Πού να μείνω στη Βενετία – Οι 9 καλύτερες περιοχές για διαμονή

Οι καλύτερες περιοχές για να μείνετε στη Βενετία είναι στο νησί ή μάλλον καλύτερα στα νησιά, δηλαδή στην πόλη. Η Βενετία είναι μια πόλη που αποτελείται από μια ομάδα νησιών που συνδέονται με γέφυρες και κανάλια, όπου δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα. 

Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να μείνετε σε σημείο που να είναι καλά συνδεδεμένο, και κοντά σε σταθμό του βαπορέτου –το σύστημα των λεωφορείων της Βενετίας.

Οι καλύτερες περιοχές για διαμονή είναι κοντά στην πλατεία του Αγίου Μάρκου (Piazza San Marco), τη Γέφυρα του Ριάλτο (Ponte di Rialto) ή κατά μήκος του Μεγάλου Καναλιού (Canal Grande), αλλά οι τιμές εκεί είναι αρκετά υψηλές.

Οποιαδήποτε περιοχή στο κέντρο της πόλης είναι μια καλή περιοχή. Οι περιοχές που δεν είναι πρακτικές είναι αυτές που βρίσκονται μακριά από το Μεγάλο Κανάλι.

Η Βενετία  είναι πρώτης τάξεως τουριστική πόλη και διαθέτει μεγάλη γκάμα ξενοδοχείων. Η εισροή των τουριστών ειδικά στην high season περίοδο είναι τεράστια και είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις κάτι αξιοπρεπές σε προσιτή τιμή στο κέντρο. Για να καταλάβετε, τα ξενοδοχεία τριών αστέρων κοστίζουν συνήθως πάνω από 100 ευρώ τη βραδιά.

Για αυτό αν θέλετε να μείνετε στο κέντρο σας συνιστώ να εξασφαλίσετε την κράτηση του καταλύματος τουλάχιστον 2 μήνες νωρίτερα.

Ευτυχώς υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές που είναι πολύ κοντά στη Βενετία και που θα μπορέσετε να βρείτε καταλύματα σε χαμηλότερες τιμές, όπως το Lido και το Mestre.

Οι καλύτερες περιοχές για διαμονή στη Βενετία

Η Βενετία χωρίζεται σε έξι συνοικίες ή sestieri. Το San Marco και συγκεκριμένα η πλατεία του είναι ιδανικό μέρος για όσους θέλουν να βρίσκονται κοντά στα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης.

Όσοι προτιμούν μια περιοχή καλά συνδεδεμένη και ζωντανή θα πρέπει να βρουν ξενοδοχείο στη δοτιοδυτική περιοχή του Cannaregio(Καναρέτζιο), στα βόρεια του Dorsoduro(Ντορσοντούρο) ή στην ανατολική περιοχή του Santa Croce ή του San Polo, όλα κοντά στην Piazzale Roma και το σιδηροδρομικό σταθμό της Santa Lucia.

Το Dorsoduro, μια πολύ φοιτητική περιοχή με πολλούς νέους, και η περιοχή κοντά στο Rialto είναι ιδανικά για όσους αναζητούν εστιατόρια, μπαρ και λίγη νυχτερινή ζωή.

Από την άλλη, οι βόρειες περιοχές του Cannaregio και το ανατολικό Castello είναι κατοικημένες και πολύ ήσυχες περιοχές, μακριά από κάθε φασαρία.

1. San Marco, η καλύτερη περιοχή για διαμονή στη Βενετία

Η πλατεία του Αγίου Μάρκου είναι το πιο σημαντικό τουριστικό σημείο της πόλης. Αν επιθυμείτε οι διακοπές να περιλαμβάνουν τουριστικές επισκέψεις και να βρίσκεστε στο επίκεντρο των πάντων, θα πρέπει να μείνετε εδώ. Προφανώς και είναι το πιο ακριβό μέρος.

Η περιοχή είναι άκρως τουριστική, με τεράστιο αριθμό από καταστήματα, μπαρ, καφέ, παγωτατζίδικα και εστιατόρια κάθε είδους. Η κίνηση στους δρόμους την κάνει μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές.

Τα περισσότερα αξιοθέατα της Βενετίας βρίσκονται γύρω από την πλατεία του Αγίου Μάρκου. Αυτά που ξεχωρίζουν είναι η Βασιλική του Αγίου Μάρκου, το παλάτι των Δόγηδων (Palazzo Ducale di Venezia), τη Γέφυρα των Στεναγμών (Ponte dei Sospiri), το Καμπαναριό του Αγίου Μάρκου (Campanile de San Marcos) και τον Πύργο Ρολογιού (Torre dell’Orologio).

