλές παραλίες. Αυτή η περιοχή αγκαλιάζει τους λευκούς βράχους και τις παραλίες της και προσφέρει ονειρικά τοπία για χαλαρωτικές διακοπές, ενώ απέχει μόλις 10 λεπτά με το αυτοκίνητο από το ιστορικό κέντρο της Μασσαλίας.

Αν ταξιδεύετε με τα παιδιά και την οικογένεια σίγουρα δεν θα μείνετε δυσαρεστημένοι, καθώς τα παιδιά θα παίζουν όλη μέρα στην παραλία, όσο εσείς θα χαλαρώνετε στις ξαπλώστρες.

Το Corniche περνά επίσης πάνω από το Vallon des Auffes (ένα μικρό παραδοσιακό καταφύγιο) και το Monument aux Morts de l’Armée d’Orient (ένα επιβλητικό μνημείο αφιερωμένο στους νεκρούς του στρατού στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο), καθώς και τη μαρίνα Anse de la Fausse Monnaie.

Τα καλύτερα μέρη για να μείνετε στο La Corniche

Picture of Μαρία Καραμιχάλη
Μαρία Καραμιχάλη
Είμαι η Μαρία και όνειρο μου είναι να κάνω τον γύρο του κόσμου με ένα βαν! Επειδή ακόμα αργεί να γίνει πραγματικότητα, γράφω στους γεωγραφικούς για τις εμπειρίες μου από τα ταξίδια που έχω κάνει μέχρι τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

* Ορισμένοι σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση οδηγούν σε συνεργαζόμενες σελίδες. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω αυτών, μπορεί να κερδίσω μια μικρή προμήθεια — η οποία ΔΕΝ σας επιβαρύνει σε κάτι! Με αυτόν τον τρόπο το geografikoi.gr συντηρείται και μπορώ και παρέχω το περιεχόμενο του δωρεάν.