Ένα από τα πλεονεκτήματα της περιοχής είναι ότι συνδέεται πολύ καλά με βαπορέτο. Θα μπορείτε να μετακινηθείτε εύκολα στην πόλη, προς το αεροδρόμιο και να επισκεφθείτε άλλα νησιά της λιμνοθάλασσας όπως το Burano και το Murano.

Μειονέκτημα της περιοχής αποτελεί ότι είναι δύσκολο να υπάρχει διαθέσιμο ξενοδοχείο και ότι οι τιμές είναι οι υψηλότερες στην πόλη.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΟ SAN MARCO

2. Το Canal Grande, η πιο γοητευτική περιοχή για διαμονή στη Βενετία

Το Canal Grande (Μεγάλο Κανάλι) είναι η κύρια αρτηρία της Βενετίας. Είναι το μεγαλύτερο κανάλι που διέρχεται σπό το κέντρο. Η πιο όμορφη περιοχή είναι αυτή που περνάει από τη γέφυρα του Ριάλτο μέχρι την πλατεία του Αγίου Μάρκου.

Μερικά από τα παλιά παλάτια που βρίσκονταν στις όχθες του έχουν μετατραπεί σε πολυτελή ξενοδοχεία. Αν μπορείτε να ανταποκριθείτε σε αυτές τις τιμές η διαμονή εκεί θα είναι υπέροχη.

Σκεφτείτε να τρώτε πρωινό στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου βλέποντας γόνδολες να περνούν ή ακόμα και να μένετε σε ένα δωμάτιο με θέα το Μεγάλο Κανάλι.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΟ CANAL GRANDE

3. San Polo, μια κομψή περιοχή στην καρδιά της Βενετίας

Το San Polo είναι η μικρότερη γειτονιά της Βενετίας. Βρίσκεται σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία και είναι κοντά στα πιο σημαντικά σημεία.

Ξεχωρίζει για τη Γέφυρα του Ριάλτο και την αγορά του, τις εκκλησίες της San Giacomo di Rialto και Santa Maria Gloriosa dei Frari, τη Scuola Grande di San Rocco (Μεγάλη Σχολή του Αγίου Ρόκκου) με τους διάσημους πίνακες του Tintoretto και το Campo San Polo, τη δεύτερη μεγαλύτερη πλατεία στη Βενετία.

Η περιοχή είναι από τις καλύτερες για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο καθώς έχει άφθονη γαστρονομική προσφορά. Μπορείτε να δειπνήσετε σε μια βεράντα με θέα το Μεγάλο Κανάλι ή σε ένα από τα εξαιρετικά εστιατόρια στα σοκάκια της περιοχής.

Το San Polo ξεχωρίζει επίσης για τη φιλοξενία μερικών από τα πιο κομψά και πολυτελή καταστήματα στη Βενετία. Την ημέρα είναι από τις πιο εμπορικές περιοχές της πόλης και το βράδυ έχει πολλή ατμόσφαιρα .

Όπως μπορείτε να φανταστείτε η περιοχή είναι διαθέτει άφθονα καταλύματα και οι τιμές είναι προσιτές για όλους.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΟ SAN POLO

4. Dorsoduro, μια περιοχή με νεανική ατμόσφαιρα και νυχτερινή ζωή

Το Dorsoduro είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα συνοικία για διαμονή. Είναι μια από τις μεγαλύτερες συνοικίες της Βενετίας και είναι η έδρα του Πανεπιστημίου Ca Foscari της Βενετίας.

Όπως καταλαβαίνετε, αυτό σημαίνει ότι η περιοχή έχει μια νεανική και δυναμική ατμόσφαιρα και είναι μια από τις καλύτερες γειτονιές για φαγητό ή ποτό.

Για τους λάτρεις του Aperol Spritz, αυτή είναι η ιδανική επιλογή, καθώς εδώ θα μπορείτε να απολαύσετε το απεριτίφ σας σε μια από τις βεράντες του Fondamenta Zattere al Ponto Longo.

Η περιοχή διαθέτει και μερικά σημαντικά αξιοθέατα, όπως η Βασιλική της Santa Maria della Salute, η Accademia Gallery (μία από τις πιο σημαντικές γκαλερί τέχνης στον κόσμο), η Peggy Guggenheim Collection και το Ca’Rezzonico (ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παλάτια της Βενετίας).

Η πόλη χαρακτηρίζεται για τη νυχτερινή της ζωή, καθώς μπορεί να σας προσφέρει ένα διασκεδαστικό βράδυ. Δεν εννοώ ότι θα βρείτε κάποιο πάρτι, αλλά θα μπορείτε να βγείτε για ποτό.

Το Dorsoduro είναι μια καλή επιλογή για διαμονή καθώς τα ξενοδοχεία είναι κάπως φθηνότερα σχετικά με την υπόλοιπη Βενετία, χωρίς να είναι μακριά από το κέντρο, καθώς αρκεί να διασχίσετε μόνο μια γέφυρα για να βρεθείτε στο San Marco.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΟ DORSODURO

5. Santa Croce, μια βολική και λίγο φθηνότερη περιοχή για διαμονή στη Βενετία

Αυτή η περιοχή είναι λιγότερο γοητευτική από τις υπόλοιπες αλλά αποτελεί το κέντρο των συγκοινωνιών της πόλης που σημαίνει ότι είναι πολύ πρακτική για διαμονή.

Η περιοχή αυτή περιλαμβάνει την Piazzale Roma όπου βρίσκεται ο σταθμός λεωφορείων της Βενετίας και οι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, και είναι η μόνη περιοχή της πόλης γύρω από την οποία στην οποία μπορούν να κινηθούν αυτοκίνητα.

Είναι μια ζωντανή περιοχή, με πολλά τουριστικά αξιοθέατα όπως η εβραϊκή συνοικία με το γκέτο της (ένα από τα παλαιότερα στην Ευρώπη), το παλάτι Ca d’Oro ή ακόμα και η γέφυρα του Ριάλτο.

Εκτός από αυτά τα γνωστά αξιοθέατα, υπάρχουν και άλλα λιγότερο γνωστά αξιοθέατα που αξίζει επίσης να επισκεφθείτε, όπως η εκκλησία του San Giacomo dell’Orio (ένα από τα παλαιότερα της πόλης), το Palazzo Mocenigo, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ή Palazzo Ca´ Pesaro που στεγάζει τα Μουσεία Ανατολικής Τέχνης και την Πινακοθήκη Μοντέρνας Τέχνης.

Είναι επίσης κοντά στο Campo Santa Margherita, μια από τις πιο προτεινόμενες περιοχές για φαγητό και έξοδο για ποτό.

Το Santa Croce είναι μια από τις περιοχές όπου η διαμονή στη Βενετία είναι φθηνότερη. Καλύτερα να μείνετε εδώ παρά να βρείτε κατάλυμα εκτός Βενετίας.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΟ SANTA CROCE

6. Cannaregio, τοπική ατμόσφαιρα και πιο προσιτές τιμές

Το Cannaregio (Καναρέγιο) είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές στη Βενετία και μια από τις αγαπημένες μου. Κυρίως επειδή μαζεύει λιγότερους τουρίστες και είναι μια πιο αυθεντική περιοχή με ντόπια ζωή.

Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της πόλης και αποτελεί ένα από τα πιο απομακρυσμένα σημεία, καθώς χρειάζονται περίπου 20 λεπτά περπάτημα ως την πλατεία San Marco.

Η περιοχή αν και δεν έχει τόσους τουρίστες, έχει αρκετό τουριστικό ενδιαφέρον και εκεί μπορείτε να δείτε το παλιό εβραϊκό γκέτο (καθώς είναι η εβραϊκή συνοικία της Βενετίας) αλλά και το Ca d’Oro Palace Gallery που είναι από τα παλαιότερα ανάκτορα της πόλης, το όνομά του σημαίνει «χρυσό σπίτι».

Ένα ακόμα πλεονέκτημα της περιοχής είναι ότι οι γραμμές σκαφών με προορισμό το Burano και το Murano περνούν από μια από τις προβλήτες του.

Οι τιμές των καταλυμάτων είναι χαμηλότερες, υπάρχουν πολύ καλά εστιατόρια και τα κανάλια και τα σοκάκια του Cannaregio είναι πολύ πιο ήσυχα από αυτά που βρίσκονται στην καρδιά της Βενετίας.

Είναι επίσης μια από τις περιοχές με τα περισσότερα μπαρ και διασκέδαση τη νύχτα (αν και η Βενετία είναι αρκετά ήσυχη από αυτή την άποψη).

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΟ CANNAREGIO

7. Castello, μια ήσυχη περιοχή για να μείνετε με τα παιδιά και την οικογένεια

Η συνοικία Castello (Καστέλο) είναι γνωστή κυρίως μέσα από την Μπιενάλε (μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις σύγχρονης τέχνης που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στη Βενετία). Βρίσκεται στα ανατολικά της πόλης, δίπλα στην πλατεία San Marco.

Είναι ιδανική περιοχή για διαμονή αν μείνετε προς την μεριά του San Marco, αν και από το πιο απομακρυσμένο σημείο του Castello η πλατεία San Marco εαπέχει μόνο σε 20 λεπτά.

Η περιοχή είναι δημοφιλής και ήσυχη, και είναι λιγότερο τουριστική και από το Cannaregio. Ωστόσο, έχει πολλά μπαρ, εστιατόρια και καταστήματα, ειδικά στην περιοχή Via Garibaldi, έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους.

Είναι η μεγαλύτερη συνοικία της Βενετίας, αρκετά ήσυχη και φιλική προς τις οικογένειες με παιδιά και τα καταλύματα είναι κάπως φθηνότερα εδώ.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΟ CASTELLO

8. Lido, πού να μείνετε στη Βενετία για να απολαύσετε την παραλία

Το Lido είναι ένα νησί μήκους 12 χιλιομέτρων και απέχει λίγα λεπτά με το βαπορέτο από τη Βενετία. Χάρη στις παραλίες του είναι ένας από τους κύριους καλοκαιρινούς προορισμούς της Ιταλίας. Εκεί διαξάγεται και το Διεθνές Φετσιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Η διαμονή εκεί θα σας επιτρέψει να συνδυάσετε πολιτιστικές περιηγήσεις και ώρες χαλάρωσης στην παραλία.

Το Lido προσφέρει φθηνότερα ξενοδοχεία για μεγάλο μέρος του χρόνου. Το καλοκαίρι όπως είναι λογικό οι τιμές και η ζήτηση αυξάνονται σημαντικά.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΟ LIDO

9. Mestre, φθηνή διαμονή στη Βενετία

Το Mastre αποτελεί μια καλή επιλογή για διαμονή όταν δεν τα ξενοδοχεία στη Βενετία είναι γεμάτα και οι τιμές τους απλησίαστες. Απέχει από την Piazzale Roma ένα τέταρτο με το λεωφορείο, οπότε δεν είναι κακή επιλογή.

Υπάρχουν δυο προτεινόμενες περιοχές στο Mastre. Η μία είναι κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό, όπου έχει το πλεονέκτημα ότι από εκει περνάνε τα λεωφορεία από τα δυο αεροδρόμια και ότι μπορείτε να πάρετε το τρένο για το κέντρο.

Η άλλη επιλογή, είναι στο κέντρο της που είναι πιο ευχάριστη και γεμάτη μαγαζιά όπου μπορείτε να φάτε και να πιείτε ποτό. Υπάρχει κι εκεί στάση λεωφορείου για τη Βενετία.

Υπάρχουν μερικά αξιοθέατα, όπως η πλατεία Ferretto, οι εκκλησίες San Lorenzo, το Torre Civica di Mestre, επίσης γνωστό ως Torre dell’Orologio, πάρκα όπως το San Giuliano ή το Forte Marghera (ένα ανακαινισμένο φρούριο του 19ου αιώνα).

Αν θυσιάσετε μερικά λεπτά στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα από τη διαμονή. Αυτό ισχύει ιδιαιτέρωνς τους μήνες με καλό καιρό.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΟ MESTRE

Ετοιμάζεσαι για ταξίδι; Προετοιμάσου σωστά!
Μαρία Καραμιχάλη
Μαρία Καραμιχάλη
Είμαι η Μαρία και όνειρο μου είναι να κάνω τον γύρο του κόσμου με ένα βαν! Επειδή ακόμα αργεί να γίνει πραγματικότητα, γράφω στους γεωγραφικούς για τις εμπειρίες μου από τα ταξίδια που έχω κάνει μέχρι τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

* Ορισμένοι σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση οδηγούν σε συνεργαζόμενες σελίδες. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω αυτών, μπορεί να κερδίσω μια μικρή προμήθεια — η οποία ΔΕΝ σας επιβαρύνει σε κάτι! Με αυτόν τον τρόπο το geografikoi.gr συντηρείται και μπορώ και παρέχω το περιεχόμενο του δωρεάν.